Δεκάδες εργαζόμενοι, νοικοκυρές και νεολαίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής οργάνωσης Ιλίου του ΕΕΚ και συμμετείχαν στην εκδήλωση-συζήτηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία το περασμένο Σάββατο 9/4.

Η συζήτηση οργανώθηκε μετά από μια καμπάνια ζύμωσης στην περιοχή με κεντρικό σύνθημα «Πόλεμος στον πόλεμο των Ιμπεριαλιστών» που κατέληξε στην εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη.

Στην εκδήλωση την κεντρική τοποθέτηση έκανε ο σ. Γ. Αγγέλης που παρουσίασε αφ’ ενός την πολυετή ασφυκτική πίεση του ΝΑΤΟ στην περιοχή μετά την κατάρρευση του σταλινισμού και την καπιταλιστική παλινόρθωση σε Ρωσία – Ουκρανία και αφ’ ετέρου την διεθνή σημασία των οικονομικών κυρώσεων και τις συνέπειές τους στην διεθνή οικονομική κρίση. Παρέμβαση έκανε ο  σ. Κώστας Αντωνόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος της Αριστερής Κίνησης Ιλίου (έχει αντικαταστήσει τον σ. Δημήτρη Γεωργίου). Ο σ. Θ. Κουτσουμπός εξήγησε τους όρους μέσα στους οποίους διεξάγεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενώ παράλληλα έγινε διεξοδική συζήτηση για την ιμπεριαλιστική πολεμική προπαγάνδα και τον αντιδραστικό ρόλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η συζήτηση πήραν μέρος πολλοί από τους περίπου 60 παραβρισκόμενους. Κοινή δέσμευση όλων είναι συνέχιση της καμπάνιας ενάντια στον πόλεμο μέσα στα εργατικά και λαϊκά στρώματα.

Πόλεμος στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών, όχι η Ελλάδα ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ο βασικός εχθρός είναι στη δική μας χώρα, κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη.