Ανακοίνωση του ΕΕΚ

Την δολοφονία νεαρού Ρομά στο Πέραμα διέπραξαν εν ψυχρώ 7 αστυνομικοί τη νύχτα της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου στο Πέραμα.  

Συγκεκριμένα, ομάδα αστυνομικών ΔΙΑΣ ύστερα από μεγάλη καταδίωξη από την περιοχή του Ρέντη, εγκλωβίσανε στο Πέραμα και γάζωσαν με σφαίρες (τουλάχιστον 38 κάλυκες βρέθηκαν στο σημείο) έναν νεαρό Ρομά, 18 χρονών που οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο. Με τρεις σφαίρες τραυμάτισαν τον συνεπιβάτη του, 16 χρόνων, ενώ ένας τρίτος, 15χρονος, διέφυγε. Οι αστυνομικοί, η αστυνομική διεύθυνση και το υπουργείο Προ.Πο. με τη βοήθεια των ΜΜΕ για να δικαιολογήσουν τον φόνο ισχυρίστηκαν ότι το αυτοκίνητο κινούμενο με την όπισθεν εμβόλισε τις μηχανές τους. Στις φωτογραφίες όμως μία μηχανή της ΔΙΑΣ φαίνεται να βρίσκεται στον μπροστινό τροχό του αυτοκινήτου. Επιπλέον ανεβάζουν την ηλικία του νεκρού για να μη φανεί ότι ήταν μια παρέα ανηλίκων (άσχετα αν το θύμα έχει παιδί). Και σημειώνεται ότι κανένας δεν είχε όπλο, ήταν άοπλοι, η ζωή των αστυνομικών δεν κινδύνεψε, όπως λένε, αντίθετα, έδρασαν ως εκτελεστικό απόσπασμα δολοφονώντας τον νεαρό Ρομά.

Είναι ένα ακόμη κρατικό έγκλημα των υποτιθέμενων φρουρών της τάξης και του νόμου που θεωρούν ότι η θέση τους ως αστυνομικών τους δίνει το δικαίωμα να είναι και εκτελεστές ανθρώπων. Μια παράβαση πλημμεληματικού χαρακτήρα τιμωρείται με θανατική ποινή. Το συμβάν κάνει καθαρό ότι η όλη εκπαίδευση των αστυνομικών είναι για να δρουν ως πιστολέρο. Πέρα από την αυταρχία σε βαθμό κτηνωδίας, η πράξη σαφώς έχει ρατσιστικό χαρακτήρα αφού δεν είναι η πρώτη φορά που Ρομά πέφτουν νεκροί από σφαίρες αστυνομικών χωρίς αφορμή ή με ασήμαντη αφορμή.

Η κυβέρνηση και ο υπουργός Προστασίας Θεοδωρικάκος μέχρι να ξεχαστεί το θέμα ανακοίνωσαν ότι οι 7 αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η κράτησή τους στη ΓΑΔΑ είναι τύποις, ο υπουργός Άδωνης Γεωργιάδης μόνο που δεν πρότεινε παρασημοφόρηση, ενώ ο ίδιος ο Θεοδωρικάκος είπε ότι επισκέφθηκε τους 7 σε μια κίνηση που «είχε αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα για να στηρίξει ψυχικά νέους ανθρώπους που υπηρετούν στην ελληνική αστυνομία». Η συνέχεια της αθώωσης παραδίνεται στον γνωστό Κούγια που μόνο η τοποθέτησή του ως συνήγορου υπεράσπισης είναι ένδειξη της ενοχής…

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει την κρατική δολοφονία. Οι Διάδες δολοφονούν εν ψυχρώ γνωρίζοντας ότι θα μείνουν ατιμώρητοι- όπως οι φονιάδες του Ζακ και θα την γλυτώσουν φτηνά σαν τον Χρυσαυγίτη Ναζί Πατέλη. Καταγγέλλουμε τον συστημικό ρατσισμό του Κράτους κατά των Ρομά και λέμε: Roma Lives Matter! Απαιτούμε την τιμωρία των εκτελεστών δολοφόνων αστυνομικών. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να τους βγάλει από την πίσω πόρτα. 

Δικαιοσύνη τώρα για όλα τα θύματα της ταξικής εξουσίας του κεφαλαίου! 

Πάρτε μέρος στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας!

24/10/2021