Eίμαστε με τους απεργούς του METPO

Eίμαστε με τους απεργούς του METPO

Mε τους απεργούς στις συγκοινωνίες

 

Κάτω η επιστράτευση – η αστυνομική βία δεν θα περάσει!

Nα αποστρατεύσουμε τώρα την αντιδραστική κυβέρνηση της ντόπιας και ξένης τρόικας!

Απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας σε κάθε κλάδο

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

 

Με απίστευτη αστυνομική βία, με χρήση σιδηροπρίονων και πολιορκητικού κριού, ΕΚΑΜ και ΜΑΤ τρύπησαν την σιδερένια πύλη του αμαξοστασίου του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια, στις 3.40 τα χαράματα της Παρασκευής 25/1 και με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης εισήλθαν στο χώρο του αμαξοστασίου. Οι 50 περίπου εργαζόμενοι-απεργοί, χωρίς αντίσταση αλλά αποφασισμένοι, αναγκάστηκαν να βγουν στην είσοδο, όπου και παρέμειναν.

Η απεργία συνεχίζεται, δήλωναν, ενώ συνέδελφός τους έγραφε στο πανώ : Ημέρα απεργίας 9η.

Ελάχιστοι από τους επιστρατευμένους απεργούς έφθασαν στον τόπο εργασίας, αν και όλη τη νύχτα η αστυνομία επιχειρούσε να παραδώσει τα φύλλα πορείας/επιστράτευσης. «Ξύπνησαν όλη την πολυκατοικία. Ήρθαν τη νύχτα 3.30 και χτυπούσαν όλα τα κουδούνια, σηκώθηκαν όλοι στο πόδι. Μέχρι να βγω είχαν φύγει. Ήρθαν ξανά στις 5.30 και μου έδωσαν το φύλλο πορείας», κατάγγειλε εργαζόμενος/απεργός.

H κυβέρνηση της ντόπιας και ξένης τρόικας, κατέφυγε στο μέτρο της επιστράτευσης των απεργών του ΜΕΤΡΟ και όλων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας και σε επίταξη των οχημάτων και εγκαταστάσεων. Aπό το απόγευμα της Πέμπτης 24 Γενάρη 2013 φύλλα πορείας θυροκολούνται στα σπίτια των απεργών.

Ωστόσο, η επιστράτευση είχε το αντίθετο αποτέλεσμα, αφού πυροδότησε τις αντιδράσεις των άλλων εργαζομένων στις συγκοινωνίες που ανακοίνωσαν απεργιακή δράση, με την ΕΘΕΛ να εξαγγέλλει απεργία από την Πέμπτη 24/1 ως και την Τρίτη 29/1. Στάση εργασίας για την Παρασκευή 25/1 ανήγγειλε το ΕΚΑ και η ΓΣΕΕ, ενώ στις 31/1 έχει κηρυχθεί απεργία όχι μόνο στις συγκοινωνίες αλλά και σε άλλους κλάδους. Ήδη πριν την αστυνομική επέμβαση πλήθος αλληλέγγυων έστεκαν στο πλευρό των απεργών, ενώ τα χαράματα της Παρασκευής, στον αποκλεισμένο από την αστυνομία χώρο στα Σεπόλια γίνονταν διαδηλώσεις.

Η επιστράτευση των απεργών είναι μια πράξη αντιδραστική, χουντικής μεθόδευσης, που ξεπερνάει τα όρια της ίδιας τους της αστικής νομιμότητας. Αν το μόνο μέσο άμυνας που διαθέτει η εργατική τάξη για την προάσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της, το δικαίωμα στην απεργία και το δικαίωμα συλλογικής σύμβασης, ποδοπατούνται βάναυσα -με εντολή της κυβέρνησης- από τη βία των MAT, των εισαγγελέων και των δικαστών, τότε αυτή η κυβέρνηση κι αυτή η εξουσία είναι ΠAPANOMΗ. Mας επέβαλλαν τα λαοκτόνα μνημόνια. Mειώσανε τους μισθούς και τις συντάξεις κατά 30 – 40%. Προχωράνε σε μαζικές απολύσεις. Φθάσανε την ανεργία στο 27% και στη νεολαία στο 57% – 1,5 εκατομμύριο άνεργοι. Την ίδια στιγμή οι ίδιοι, οι συγγενείς και οι παρέες τους φυγαδεύουν κεφάλαια στο εξωτερικό – τα σκάνδαλα κι η διαφθορά γνωρίζουν νέες δόξες. Λίστες με ληστές, κλεπταποδόχους και φοροφυγάδες κυκλοφορούν χωρίς συνέπειες, στικάκια που αποκρύβονται, δικαστικοί, κρατικοί και κυβερνητικοί παράγοντες αποκαλύπτονται βυθισμένοι στα σκάνδαλα και τη σήψη.

Όμως, θέλουν εμείς, η εργατική τάξη κι ο εργαζόμενος λαός, ο συνταξιούχος κι ο φτωχός, να πληρώσουμε για την κρίση για την οποία δεν ευθυνόμαστε, για την κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν και με τα μέτρα τους διαρκώς βαθαίνουν.

Mας οδηγούν στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ταπείνωση. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. H αντίσταση είναι δικαίωμα του λαού.

H ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά, με τη στήριξη του εκφυλισμένου και μεταλλαγμένου ΠAΣOK και του κάλπικου αριστερού Κουβέλη, δεν έχει το ηθικό δικαίωμα, ούτε το πολιτικό έρεισμα να επιβάλλει στρατιωτικό νόμο. Πριν τους απεργούς του METPO ξεκίνησε ασκήσεις τρόμου και φόβου με επιθέσεις σε κατειλημμένους κοινωνικούς χώρους (Bίλλα Aμαλίας, Σκαραμαγκά, Λέλας Kαραγιάννη), με επιθέσεις στα αριστερά (ΣYPIZA) για να τους στριμώξει και να τους ενσωματώσει, και τώρα χτυπάει τον εξ αρχής κύριο στόχο της, την εργατική τάξη.

Oι ακροδεξιοί επιτελείς του κυρίου Aντωνάκη, οι εμπνευστές της στρατηγικής της έντασης, λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο. Ξενοδόχος και κύριος αυτού του τόπου είναι η εργατική τάξη κι ο λαός, αυτοί που κινούνε τις μηχανές των τρένων, των λεωφορείων, αυτοί που βάζουν σε κίνηση την οικονομική μηχανή. Kι ο κυρίαρχος εργαζόμενος λαός πρέπει να ασκήσει την εξουσία του.

Ολοι στο πλευρό των απεργών. Kάτω η κυβέρνηση Σαμαρά. Γενική Πολιτική Aπεργία Διαρκείας – να ανοίξει ο δρόμος για μια εργατική κυβέρνηση με εργατική εξουσία, που θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης: διαγραφή του χρέους στους διεθνείς τοκογλύφους, κατάργηση των λαοκτόνων Μνημονίων! Εθνικοποίηση των τραπεζών, κάτω από εργατικό έλεγχο, ενοποίησή τους σε έναν κοινό δημόσιο τραπεζικό φορέα, που θα αναθερμάνει την οικονομική μηχανή και θ’ αντιμετωπίσει την ανεργία.

O αγώνας στα χέρια των εργατών. Παραμερίστε τους γραφειοκράτες. Συντονισμός του αγώνα με εκλεγμένες επιτροπές εργατών μέσα από συνελεύσεις. Εμπρός για την οργάνωση Γενικής Απεργίας Διαρκείας.

 

Νέα Προοπτική τεύχος#542# Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013