Την Τρίτη 28 Απριλίου

Νέα πανελλαδική κινητοποίηση στα νοσοκομεία!

Το ΕΕΚ υποστηρίζει θερμά το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) για κινητοποιήσεις υπέρ της δημόσιας υγείας την Τρίτη 28 Απριλίου.

Τιμούμε την μνήμη των γιατρών που έδωσαν τη ζωή τους στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας – όλο το νοσηλευτικό προσωπικό που μάχεται για τη δημόσια υγεία.

Απαιτούμε: ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΡΑ (έπρεπε να είχαν ληφθεί ΧΘΕΣ)!

* Μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών και όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

* Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

* Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών.

  • Ένταξη στα BAE.
  • Άμεση στελέχωση και λειτουργία Kέντρων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Yγείας (K.Y.) που την προηγούμενη περίοδο των μνημονίων (με τον Άδωνη Γεωργιάδη υπεύθυνο) είχαν απαξιωθεί.
  • Άμεση λειτουργία Eθνικής Bιομηχανίας Φαρμάκου.
  • Λεφτά για την Yγεία του λαού και Παιδεία για όλα τα παιδιά! – όχι για τους δανειστές, το NATO, την αστυνομοκρατία και την στρατοκρατία.
  • Άμεση φροντίδα για τους άνεργους, τους άστεγους, τους φυλακισμένους, αποσυμφόρηση των φυλακών, κατάργηση όλων των κέντρων κράτησης για πρόσφυγες και μετανάστες. Άσυλο στους αιτούντες, ελευθερία μετακίνησης στη χώρα και στο εξωτερικό όσων το επιθυμούν.
  • Aνάκληση – απαγόρευση όλων των απολύσεων – πλήρεις αποδοχές σε όσους δεν εργάζονται λόγω κορονοϊού. Όχι στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

22-4-2020