ΔΙΩΞΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ" ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Με εντολή εισαγγελέα Άρειου Πάγου, η διευθύντρια του 2ου Ενιαίου Λυκείου Κερατσινίου, κατέδωσε 8 μαθητές στο Α.Τ Κερατσινίου οδηγώντας τους σε ανακρίσεις με την κατηγορία της συμμετοχής σε κατάληψη του σχολείου τον περασμένο Οκτώβρη. Τους απείλησαν, μεταξύ άλλων, ότι θα τους κατηγορήσουν για κακουργήματα απαγορεύοντάς τους την συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Στην κινητοποίηση που οργανώθηκε τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη έξω από τα δικαστήρια Πειραιά οι διωκόμενοι έμαθαν από τον προϊστάμενο εισαγγελίας ότι η κατηγορία θα πάει στο αρχείο. Το σίγουρο είναι ότι το ζήτημα δεν έχει τελειώσει ούτε για τους συγκεκριμένους μαθητές ούτε και για την νεολαία συνολικά.
Με έγγραφό της 6ης Φλεβάρη η ΓΑΔΑ διατάζει τους κατά τόπους αστυνομικούς διευθυντές στο λεκανοπέδιο να πάρουν αναφορά από διευθυντές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων (!) για τα στοιχεία των σχολείων τους (μαθητές, εργαζόμενους) για να καταγράψουν «προβλήματα ή ζητήματα και να καταθέσουν αιτήματα που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων και τα οποία υπάγονται στις αρμοδιότητες του υπ. Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη». Η ημερομηνία που τίθεται ως όριο για την συλλογή αυτών των στοιχείων είναι η 20η Φλεβάρη. Με βάση αυτή την εντολή πάντως η αστυνομική «επίσκεψη» πραγματοποιήθηκε  ήδη σε νηπιαγωγείο και δημοτικά σχολεία στην Αγία Παρασκευή, την Καλλιθέα, την Αθήνα. Την εν λόγω διαταγή δημοσιοποίησε και κατάγγειλε ο σύλλογος διδασκόντων Αγίας Παρασκευής «Περικλής» μιλώντας για επιστροφή σε συνθήκες χούντας.   
Αυτή είναι η βαρβαρότητα που επιφυλάσσει το κράτος από εδώ και πέρα. Πρέπει να παλέψουμε ενάντια στα αστυνομικά σχέδια καταστολής εργαζομένων και μαθητών συνδέοντας τον αγώνα μέσα κι έξω από τα ήδη ρημαγμένα σχολεία με την πάλη της εργατικής τάξης και του λαού στις γειτονιές και τους δρόμους.                                                                                                                                           

Ερν. Α.