Η ακόλουθη δήλωση γράφτηκε από τον Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλά καθώς εισήλθε στο 37ο έτος αιχμαλωσίας του στις γαλλικές φυλακές. Ο Λιβανέζος Άραβας Κομμουνιστής αγωνιστής για την Παλαιστίνη απηύθυνε το μήνυμά του στην διαδήλωση έξω από τις πύλες των φυλακών Λανμεζάν της Γαλλίας, στις 24 Οκτωβρίου 2020. Πάνω από 600 άτομα από όλη τη Γαλλία και διεθνώς προσχώρησαν στη μαζική πορεία για να απαιτήσουν την απελευθέρωσή του, σε συνδυασμό με διαδηλώσεις στη Βηρυτό, τη Φρανκφούρτη, τη Ραμάλα, τη Γάζα, το Γκέτεμποργκ, τη Γενεύη και αλλού.

Στην αυγή του 37ού έτους αιχμαλωσίας, είστε εδώ μαζεμένοι ξανά λίγα μέτρα από αυτά τα απαίσια τείχη! Τι συναίσθημα και τι ενθουσιασμός το να γνωρίζω ότι είστε τόσο κοντά, σε αυτήν την εποχή πανδημίας, περιορισμού και απαγόρευσης κυκλοφορίας! Αυτή η κινητοποίηση αλληλεγγύης, σε όλες τις διαφορετικές εκφράσεις της δέσμευσής σας, μου δίνει σήμερα πολλή δύναμη και ζεσταίνει την καρδιά μου. Πράγματι, πολύ μακριά από το να περάσει απαρατήρητη, αυτή η ενωτική παρουσία δεν αφήνει κανέναν εδώ αδιάφορο· πίσω από αυτά τα τείχη, δημιουργεί μια πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα αφύπνισης, ενθουσιασμού και ανθρωπισμού. Η ηχώ των συνθημάτων σας ξεπερνά τα συρματοπλέγματα και τους πύργους παρακολούθησης, αντηχεί στα κεφάλια μας και μας μεταφέρει μακριά από αυτό το απαίσιο μέρος.

Σύντροφοι, μετά από τόσα χρόνια αιχμαλωσίας, και τόσα χρόνια κινητοποιήσεων αλληλεγγύης, είμαστε εδώ ακόμα μαζί, αποφασισμένοι, με ασταμάτητη αποφασιστικότητα, να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον 37ο χρόνο που υπόσχεται να είναι γεμάτος αγώνες και ελπίδες.

Σίγουρα γνωρίζετε, σύντροφοι, ότι χάρη σε αυτές τις διάφορες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης μπορούμε να αντέξουμε σε αυτά τα απαίσια μέρη. Χρόνια και χρόνια αιχμαλωσίας έχουν ενισχύσει την πεποίθησή μου ότι απέναντι στην πολιτική εξόντωσης των φυλακισμένων επαναστατών πρωταγωνιστών, είναι πάντα στο πεδίο της κινητοποίησης αλληλεγγύης που λαμβάνει χώρα στον αντικαπιταλιστικό/αντιιμπεριαλιστικό αγώνα που μπορούμε να προσφέρουμε την πιο σημαντική υποστήριξη στους φυλακισμένους συντρόφους μας, και έτσι να ενισχύσουμε την αντίστασή τους.

Σύντροφοι, σε αυτές τις περιόδους κρίσης, είναι σαφές ότι οι υποστηρικτές της κυριαρχίας του κεφαλαίου επιδιώκουν με κάθε τρόπο να αποσπάσουν την προσοχή των λαϊκών μαζών από τα πραγματικά ερωτήματα που θέτει η γενική κρίση που κλονίζει τους πυλώνες του συστήματος. Σε αυτήν την περίοδο πανδημίας, τίποτα δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι ο αγώνας ενάντια στον Covid-19 διεξάγεται στο πλαίσιο του καπιταλισμού, υπό την κυριαρχία της μπουρζουαζίας, της αξίας και του κέρδους. Όλοι γνωρίζουμε, σύντροφοι, ότι αυτός ο αγώνας δεν αναστέλλει την ταξική πάλη, αλλά προσπαθεί να την κρύψει με βολικές λέξεις…

Πρέπει να καταλάβουμε ότι όσοι ασκούν κριτική στη διαχείριση αυτής της «υγειονομικής κρίσης», χωρίς να πολεμούν την ταξική κυριαρχία που την ωθεί, χρησιμεύουν στην απόκρυψη της κατανόησης του προβλήματος. Πρέπει να ειπωθεί ότι οι προπαγανδιστές του συστήματος κάνουν πάντα ό,τι είναι απαραίτητο για να εκτρέψουν τον θυμό των λαϊκών μαζών, ειδικά σε περιόδους κρίσης. Οι εργαζόμενοι, ακόμη και οι λιγότερο πολιτικοποιημένοι, γνωρίζουν πόσο πλήττεται σήμερα το νοσοκομειακό σύστημα εδώ στη Γαλλία και ακόμη περισσότερο αλλού ίσως, λόγω της ασφυξίας στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων.

Σύντροφοι, όπως μπορείτε να δείτε, η κρίση στο σύστημα έχει εξαπλωθεί πολύ πριν από την πανδημία και θα επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία. Δε χρειάζεται να είστε ειδικός για να δείτε ότι κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβάλουν στις λαϊκές μάζες να σηκώσουν το βάρος της κρίσης, ρίχνοντας εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες στη δυστυχία.

Από τη μια χώρα στην άλλη, τα μέτρα που συνιστώνται για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου είναι σχεδόν παντού πανομοιότυπα: να κάνουν τους εργαζόμενους να επιβαρυνθούν το κόστος συντήρησης του ετοιμοθάνατου συστήματος εκμετάλλευσής τους. Είναι σαφές, σύντροφοι, ότι αυτά τα μέτρα ενισχύουν μόνο την έκταση των καταστροφών και τονίζουν περαιτέρω τη δυναμική της κρίσης.

Σύντροφοι, προκειμένου να προχωρήσουμε στην κατασκευή της απαραίτητης επαναστατικής εναλλακτικής, η σύγκλιση των αγώνων είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη. Το ιστορικό μπλοκ των εργατών είναι χτισμένο και δομημένο στην παγκόσμια δυναμική του αγώνα σε όλα τα συστατικά της. Μόνο μαζί, μόνο μαζί, οι προλετάριοι και οι διάφορες συνιστώσες των λαϊκών μαζών αυτής της χώρας μπορούν να αναχαιτίσουν και να αποτρέψουν την αυξανόμενη δύναμη όλων των διαδικασιών ανάπτυξης του φασισμού που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ας ενθαρρύνουμε, όλο και περισσότερο Σύντροφοι, τις διάφορες διαδικασίες σύγκλισης των αγώνων τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο και ακόμη περισσότερο σε διεθνές επίπεδο.

Όπως μπορείτε να δείτε, Σύντροφοι, η αραβική αστική τάξη, ως επί το πλείστον, επιδεικνύει την άψογη ευθυγράμμισή της με το στρατόπεδο του εχθρού. Από τη μία πλευρά, αυτό δεν αποτυγχάνει να βαρύνει τον αγώνα των λαϊκών μαζών της Παλαιστίνης, ωστόσο, από την άλλη πλευρά, επιβεβαιώνει επίσης την ιδιαίτερη θέση της παλαιστινιακής υπόθεσης ως έναν από τους κύριους μοχλούς της αραβικής επανάστασης. Η Παλαιστινιακή Αντίσταση έχει και πρέπει να αντιμετωπίσει το αντιδραστικό αραβικό-σιωνιστικό μπλοκ υπό την ηγεσία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Κάθε μέρα, η Παλαιστίνη μάς διδάσκει όλα τα μαθήματα της αυτοθυσίας και του θάρρους εξαιρετικής σημασίας. Περισσότερο από ποτέ οι λαϊκές μάζες των Παλαιστινίων, παρά την προδοσία της αστικής τάξης, αναλαμβάνουν το ρόλο τους ως ο πραγματικός εγγυητής της υπεράσπισης των συμφερόντων του λαού. Αντιμέτωποι με την κατοχή και τη βαρβαρότητα του κατακτητή, η πρώτη νόμιμη απάντηση που πρέπει να εμφανίζεται πάνω απ’ όλα είναι αλληλεγγύη, αμέριστη αλληλεγγύη, με εκείνους που με το αίμα τους αντιμετωπίζουν τους στρατούς κατοχής.

Οι συνθήκες κράτησης στις σιωνιστικές φυλακές επιδεινώνονται καθημερινά και, όπως γνωρίζετε, σύντροφοι, για να τις αντιμετωπίσουμε, είναι απαραίτητο όπλο η διεθνής αλληλεγγύη. Φυσικά, οι παλαιστινιακές λαϊκές μάζες και οι επαναστατικές πρωτοπορίες τους μπορούν πάντα να βασίζονται στην κινητοποίηση και την ενεργή αλληλεγγύη σας.

Είθε να ακμάσουν χίλιες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης υπέρ της Παλαιστίνης και της πολλά υποσχόμενης Αντίστασής της!
Είθε να ακμάσουν χίλιες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης υπέρ των Λουλουδιών και Λιονταριών της Παλαιστίνης!
Αλληλεγγύη, πλήρης αλληλεγγύη στους αγωνιστές της αντίστασης στις σιωνιστικές φυλακές και στα κελιά απομόνωσης στο Μαρόκο, την Τουρκία, την Ελλάδα, τις Φιλιππίνες και αλλού σε όλο τον κόσμο!
Αλληλεγγύη, πλήρης αλληλεγγύη στους νέους προλετάριους από τις εργατικές γειτονιές!
Αλληλεγγύη, πλήρης αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους προλετάριους!
Αλληλεγγύη, πλήρης αλληλεγγύη στις λαϊκές μάζες της Υεμένης!
Τιμή στους Μάρτυρες και στις αγωνιζόμενες λαϊκές μάζες!
Κάτω ο ιμπεριαλισμός και οι Σιωνιστές του και τα άλλα Αραβικά αντιδραστικά μαντρόσκυλα!
Ο καπιταλισμός δεν είναι τίποτα περισσότερο από βαρβαρότητα, τιμή σε όλους εκείνους που του αντιτίθενται με τη διαφορετικότητα των εκφράσεών τους!
Μαζί, σύντροφοι, και μόνο μαζί θα κερδίσουμε!

Σε όλους εσάς Σύντροφοι και φίλοι, τους επαναστατικούς χαιρετισμούς μου.

Ο Σύντροφός σας, Ζωρζ Αμπνταλά