Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα στέκεται στο πλευρό των 11 Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών που μάχονται για το δίκιο και τη λευτεριά, με απεργία πείνας μέσα στις ελληνικές φυλακές από τις 7 Οκτωβρίου.

Το μόνο “έγκλημά” τους είναι ότι αντιτάχθηκαν και αντιτάσσονται στη βαρβαρότητα του τουρκικού καθεστώτος. Όμως, καταδικάστηκαν σε εξοντωτικές ποινές 333 χρόνων συνολικά, 30 χρόνια ο καθένας (οι δύο από αυτούς με μεγαλύτερες ποινές). Η κατηγορία των ελληνικών αρχών είναι η συγκρότηση “διεθνούς τρομοκρατικής ομάδας” – χαρακτηρίζοντας τρομοκράτες όσους αγωνίζονται για την απελευθέρωση των λαών της Τουρκίας από τη βαρβαρότητα του τουρκικού κράτους και του καθεστώτος Ερντογάν. Καμμία από τις πράξεις των 11 αγωνιστών δεν στράφηκε κατά του ελληνικού λαού και σε καμμία τρομοκρατική πράξη δεν προέβησαν στην Ελλάδα, ούτε υπήρξε τέτοια κατηγορία. Όμως, το πρωτόδικο δικαστήριο τους καταδίκασε με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο και τη μαρτυρία στελέχους της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που αναπαρήγαγε τις κατηγορίες της τουρκικής ΜΙΤ. Αυτή είναι η πραγματική πράξη κρατικής πολιτικής τρομοκρατίας.

Να σημειώσουμε ότι οι 7 από τους/τις 11 αγωνιστές πολιτικούς πρόσφυγες είχαν συλληφθεί το 2017, τις παραμονές της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα, όταν στην κυβέρνηση βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν το “πεσκέσι” του Τσίπρα στον Ερντογάν. Όμως, στη δίκη κατέπεσαν οι κατηγορίες και οι 7 αθωώθηκαν αφού έμειναν στις φυλακές για πάνω από ένα χρόνο.

Ακολουθώντας την “διπλωματική” πεπατημένη με τα κεφάλια και τις ζωές των αγωνιστών και αγωνιστριών από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον Μάρτιο του 2020 συνέλαβε τους 11 και τους καταδίκασε με αναβαθμισμένη την κατηγορία της τρομοκρατίας.

Με τέτοιου είδους «διπλωματία» νομίζουν ότι θα δελεάσουν τον αυταρχικό «σουλτάνο» της γείτονος: χρησιμοποιώντας αθώους ανθρώπους ως μπαλάκι του πιγκ πογκ στις διαπραγματεύσεις και αντιπαραθέσεις των δύο αντιμαχόμενων εθνικισμών. Επιχειρώντας να φιμώσουν κάθε φωνή που αντιστέκεται στην απανθρωπιά του καπιταλιστικού συστήματος και παλεύει για τα δίκαια των λαών, σε Ελλάδα, Τουρκία, Κουρδιστάν.

Η αλληλεγγύη του ελληνικού εργατικού και λαϊκού κινήματος και όλων των μαχόμενων συλλογικοτήτων είναι καθήκον, που απορρέει από την κομμουνιστική αρχή του προλεταριακού διεθνισμού. Κανένας λαός δεν μπορεί να είναι ελεύθερος αν δίπλα του υπάρχουν άνθρωποι που αδικούνται, διώκονται και φυλακίζονται από αυταρχικά, βάρβαρα καθεστώτα. Πολύ περισσότερο που η δίωξη των 11 συνιστά μια «πιλοτική» δίκη, καθώς οι συγκεκριμένοι στην παρούσα δίκη δεν κατηγορούνται για οποιαδήποτε παράνομη πράξη (εντός ή εκτός εισαγωγικών). Κατηγορούνται για συμμετοχή σε «διεθνή τρομοκρατική οργάνωση». Επομένως οποιοσδήποτε άνθρωπος ή συλλογικότητα που συμμετέχει σε κάποια διεθνή/διεθνιστική οργάνωση, κάποια οργάνωση με διεθνή δραστηριότητα πολιτική, ιδεολογική, καλλιτεχνική ή άλλη (π.χ. υποστήριξη των προσφύγων, των φυλακισμένων, υποστήριξης εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων κ.λπ.) θα μπορεί να βρεθεί κατηγορούμενος εφόσον κάποιο κράτος, εν προκειμένω η Τουρκία, κατατάξει αυτήν την οργάνωση στην κατηγορία της τρομοκρατίας. Και δεδομένης την αντίληψης των αστυνομιών σε όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, με τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και το κυνήγι της τρομοκρατίας, αυτό δεν είναι δύσκολο.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα-Τροτσκιστές, μαζί με την επιτροπή αλληλεγγύης καλεί σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους 11 που δικάζονται στις 16 Νοεμβρίου στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Πάρτε μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στο Σύνταγμα, στις 13:00 και έξω από το δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στις 9 π.μ.

Αθήνα 8/11/2022

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
neaprooptiki.gr, eek@eek.gr