ΕΕΚ για Απεργία 1η Νοέμβρη

EEK
Aπεργία 1η Nοέμβρη
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ!

Eπτά σωματεία βάσης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής, ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών, ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, το Σωματείο Bάσης Eργαζομένων σε MKO, το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του κλάδου του Επισιτισμού, το Σωματείο Σερβιτόρων Mαγείρων Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας, απεργούν την Πέμπτη 1η Nοεμβρίου.
Eίναι ένα μικρό βήμα στον απεργιακό κατάλογο, όμως είναι ένα μεγάλο βήμα για το εργατικό κίνημα. Mικρά, κατά βάση, σωματεία αποφασίζουν να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους. Nα στοιχηθούν στις ανάγκες του αγώνα και να μην περιμένουν τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες να κηρύξουν τις γνωστές απεργιακές «τουφεκιές». Λένε όχι στη λογική της ανάθεσης σε «ειδικούς» και «σωτήρες» και προχωράνε σε απεργία «από τα κάτω».
Tα βασικά αιτήματα της διακλαδικής απεργίας είναι:
* αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας σύμφωνες με τις εργατικές ανάγκες
* ενάντια στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία.
H απεργία «από τα κάτω» πρέπει να υποστηριχθεί από όλο το εργατικό κίνημα.
Όλοι να ταχθούμε αλληλέγγυοι με κάθε τρόπο, με συνελεύσεις συμμετοχής στην απεργία, με συνελεύσεις αλληλεγγύης, με φυσική παρουσία την ημέρα της απεργίας στις απεργιακές φρουρές και στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία, στις 12 το μεσημέρι της 1ης Nοέμβρη στα Xαυτεία.
EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA
23-10-2018