Δημοτικές εκλογές Αιγάλεω ME TO PHΓMA ΣTA ΔYTIKA

Δημοτικές εκλογές Αιγάλεω
ME TO PHΓMA ΣTA ΔYTIKA

Στο Αιγάλεω το ΕΕΚ συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές με την δημοτικό-πολιτική κίνηση ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.
Η αριστερή δημοτικοπολιτική κίνηση είναι η μοναδική που τόσα χρόνια αντιστέκεται στις προσπάθειες κάθε δημοτικής αρχής να γεμίσει με τσιμέντο τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της περιοχής αλλά και έναν από τους μεγαλύτερους της Δυτικής Αττικής, το άλσος Μπαρουτάδικο. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους για τη συμμετοχή μας στις εκλογές στη περιοχή.
Όμως δεν είναι αυτός ο μοναδικός. Στα χρόνια της κρίσης είναι η δημοτική παράταξη που έβαλε και έδειξε τα πράγματα από την κοινωνική τους άποψη. Έχοντας στη σύνθεσή της ανθρώπους που ενεπλάκησαν με το κίνημα δε μπορούσε να κάνει και κάτι άλλο. Οι αγώνες που δόθηκαν για τους αναπληρωτές καθηγητές, για το καλωσόρισμα των προσφυγόπουλων στα σχολεία ενάντια στις ανθρωποφαγικές ρατσιστικές κραυγές, οι διεκδικήσεις των εργαζομένων στο δήμο για τα αναδρομικά, οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας που είναι δίπλα στα σχολεία και σπέρνουν καρκίνο, όλα αυτά ήταν αγώνες που μερίδα του αιγαλιώτικου λαού μαζί με τη δημοτική κίνηση πρωταγωνίστησαν και έδωσαν το στίγμα για το πως θα κινηθούμε.
Οι πολιτικές δυνάμεις που την αποτελούν – ΑΝΤΑΡΣΥΑ -ΝΑΡ-ΣEK-ΛΑΕ -ΕΕΚ- δεν είναι όπως όλοι γνωρίζουν σε απόλυτο πνεύμα συμφωνίας σε όλα. Όμως συγκροτούν ένα ενιαίο ταξικό μέτωπο δράσης πριν τις εκλογές, στις δημοτικές εκλογές και μετά τις εκλογές, πρωτίστως στους κοινωνικούς αγώνες και μέσα στο δήμο όπου υπερασπίστηκαν και υπερασπίζονται τα δικαιώματα και αιτήματα της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού.
Παλεύουμε η πόλη μας να γίνει πόλη με κοινωνική όψη που να είναι πρώτα για τους ανθρώπους, τα ζώα, το περιβάλλον, αλλά και να γνωρίζει την ιστορία της από την ταξική της σκοπιά – ο τωρινός δήμαρχος θέλει να κάνει το Μπαρουτάδικο ψηφιακό άλσος για να φέρνει τουρίστες όμως για τους εργάτες που σκοτώθηκαν για να πλουτίσει ο Μποδοσάκης δε λέει τίποτα. Ύστερα από πολλές συζητήσεις διαμορφώσαμε ένα πρόγραμμα που κατά τη γνώμη μας καλύπτει τον ταξικό προσανατολισμό που πρέπει να έχει μια αριστερή δημοτική κίνηση που νοιάζεται για αυτούς που κρατάνε τη πόλη ζωντανή, που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο και που σε αυτούς τελικά πρέπει να ανήκει ο πλούτος.

Όλα αυτά βέβαια πρέπει να αποδειχτούν στην πράξη και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε στο δρόμο δίπλα σε αυτούς που λέμε ότι στηρίζουμε. Γιατί αν τους ξεχνάς τότε καταλήγεις όπως οι ταξικοί σου εχθροί που καυχιέσαι ότι αντιπαλεύεις.
Εμείς θα είμαστε εκεί μέχρι τέλους και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε.
Nίκος Παρασκευόπουλος