Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα: Παρουσίαση υποψηφίων

Παρουσιάστηκαν την Τρίτη 9/4 στη συνέλευση της δημοτικής κίνησης «Αντικαπιταλιστική ανατροπή στην Αθήνα /Ανταρσία σε κυβέρνηση, ΕΕ, κεφάλαιο», που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΟΕ, η συλλογική ομάδα, η επικεφαλής και οι 50 πρώτοι υποψήφιοι της κίνησης για τις προσεχείς εκλογές στον Δήμο Αθήνας.

Η Συλλογική Εκπροσώπηση, μια από τις βασικές αρχές της δράσης, της δημόσιας παρουσίας και της λειτουργίας της κίνησης, απαρτίζεται από τους: Μιχάλη Ρίζο, πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Αττικό, Ντίνα Ρέππα, δασκάλα, μέλος Δ.Σ του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αριστοτέλης», Κατερίνα Μάτσα, ψυχίατρο υπεύθυνη Κοινωνικών Ιατρείων, πρώην διευθύντρια 18 Άνω, Άννα Μπαρδάνη, φοιτήτρια, εργαζόμενη στον επισιτισμό, μέλος της ΕΑΑΚ και της «Λάντζα», Απόστολο Σιαπάτη, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων 3ου διαμερίσματος, Παναγιώτη Κεφαληνό, πρώην εργαζόμενο ΟΤΑ, μέλος Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού- Σεπολίων- Ακαδημίας Πλάτωνα, Δημήτρη Κατή, εργάτη τυπογραφείου, μέλος Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού-Σεπολίων- Ακαδημίας Πλάτωνα, Μπάμπη Χουβαρδά, κινηματογραφιστή, μέλος της Εργατικής Λέσχης Πατησίων, Κώστα Πολιτάκο, ιδιωτικό υπάλληλο, Ματίνα Παπαχριστούδη, δημοσιογράφο.
Λόγω του «ειδικού νομοθετικού πλαισίου» που υποχρεώνει τους συνδυασμούς να ορίσουν επικεφαλής, η Συνέλευση της κίνησης αποφάσισε να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου η Ντίνα Ρέππα, δασκάλα, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αριστοτέλης».
Η συλλογική λειτουργία, οι δημοκρατικές διαδικασίες και η εναλλαγή, κόντρα σε λογικές ανάθεσης και προσωποκεντρικής «εκπροσώπησης», αποτελεί βασική αρχή της κίνησης   προεκλογικά όσο και μετεκλογικά.
Η κίνηση διακηρύσσει ότι: «Είμαστε υπέρ της ενιαίας εκλογικής έκφρασης της ριζοσπαστικής, διεθνιστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς – και θα παραμένουμε σε αυτή τη γραμμή. Χρειάζεται να γίνει ένα «γενναίο ενωτικό βήμα», χωρίς τετελεσμένα και ηγεμονισμούς. Το οφείλουμε στους αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, στους εργαζόμενους και τους νέους της Αθήνας και θα το δοκιμάσουμε – ακόμη και μόνοι. Μοναδικοί όροι για ένα τέτοιο βήμα είναι οι αυτονόητοι για το ρεύμα μας, αυτοί που διαμορφώνουν την ταυτότητά του: αντικαπιταλιστικό πλαίσιο, κινηματική λογική, αντίθεση στη διαχείριση, συλλογική λειτουργία και εκπροσώπηση.»
Στο μεταξύ, η καμπάνια προς τα έξω έχει αρχίσει δυναμικά με παρεμβάσεις σε διάφορες περιοχές και ευρεία αφισοκόλληση. Θερμή ήταν η ανταπόκριση στο Θησείο στις 7/4. Το ΕΕΚ συμμετέχει ενεργά στην Αντικαπιταλιστική Κίνηση στην Αθήνα.