Στις 13 Οκτώβρη οδηγούνται σε δίκη δύο μέλη του Ρουβίκωνα, oι Γιώργος Καλαΐτζίδης και Νίκος Ματαράγκας. Κατηγορούνται για τη δολοφονία, στις 7 Ιουνίου 2016, στα Εξάρχεια, ενός ναρκέμπορου, του επονομαζόμενου “Xαμπίμπι”. Ο μεν Καλαϊτζίδης είναι κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία, ο δε Ματαράγκας για φυσική αυτουργία!

Να σημειωθεί ότι το κατηγορητήριο είναι τόσο διάτρητο που πριν ενάμιση χρόνο, μετά την ανάκρισή τους, ανακριτής και εισαγγελέας τους άφησαν ελεύθερους και χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Πηγές μάλιστα από τα δικαστήρια έλεγαν ότι γελούσαν με το κατηγορητήριο εναντίον των δύο αγωνιστών.

Ωστόσο, η υπόθεση αντί να τεθεί στο αρχείο φθάνει τώρα στο ακροατήριο. Προφανώς, οι εμπνευστές του κατηγορητηρίου δεν θέλουν «να το βάλουν κάτω». Σχεδίασαν μια δίωξη και θέλουν να την φέρουν εις πέρας. Οργανώνοντας μια  δίκη σκοπιμότητας απέναντι σε μια συλλογικότητα που ενοχλεί το κράτος, τους διωκτικούς του μηχανισμούς και την κυβέρνηση.

Οι διωκτικές αρχές, και ιδίως η Αντιτρομοκρατική, δεν συγχωρούν το ότι οι δύο κατηγορούμενοι μετέχουν σε πολιτικές δραστηριότητες και σε δράσεις υπεράσπισης της περιοχής των Εξαρχείων από τις ναρκομαφίες που δρουν σε αγαστή συνεργασία με τις κρατικές-αστυνομικές αρχές. Αφού το «Άβατον» των Εξαρχείων δεν αλώνεται από τις αστυνομικές επιδρομές -όχι κατά των ναρκεμπόρων αλλά κατά καταλήψεων στέγης προσφύγων και μεταναστών-, υπολογίζουν ότι μπορεί να αλωθεί με τρομοκρατικά κατηγορητήρια…  Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι συμμετείχαν ανοικτά και δημόσια σε μαζικές δράσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη μετατροπή των Εξαρχείων σε πιάτσα ναρκωτικών. Η αστυνομία ποτέ δεν είδε, ποτέ δεν σταμάτησε, αυτό που γινόταν δημοσίως, όμως “ανακάλυψε” στο πρόσωπο των δύο κατηγορουμένων τους… ενόχους που ήταν τόσο αφελείς ώστε, αν και γνωστοί στην περιοχή, οργάνωσαν μέρα μεσημέρι μια δολοφονία!

Η εξόντωση των δύο αγωνιστών είναι μέρος της κρατικής επιχείρησης καταστολής, ενός «χαμηλής έντασης εμφύλιου» που διεξάγεται από αστυνομικές υπηρεσίες και κυβερνήσεις κατά των κατοίκων και των συλλογικοτήτων των Εξαρχείων εδώ και χρόνια και πήρε τη μορφή επιχειρήσεων «σκούπας» και εισβολών σε κτήρια φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, γελοίων φωτογραφήσεων  στις 6 το πρωί από τον… νυν  υπουργό φασίστα Πλεύρη και φθάνει μέχρι τα σχέδια φυσικής καταστροφής της πλατείας με την κατασκευή σταθμού μετρό, παρότι σε κοντινές αποστάσεις, στην Πανεπιστημίου και την Ομόνοια, υπάρχουν δύο σταθμοί.

Η  χονδροειδής κατασκευή κατηγορητηρίων δολοφονίας δεν στοχεύει μόνο στην εξόντωση/εξουδετέρωση δύο αγωνιστών και στην πολιτική ομηρία της συλλογικότητας στην οποία μετέχουν. Παραπέρα, συνιστά απειλή κατά όλων των πολιτικών συλλογικοτήτων και οργανώσεων και των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Αν οι αστυνομικοί μηχανισμοί μπορούν να κατασκευάζουν τόσο ωμές κατηγορίες και τέτοια κατηγορητήρια να εισάγονται στα δικαστήρια, κανένας δεν πρέπει να αισθάνεται πολιτικά ασφαλής. Τα όποια δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα κατακτήθηκαν με την ανατροπή της δικτατορίας απειλούνται. Αυτό το κατηγορητήριο κρατικής τρομοκρατίας πρέπει να καταπέσει με την ενιαία, μαζική δράση όλων των μαχόμενων δυνάμεων του πολιτικού και κοινωνικού ανταγωνιστικού κινήματος και του κινήματος ταξικής αλληλεγγύης.

Κάτω η κρατική σκευωρία!

Κάτω τα χέρια από τους Γιώργο Καλαϊτζίδη και Νίκο Ματαράγκα. Το κατηγορητήριο να τεθεί στο αρχείο!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

14-9-2021