Όχι στην κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης

  • φωτογραφίες: Θόδωρος Κουτσουμπός
Από την κινητοποίηση των νοσοκομειακών την Τρίτη 29/11. Νωρίτερα, από τις 6 το πρωί είχαν καταλάβει το υπουργείο Υγείας

Το νέο ν/χ της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι το επιστέγασμα μιας σειράς νομοθετικών μέτρων, που έχουν προηγηθεί (απογευματινά χειρουργεία από τις τσέπες των ασθενών, ΣΔΙΤ κ.λπ.) και υπαγορεύονται από τις ανάγκες της Ιδιωτικής Υγείας, των μεγαλοκλινικαρχών, των ιδιωτικών διαγνωστικών και θεραπευτικών αλυσίδων, με τις ευλογίες της ΕΕ.

Η κυβέρνηση, με τη θανατοπολιτική της, οδήγησε το ΕΣΥ σε κατάρρευση και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, που ανέδειξε ακριβώς την αναγκαιότητα του δημοσίου συστήματος Υγείας. Μείωσε τις δημόσιες δαπάνες για την Υγεία, καθήλωσε τους πενιχρούς μισθούς των νοσοκομειακών, δεν προσέλαβε το αναγκαίο προσωπικό και δεν ανανέωσε συμβάσεις, δεν έλυσε λειτουργικά προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων, οδήγησε τους νοσοκομειακούς σε εφημεριακή υπερεξόντωση, εξώθησε με την πολιτική της στη μετανάστευση του επιστημονικού προσωπικού στο εξωτερικό, εγκατέλειψε στην τύχη της την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Ψυχικής Υγείας. Τελικά, έχει την απόλυτη ευθύνη της θλιβερής πρωτιάς της Ελλάδας σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ως προς τον αριθμό των θανάτων από κορονοϊό, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες και την αυτοθυσία του νοσοκομειακού προσωπικού.

Από την κινητοποίηση των νοσοκομειακών την Τρίτη 29/11. Νωρίτερα, από τις 6 το πρωί είχαν καταλάβει το υπουργείο Υγείας

Η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με το σημερινό νομοσχέδιο, δίνει τη χαριστική βολή. Όχι μόνο θα έχουν το δικαίωμα να ασκούν ιατρική μέσα στο ΕΣΥ οι ιδιώτες γιατροί, αλλά και οι γιατροί του ΕΣΥ θα μπορούν να ασκούν παράλληλα το ιατρικό επάγγελμα είτε στο ιατρείο τους είτε στα διαγνωστικά και άλλα κέντρα. Και θα πληρώνουν οι ασθενείς!

Μέσα σε συνθήκες φτωχοποίησης του πληθυσμού, ακρίβειας, ανεργίας, ενεργειακής κρίσης και κοινωνικής δυστυχίας, τα νοικοκυριά που δεν τους φτάνει το εισόδημά τους για όλα τα γεύματα της οικογένειας εξωθούνται από την ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη να πληρώνουν από την τσέπη τους τις δαπάνες της Υγείας τους.

Από την κινητοποίηση των νοσοκομειακών την Τρίτη 29/11. Νωρίτερα, από τις 6 το πρωί είχαν καταλάβει το υπουργείο Υγείας

Η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΕΣΥ είχε επιχειρηθεί και από τον πατέρα Μητσοτάκη, πριν 30 χρόνια. Τότε το κίνημα των νοσοκομειακών και του λαού ακύρωσε τα σχέδιά του. Το ίδιο πρέπει να γίνει και σήμερα, που επιχειρεί ο υιός Μητσοτάκης. Απαιτείται παλλαϊκός αγώνας για ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ, ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.

Νίκη στον αγώνα των νοσοκομειακών!

Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο και όλη η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης!

Να ενισχυθεί άμεσα το ΕΣΥ με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!

Να αναπτυχθεί το αναγκαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Ψυχικής Υγείας!

Να περάσει στο Δημόσιο όλος ο ιδιωτικός τομέας Υγείας χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο!

Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 1 μ.μ.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα  29-11-2022