Το συνδικάτο των ναυτεργατών ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει την ψήφιση του νέου πτωχευτικού κώδικα και καλεί τους ναυτεργάτες να απευθύνονται στο σωματείο τους για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Η ΠΕΝΕΝ αναφέρει:

Το αντιδραστικό νομοθέτημα της κυβέρνησης πέρασε από την Βουλή με τις ψήφους της Ν.Δ και με την διαδικασία πλέον της πτώχευσης η πρώτη λαϊκή κατοικία παραδίδεται στους τραπεζίτες και στα κερδοσκοπικά funds και όχι μόνο αυτό αλλά και το τυχόν εισόδημα εργαζομένων, αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών ενώ ταυτόχρονα επικρέμεται για τους πτωχευμένους η απειλή ακόμη και της φυλάκισης!

Προφανώς η κυβερνητική προπαγάνδα περί δεύτερης ευκαιρίας αποτελεί προπέτασμα καπνού και επιχειρεί να βαφτίσει το κρέας σε ψάρι.

Πρόκειται για επαίσχυντη νομοθετική ρύθμιση που οδηγεί σε αδιέξοδο χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά τα οποία ήδη έχουν δεινοπαθήσει με την φοροληστεία, τα ληστρικά πανωτόκια καθώς και τα εξωφρενικά επιτόκια.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που παραθέτουμε στην συνέχεια αποδείχνει το βάσιμο των ισχυρισμών μας:

Με βάση τις ισχύουσες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στον νόμο, άγαμος οφειλέτης με εισόδημα 7000 ευρώ ετησίως, 580 ευρώ μισθό τον μήνα, για την χρήση της κατοικίας του αξίας 100.000 ευρώ θα κληθεί να καταβάλει μίσθωμα 580 ευρώ ή 290 ευρώ για κατοικία 50.000 ευρώ. Με βάση τα παραπάνω καθίσταται αδύνατη η καταβολή του μισθώματος και η ταυτόχρονη κάλυψη των πιο στοιχειωδών αναγκών για την επιβίωση του οφειλέτη. Το προβλεπόμενο επίδομα των 70 ευρώ είναι προφανώς στάχτη στα μάτια και δεν αποτελεί καμιά ουσιαστική βοήθεια…..

Η επόμενη μέρα που επιφυλάσσει πλέον η κυβέρνηση είναι η σφοδρή επίθεση ενάντια στην λαϊκή κατοικία, η φτωχοποίηση, η μαζική έξωση χιλιάδων από τα σπίτια τους μεταβάλλοντάς τους σε θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής της και της κερδοφορίας των τραπεζών.

Στις συνθήκες αυτές επιβάλλεται τα συνδικάτα και το αγωνιστικό τους τμήμα να σταθούν στην πρώτη γραμμή οργανώνοντας στις λαϊκές συνοικίες και γειτονιές την αντίσταση και την πάλη για να μην ευοδωθούν οι σχεδιασμοί κυβέρνησης – τραπεζών και των αρπαχτικών κερδοσκοπικών funds.

Η ΠΕΝΕΝ καλεί όποιο μέλος της ή γενικότερα Ναυτεργάτης βρεθεί μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο, να απευθυνθεί άμεσα στην Ένωσή μας η οποία θα έχει την ευθύνη για την οργάνωση και παρέμβαση στο μεγάλο αυτό λαϊκό και κοινωνικό πρόβλημα.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ