Ημέρα Πανεργατικής Απεργίας – Η μαζική δολοφονία στα Τέμπη έχει υπεύθυνους: την κυβέρνηση Μητσοτάκη

H φετεινή παγκόσμια μέρα της γυναίκας συμπίπτει με το τραγικό δυστύχημα με 57 (τουλάχιστον) νεκρούς από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη – ένα προαναγγελθέν έγκλημα με άμεσα υπεύθυνη την κυβέρνηση του “επιτελικού κράτους” των α(χ)ρίστων του Μητσοτάκη. Η 8η Μάρτη 2023 θα ήταν μέρα γενικής απεργίας αν η ηγεσία των καρεκλοκένταυρων της ΓΣΕΕ δεν ήταν τόσο εξωνυμένη και κήρυσσε επίσης απεργία. Σε κάθε περίπτωση στην πράξη έχουμε γενική απεργία προκηρυγμένη από την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και το ΕΚ Πειραιά, την Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών που θρηνεί 9 νεκρούς μηχανοδηγούς, την ΠΝΟ στην ακτοπλοῒα, δεκάδες εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες και εκατοντάδες σωματεία.

Η παγκόσμια μέρα της γυναίκας είναι μια κραυγή εξέγερσης όλων των θηλυκοτήτων απέναντι σε ένα σύστημα που γεννάει μόνο την εξαθλίωση, την ταπείνωση και όλες τις πιθανές και απίθανες μορφές εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Στα σώματα και τις ψυχές των θηλυκοτήτων εγγράφονται όλες οι πληγές και τα τραύματα αυτού του ανθρωποφαγικού συστήματος, που για να εξασφαλίζει την επιβίωσή του βλέπει τους ανθρώπους ως εμπορεύματα και αντικείμενα, όχι σκεπτόμενους, όχι ευαίσθητους, όχι εξεγερμένους ανθρώπους. Γι’ αυτό μαζί με τις θηλυκότητες τάσσονται όλοι οι καταπιεσμένοι όπου γης, όλοι οι άνθρωποι που ασφυκτιούν κάτω από τη μέγγενη του καπιταλισμού, η εργατική τάξη κι ο εργαζόμενος λαός. Η μέρα αυτή είναι για εμάς κάλεσμα σε εξέγερση ώστε να αποτινάξουμε όλες τις καταπιέσεις, όλα τα πρόσωπα της καπιταλιστικής Λερναίας Ύδρας, που ζει ρουφώντας την ζωντανή εργασία, το αίμα και την ανάσα μας, καταπιέζοντας τις επιθυμίες και τα συναισθήματα μας.

Δεν ξεχνάμε ότι η επανάσταση του Φλεβάρη του 1917, που έριξε την τσαρική αυτοκρατορία μέσα σε λίγες μόνο μέρες, ξεκίνησε την ίδια αυτή μέρα από τις αγωνιζόμενες γυναίκες εργάτριες, για να αποτελέσει την πρώτη πράξη της Οκτωβριανής Επανάστασης. Και σήμερα, όπως και τότε, παλεύουμε για να πάρουν τα όνειρά μας εκδίκηση, για έναν κόσμο ανθρώπινο, όπου τα κοινωνικά αγαθά, η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός, οι συγκοινωνίες, το ψωμί, το ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι κοινά και δωρεάν για όλο το λαό.

Ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία βαθιάς και δομικής κρίσης του καπιταλισμού, παλεύουμε για να πέσει η κυβέρνηση του Μητσοτάκη και των νεοφιλελεύθερων αρπακτικών του, υπεύθυνοι πολιτικά, ηθικά και κυριολεκτικά για τη μαζική δολοφονία στα Τέμπη. Αυτοί που σέρνουν τη χώρα σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που απαξιώνουν και μετά ξεπουλάνε χωρίς αιδώ κάθε επιχείρηση δημόσιου συμφέροντος, την παιδεία, την υγεία, ακόμα και το νερό(!!!) για να κερδίζουν οι “επενδυτές” καπιταλιστές ντόπιοι και ξένοι. Αυτοί που απαξιώνουν τα πτυχία των σπουδαστών των καλλιτεχνικών σπουδών, που ενίσχυσαν και ενισχύουν το φασισμό και βυσσοδομούν με το κράτος των υποκλοπών και της παραβίασης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, που έχουν αναδείξει την Ελλάδα πρώτη χώρα σε ισοβίτες σε όλη την Ευρώπη. Αγωνιζόμαστε ενάντια στο κράτος του  καπιταλισμού, τής πατριαρχίας και των παιδοβιαστών, στο σύστημα που θρέφει τις γυναικοκτονίες, τη φυλετική καταπίεση και την εκμετάλλευση 12χρονων παιδιών.

Καμία αστική κυβέρνηση λίγο πιο “αριστερή” ή λίγο πιο “δημοκρατική” δεν μπορεί να φτάσει στο ύψος των ονείρων μας. Βαρεθήκαμε τις κολοτούμπες, τις Βάρκιζες, τους ταξικούς συμβιβασμούς, τα πισώπλατα μαχαιρώματα του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού. Αγωνιζόμαστε για τη Διαρκή Επανάσταση και τον Πανανθρώπινο Ελευθεριακό Κομμουνισμό, για έναν κόσμο που θα εξυψώνει το ανθρώπινο μέσα στον άνθρωπο.

Ο απεργιακός ξεσηκωμός της 8ης Μάρτη πρέπει άμεσα να μετατραπεί σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, να ρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη από τα αριστερά, ώστε καμία αστική κυβέρνηση μαφιόζων και απατεώνων να μην μπορεί να σηκώσει πια κεφάλι.

Όλη η εξουσία στον έναστρο ουρανό!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ 

7 Μάρτη 2023