ΕΕΚ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΩΝ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ!

ΕΕΚ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΩΝ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ!

Όλοι και όλες Τρίτη 7/4/15 στην διαδήλωση στις 6μμ στα Προπύλαια

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ
ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, παλεύει αποφασιστικά για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, την απαγόρευση της υποχρεωτικής λήψης DNA, για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και συνολικά των κρατουμένων με σοβαρά προβλήματα υγείας. Κυρίως όμως απαιτεί τώρα, χωρίς άλλες αναβολές και περιστροφές να καταργηθούν οι τρομονόμοι και ο κουκουλονόμος, αυτή η διαρκής απειλή για κάθε εργαζόμενο και νέο, για κάθε εκμεταλλευόμενο, στην πάλη του να ανατρέψει αυτή την κοινωνία των φυλακών, των ανθρωποφυλάκων, της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, της ακύρωσης των ονείρων της νεολαίας.

Το νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση δεν μπορεί να ικανοποίησει κανέναν. Είναι ένα νομοσχέδιο με επιμέρους αλλαγές (κατάργηση φυλακών τύπου Γ, αλλαγή του πλαισίου για λήψη DNA, κατάργηση διατάξεων κουκουλονόμου), που ακόμα και αυτές έχουν τεθεί στο στόχαστρο των ακροδεξιών και ρατσιστών συγκυβερνητών του ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ. Ταυτόχρονα ο εκ των αρμόδιων υπουργών Πανούσης, καλεί την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους φοιτητές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την κατάληψη της Πρυτανείας, ζητά από την κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις, ενώ επιτίθεται από τα δεξιά στους εισαγγελείς που του ζητάνε να μπουν τα ΜΑΤ στο ΕΚΠΑ, επειδή πάντα τους συλληφθέντες τους αφήνουν να φύγουν ελεύθεροι!

Το κράτος έκτακτης ανάγκης είναι εδώ. Το κράτος και οι μηχανισμοί του, η αστική εξουσία συνολικά, τρομαγμένη από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, από τις απεργίες και τις καταλήψεις δημόσιων κτιρίων εδώ και 5 χρόνια, από την αριστερή στροφή που συνοδεύτηκε από ελπίδες και προσδοκίες και ελπίδες στις τελευταίες εκλογές, δεν ξεχνά. Η διατήρηση των τρομονόμων, η ανεξέλεγκτη δράση των ΜΑΤ ακόμα και τώρα στις Σκουριές, οι μαζικές προσαγωγές αγωνιστών γύρω από την Πρυτανεία και στη Βουλή, δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν μας ήσυχο.

Το Ε.Ε.Κ. πιστεύει πως η πάλη για την ανατροπή όλου του κατασταλτικού σωρού της αστικής τάξης, των νόμων και των αποφάσεών της, είναι υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος, όλων των πρωτοπόρων αγωνιστών που παλεύουν να αντισταθούν στα μνημόνια, για τη μονομερή διαγραφή του χρέους, για την κατάργηση των απολύσεων, για το τσάκισμα της φτώχειας, για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας της εργατικής τάξης. Δεν αποτελεί καθήκον μόνο των πρωτοπόρων αγωνιστών, από όποια πολιτική αφετηρία και αν προέρχονται. Είναι μια πάλη ενταγμένη για την ύπαρξη ενός πολιτικού διεκδικητικού κινήματος, που θα ζητάει στο παρόν την εκπλήρωση όλων των αναγκών μας. Το ΕΕΚ, διατηρώντας την ανεξάρτητη επαναστατική φυσιογνωμία του, θεωρεί απαραίτητη, προπαντός σήμερα, την ενότητα στη δράση για συγκεκριμένα ταξικά ζητήματα ενάντια στο κεφάλαιο, το κράτος και τους ιμπεριαλιστές. Με ξεκάθαρο στόχο, την πάλη για την εργατική εξουσία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό, την μοναδική αναγκαία και δυνατή λύση για την έξοδο από την καπιταλιστική παρακμή.  

Από αυτή τη σκοπιά το Ε.Ε.Κ., στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα των φυλακισμένων απεργών πείνας. Δε μπορεί η κυβέρνηση να παίζει με τη ζωή τους, να κωφεύει στα δίκαια αιτήματά τους. Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις, όπως αυτή της πρυτανείας του ΕΚΠΑ. Η καλύτερη απάντηση στο κράτος και τους μηχανισμούς του, μπορεί να είναι η διεύρυνση των στόχων και της κοινωνικής απεύθυνσης αυτών των κινητοποιήσεων.

Το παρόν και το μέλλον μας είναι δεμένο με τις αγωνίες και τους αγώνες όλης της εργατικής τάξης στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο, για το τσάκισμα της καθημερινής τρομοκρατίας από το κεφάλαιο, στη δουλειά, στους αγώνες, στη ζωή.

Το παρόν και το μέλλον είναι δικά μας.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ