δήμαρχος Καμίνης: ΜΑΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΑΘΗΝΑ!

Η βαρβαρότητα στον δήμο της Αθήνας αυτές τις μέρες έχει ένα όνομα: Καμίνης. Ο πρώην… «συνήγορος του πολίτη» και νυν δήμαρχος, άρτιος εκφραστής της απανθρωπιάς του συστήματος που υπηρετεί, έχει βαλθεί να εξοντώσει με σαδιστική μανία τα πιο βασανισμένα κι αποκλεισμένα πλάσματα αυτής της πόλης: τους άστεγους, που κατά χιλιάδες πλέον κατακλύζουν τους δρόμους. Αρχικά, το υπουργείο υγείας απαγόρευσε τα αυτοοργανωμένα συσσίτια και προσφορά τροφίμων από μη επίσημους φορείς -για να περιορίσει την ανάπτυξη της λαϊκής αλληλεγγύης και να πριμοδοτήσει το «φιλεύσπλαχνο» προφίλ Δήμου και Εκκλησίας. Κι αφού ο γκαουλάιτερ Καμίνης ξήλωσε παγκάκια και αυτοσχέδια χάρτινα καταλύματα αστέγων, (πετώντας ότι υπάρχοντα είχαν, ακόμα και κουβέρτες), για να μην κοιμούνται και χαλάνε την «μόστρα» της πόλης του, μήνυσε για φθορά ξένης περιουσίας κι έστειλε στη φυλακή αστέγους που αγωνίζονταν να επιζήσουν της βαρυχειμωνιάς!

Οι άστεγοι κατέλαβαν το πρωί της Τετάρτης 1/2 κενό κι αχρησιμοποίητο χώρο-καφενείο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, για να προστατευθούν και να μην πεθάνουν, όπως δεκάδες άστεγοι σε όλη την Ευρώπη, λόγω της «πολικής» κακοκαιρίας. Η μήνυση του δημάρχου σύντομα γέμισε με κλούβες και πάνοπλους μπάτσους όλων των ειδών την περιοχή, καταλήγοντας τελικά σε εισβολή και εκκένωση της κατάληψης. Οι προσαχθέντες άστεγοι που οδηγήθηκαν στο ΑΤ Εξαρχείων, σύντομα μετατράπηκαν σε συλληφθέντες! Αυθόρμητα πορεία αλληλέγγυων πραγματοποιήθηκε προς το τμήμα το ίδιο απόγευμα.
Ήδη όμως, από την προηγουμένη, ένας νέος άνθρωπος, ο Νίκος Περαντίνος, άστεγος που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό, βρήκε τραγικό θάνατο, στη «μαγευτική» πόλη του Καμίνη. Του δόθηκε εξιτήριο, για να «συρθεί» μέσα στο κρύο και να πεθάνει στο γυμναστήριο του Ρουφ, το ίδιο βράδυ.

Πάνω από 15.000 άστεγοι κινδυνεύουν με θάνατο από το κρύο και τις κακουχίες του δρόμου αυτό το χειμώνα, με πάνω από 60.000 αδιάθετα σπίτια προς πώληση/ενοικίαση σε όλη την Αττική, ελέω κρίσης. Τι μεσολαβεί ανάμεσα σε μια κοινωνική ανάγκη και στην ικανοποίηση της; Η αδυναμία επίτευξης κέρδους. Αυτός είναι ο παραλογισμός του καπιταλισμού και γι’ αυτό θα τον συντρίψουμε καταργώντας το κέρδος και την ατομική ιδιοκτησία. Καθίζοντας στο σκαμνί τους Καμίνηδες, να λογοδοτήσουν μπροστά στο λαό για όλα τους τα εγκλήματα.