του Ερνέστο Αγγελή

Με επιτυχία έγινε η διαδήλωση που πραγματοποίησε η Πρωτοβουλία ενάντια στην ακρίβεια, Συλλογικοτήτων και Κατοίκων του Ιλίου, Αγ. Αναργύρων, Καματερού και Πετρούπολης, το Σάββατο 5 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι.

Η διαδήλωση, η οποία προπαγανδίστηκε επί τουλάχιστον δέκα μέρες στους εργαζόμενους και τη νεολαία, με καθημερινές επεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους και ανάρτηση πανό σε πολυσύχναστα μέρη της περιοχής, έφερε στους κεντρικούς δρόμους του Ιλίου και των Άγ. Ανάργυρων, κοντά στους 100 εργαζόμενους και ανέργους, νέους και μεγαλύτερης ηλικίας εργάτες και συνταξιούχους, που διατράνωσαν με οργή την αποφασιστικότητά τους να βάλουν ένα τέλος στον καπιταλιστικό εφιάλτη της κρίσης.

Στην πορεία που άρχισε λίγο μετά την συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ιλίου, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, προχώρησαν προς την πλατεία Αγ. Αναργύρων, φωνάζοντας διαρκώς συνθήματα ενάντια στην ακρίβεια, την ανεργία και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο δια αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, αλλά και σε αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες και ενάντια στην κρατική καταστολή.

Στη διαδήλωση, πήραν μέρος εργατικές οργανώσεις και συλλογικότητες, με το μπροστινό πανό της Πρωτοβουλίας ενάντια στην ακρίβεια και να ακολουθούν το πανό της Εργατικής Συμμαχίας στα Δυτικά, της Αριστερής Κίνησης Ιλίου και του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Ιλίου, της Ανυπότακτης Πόλης Αγ. Αναργύρων-Καματερού, της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε, της Αναρχικής Πρωτοβουλίας Αγ. Αναργύρων -Καματερού, των Δρόμων Αντίστασης και της Πρωτοβουλίας Όχι στην Ακρίβεια. Στην πορεία επίσης, στην οποία σύντροφοι κρατούσαν κόκκινες σημαίες του ΕΕΚ-Τροτσκιστές, μοιράστηκε και η προκήρυξη του Κόμματος, για την Γενική Απεργία της 9ης Νοέμβρη.

Η διαδήλωση αυτή, συνάντησε σημαντική απήχηση στο λαό και τη νεολαία της περιοχής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν καθημερινά τον εφιάλτη της κρίσης του παρακμασμένου καπιταλισμού. Η Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά, είχε βγάλει εκατοντάδες καλέσματα για την πορεία, τα οποία μοιράστηκαν τις μέρες που προηγήθηκαν και κατά την ίδια την διαδήλωση. Επίσης μοιράστηκαν, οι ανακοινώσεις της Αριστερής Κίνησης Ιλίου, ενάντια στη δημοτική αρχή Ιλίου και τα σχέδιά της για το ξεπούλημα του Πάρκου Τρίτση σε μεγαλομεσίτες.

Η κινητοποίηση αυτή, είναι ένα σημαντικό βήμα στην πάλη για την επιτυχία της Γενικής Απεργίας της 9ης Νοέμβρη και για την μετατροπή της σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας. Είναι η δεύτερη σ’ αυτήν την περιοχή, σε διάστημα 6 μηνών, διαδήλωση ενάντια στην ακρίβεια και προέκυψε ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης σύσκεψης στις αρχές Οκτώβρη της Εργατικής Συμμαχίας στα Δυτικά, η οποία απηύθυνε κάλεσμα κοινής δράσης στις υπόλοιπες ταξικές δυνάμεις της περιοχής. Ύστερα από συνάντηση μαζί τους αποφασίστηκε η οργάνωση της διαδήλωσης και η έκδοση προπαγανδιστικού υλικού για την επιτυχία της.

O αγώνας συνεχίζεται σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, για για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της εργατικής τάξης και του λαού, για την επαναστατική νίκη της εργατικής τάξης στην ιστορική αναμέτρηση που έρχεται.