Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Εργατικής Συμμαχίας στα Δυτικά για την ακρίβεια, τη φτώχεια, την ανεργία και τον πόλεμο. Ανταποκρινόμενοι στο ευρύ κάλεσμα για συζήτηση και μαχητική δράση, συναγωνίστριες και συναγωνιστές από γειτονιές της δυτικής Αθήνας, μετέφεραν την εμπειρία τους από την επικοινωνία με τις εργαζόμενες/ους, άνεργες/ους στις γειτονιές και στους χώρους εργασίας, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν με πραγματικό και προσγειωμένο τρόπο σε μια πραγματικότητα που απαιτεί την συνεισφορά των πολλών.

Η συζήτηση κατόρθωσε να συνθέσει την γενικότερη κατάσταση (οικονομική, ενεργειακή, υγειονομική, κ.λπ. κρίση, πόλεμος…) με τις καθημερινές αντιστάσεις.

Τέλος, παίρνοντας υπ’ όψιν το σύνολο των κεντρικών δράσεων (Πρωτομαγιάτικη κινητοποίηση, διαμαρτυρία στο ΣτΕ στις 10/5 ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη, κινητοποιήσεις ενάντια στο ν.Χατζηδάκη (4808) στις 16/6, ένα χρόνο από την ψήφισή του κ.ά.) αποφασίστηκε ο προσανατολισμός για μια μαζική κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια, στα μέσα Μάη με παρεμβάσεις στα ενδιάμεσα σε πλατείες, καταστήματα ΔΕΗ κ.α.

Για την καλύτερη οργάνωση και διεύρυνση των συνοικιών της δυτικής Αθήνας που μπορούν να έχουν κοινό βηματισμό καλείται νέα σύσκεψη την Τετάρτη 20/4/22, στις 19.00, στον χώρο του ιατρείου κοινωνικής αλληλεγγύης (Ιδομενέως 32,Ίλιον,2ος όροφος),

Παρακάτω είναι το σχετικό κάλεσμα που μοιράστηκε/μοιράζεται στους εργαζόμενους και τη νεολαία της ευρύτερης περιοχής των δυτικών συνοικιών.  

Παλεύουμε για την ζωή μας

απέναντι στην Ακρίβεια, την Ανεργία

και την απειλή του πολέμου

Δεν δεχόμαστε αυτός ο εφιάλτης να είναι η ζωή μας.

ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ απέναντι στην ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Λιγότερη δουλειά – Δουλειά για όλους.

Κάθε μέρα που περνάει ο πληθωρισμός αφαιρεί και ένα κομμάτι από τα μεροκάματα, τους μισθούς πείνας, τα επιδόματα και τις συντάξεις, ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαια, βενζίνες, βασικά τρόφιμα, ενοίκια μας έχουν κάνει την ζωή ένα καθημερινό εφιάλτη.

Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του, αφού για μήνες έλεγαν ψέματα για τον πληθωρισμό ότι θα είναι «προσωρινός», τώρα πάνε να «φορτώσουν» την ακρίβεια στον πόλεμο στην Ουκρανία, όταν όλοι ξέρουν ότι οι τιμές έχουν πάρει για τα καλά την ανηφόρα από το περασμένο φθινόπωρο, πολύ πριν πέσει η πρώτη βόμβα.

Μόνο μέσα στον Φεβρουάριο πριν αρχίσει ο πόλεμος στην Ουκρανία οι μισθοί/συντάξεις είχαν χάσει περισσότερο από 14% της αγοραστικής τους δύναμης, σύμφωνα με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ.

Η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα-ψίχουλα για την ακρίβεια, ενώ στην πραγματικότητα αρνείται να «κόψει» έστω και ένα ευρώ από τους Ειδικούς και Εμμεσους Φόρους, αυτούς που γεμίζουν τα κρατικά ταμεία για να πληρώνονται οι πολεμικές φρεγάτες και τα μαχητικά αεροπλάνα  και πλουτίζουν οι δικοί της ολιγάρχες των πετρελαίων και της ενέργειας.   

Την ίδια στιγμή που:

  • Πάνω από 3 εκατομμύρια εργαζόμενοι με μισθούς πείνας βλέπουν τις αμοιβές τους να εξαερώνονται καθημερινά.
  • Πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργοι με επιδόματα εξαθλίωσης ή και χωρίς αυτά οδηγούνται στην εξαθλίωση.
  • Εκατοντάδες χιλιάδες βιοπαλαιστές δεν βγάζουν τον μήνα και είναι στα πρόθυρα να κλείσουν τα μικρομάγαζα τους.

Οδηγούν τον λαό στην μαζική φτωχοποίηση, ενώ αυξάνουν τις εξοπλιστικές δαπάνες πάνω και από τις ΗΠΑ, με τους μεγαλέμπορους πετρελαιάδες να βγάζουν καθημερινά δισεκατομμύρια εις βάρος του κοσμάκη.  Η κυβέρνηση φροντίζει μέσα σε μια θύελλα ακρίβειας να πλουτίζουν οι δικοί της «ολιγάρχες» την ίδια στιγμή που εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι επισφαλώς απασχολούμενοι και οι συνταξιούχοι ζούμε τον εφιάλτη της ανέχειας. Δεν δεχόμαστε μια τέτοια ζωή ούτε για μας ούτε για τα παιδιά μας.

Φτάνει πιά, ζητάμε από τα συνδικάτα και τις οργανώσεις των εργαζόμενων και των συνταξιούχων να απαιτήσουν ΕΔΩ και ΤΩΡΑ αυξήσεις που να καλύπτουν τον πληθωρισμό.  

Εμείς εδώ στους δήμους της πολύπαθης Δυτικής Αθήνας και οι άλλοι, πρέπει να πιάσουμε ο ένας το χέρι του άλλου και να σταθούμε μαζί απέναντι σ’ αυτό που ήδη ζούμε αλλά και σ΄ αυτό που μας ετοιμάζουν.

Μαζί σε ένα μέτωπο αγώνα για την ζωή μας, για τα αυτονόητα:

  • για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς απέναντι στην ακρίβεια 
  • για σταθερή δουλειά, για κατάργηση της ελαστικής εργασίας,
  • με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, για Υγεία, Παιδεία, Κατοικία.
  • για την ανεξάρτητη από αφεντικά και συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες κινητοποίησή μας στον αγώνα για ζωή.

Σ΄ αυτό τον αγώνα η συλλογικότητά μας η Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά παλεύει για να βρεθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, να συλλογικοποιήσουμε την δράση και τις ζωές μας, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, σπουδαστές σε ένα μέτωπο αγώνα για τις ζωές μας.

Για όλα αυτά σε περιμένουμε να συζητήσουμε τι θα κάνουμε, στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ιλίου Μελίνα Μερκούρη (Αγίου Φανουρίου 99) την Κυριακή 17 Απριλίου στις 11 π.μ.

Στάσου δίπλα σ’ αυτόν που σ’ έχει ανάγκη, στάσου δίπλα σ’ αυτόν που ζει κι αυτός την δική σου ανάγκη.       

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ (επικοινωνία: ergatikisymmaxia@gmail.com,    ergatikisymmaxia.blogspot.com)