φώτογραφία: Ν.Π

6 Δεκέμβρη 2021

Η Φλόγα της Εξέγερσης – Πυρκαγιά Επανάστασης

 Για την ανατροπή της κυβέρνησης και του κράτους του θανάτου και της καταστολής

Όλοι στις διαδηλώσεις της Δευτέρας 6ης Δεκέμβρη – Αθήνα Προπύλαια, 6 μ.μ.

Στην 13η επέτειο της εξέγερσης του Δεκέμβρη 2008 που πυροδότησε η δολοφονική σφαίρα του αστυνομικού Κορκονέα εναντίον του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, απαιτείται να μετατρέψουμε την ανολοκλήρωτη εκείνη εξέγερση σε επανάσταση. Για την ανατροπή της κυβέρνησης του θανάτου με τις εκατόμβες νεκρών, που αφήνει ανοχύρωτο το ΕΣΥ και επιχειρεί να μετατρέψει τη δική της ανάλγητη πολιτική σε εμφύλιο εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων. Για την ήττα του κράτους της καταστολής και των προστίμων. Για τη νίκη της ζωής!

Τα 13 χρόνια από την εξέγερση του Δεκέμβρη του  2008, βρίσκουν την κοινωνία μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Είτε θα υποταχθούμε στις θανατοπολιτικές του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων και στα ιδιοτελή συμφέροντα των καπιταλιστικών εταιριών φαρμάκων, τροφίμων και βασικών ειδών διαβίωσης με καταστροφικά αποτελέσματα, είτε θα πάρουμε τις τύχες μας, τις τύχες της εργατικής τάξης και του λαού στα χέρια μας ανατρέποντάς τους.

Η πανδημία σε συνδυασμό και αλληλεπίδραση με την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση -που το 2008 αποτέλεσε την «υλική» βάση της εξέγερσης του Δεκέμβρη, «της πρώτης κοινωνικής εξέγερσης της κρίσης» κατά τον τότε επικεφαλής του ΔΝΤ-, τώρα δημιουργεί μια αβίωτη κατάσταση σε όλο τον κόσμο. Εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν προσβλημένοι από τον κορονοϊό, χωρίς επαρκή ή καθόλου νοσοκομειακή περίθαλψη, εκτός ΜΕΘ, στους διαδρόμους των νοσοκομείων, χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, χωρίς εμβόλια στο μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας καθώς τα καπιταλιστικά συμφέροντα αρνούνται να καταργήσουν τις πατέντες. Και στην Ελλάδα, με τη διαχείριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είμαστε πρώτοι σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους από τον κορονοϊό στην Ευρώπη, ενώ δεν υπολογίζεται ο αριθμός των θανάτων από άλλες ασθένειες που η αντιμετώπισή τους καθίσταται αδύνατη λόγω μετατροπής των νοσοκομείων σε νοσοκομεία μόνο Covid…

φώτογραφία: Ν.Π

Oι ζωές μας είναι ασύμβατες με τα κέρδη τους γι’ αυτό πρέπει να τους ανατρέψουμε.

Στις 6η του Δεκέμβρη 2021 βγαίνουμε στους δρόμους για τη ζωή! Ενάντια στην κυβέρνηση και το κράτος τρομοκράτη. Ενάντια στο κράτος των δολοφόνων του Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα, του ρατσισμού ενάντια στους Ρομά, της απανθρωπίας για τη μικρή Όλγα,  του εγκλεισμού σε στρατόπεδα-φυλακές για τους πρόσφυγες – θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της άγριας εκμετάλλευσης και καταστροφής του κλίματος. Ενάντια το κράτος της καταστολής, των προστίμων στους γέροντες, των διωκτών των διαδηλωτών που διεκδίκησαν τα εργατικά δικαιώματα, και υπεράσπισαν το δικαίωμα στην ίδια τη διαδήλωση.

Η φετινή 6η Δεκέμβρη, μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, ας γίνει  αφετηρία μιας ταξικής επαναστατικής αντεπίθεσης σε όλα τα μέτωπα με ενιαιομετωπική ταξική ενότητα και πάλη. Κανένας συμβιβασμός, όχι άλλη Βάρκιζα.

Η ταξική αλληλεγγύη και η εργατική αυτοάμυνα, ενάντια σε κυβέρνηση, αφεντικά, κράτος και τα φασιστικά τους ερπετά, είναι το όπλο μας. Στην πάλη για να ανατρέψουμε τους δυνάστες της ζωής μας, με την προλεταριακή επανάσταση, για την εργατική εξουσία και τον παγκόσμιο σοσιαλισμό. 

1/12/2021

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ / ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ