Αυτή τη φορά οι φοβερές και τρομερές αστυνομικές δυνάμεις του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοΐδη δεν πρόλαβαν να διαλύσουν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον οργανωμένο φόνο του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντινα. Αντί για τα Προπύλαια οι διαδηλωτές αιφνιδιαστικά συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια. Ανοίχτηκαν πανό της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντινα, της νΚΑ, του ΕΕΚ/ΟΕΝ, της Α.Π.Ο. κ.λπ.

Η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική αλλά μόλις οι αστυνομικές δυνάμεις κατέφθασαν άρχισε ένα όργιο βίας. Γκλοπς, χημικά, κρότου λάμψης. Και μέσα στο Μετρό της Ομόνοιας ρίξανε χημικά. Σε αντεπίθεση διαδηλωτών με τα χέρια και με πυροσβεστήρες τα ΜΑΤ αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και να ελευθερωθεί η έξοδος προς Γ’ Σεπτεμβρίου. Ακολούθησε κλεφτοπόλεμος μικροδιαδηλώσεων. Τα ΜΑΤ χαμηλά στην Πανεπιστημίου δεν δίστασαν να ψεκάσουν κατά πρόσωπο φωτορεπόρτερς, και στο πρόσωπο του προέδρου τους, Μάριου Λώλου.

Η δημοκρατία στο απόγειο της. Και με την προοπτική από στιγμή σε στιγμή να έχει τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας-διψας από την μεταπολίτευση.

ΌΛΟΙ αύριο, Σάββατο, 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Συντάγματος, στη συγκέντρωση που καλούν οι δικηγόροι.

Θόδωρος Κουτσουμπός

φωτορεπορτάζ:Θόδωρος Κουτσουμπός