Ξεσηκωμός για τα Νοσοκομεία – Κατάληψη του Υπουργείου Υγείας

Σε παλλαϊκό ξεσηκωμό καλούν οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του φασίστα υπουργού Πλεύρη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη να παραδώσουν τα νοσοκομεία στην ιδιωτική εκμετάλλευση, κατεδαφίζοντας ό,τι απέμεινε από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, τις ζωές των εργαζόμενων ανθρώπων.

Στις 6 το πρωί της Τρίτης 29 Νοεμβρίου, ομάδα 40 περίπου νοσοκομειακών γιατρών και υγειονομικών, με πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών) προχώρησαν σε αιφνιδιαστική κατάληψη του  υπουργείου Υγείας.

Κρεμάσανε ένα πανό της ΟΕΝΓΕ από τον 5ο όροφο του υπουργείου, φώναξαν συνθήματα και έκαναν δηλώσεις ενημέρωσης του λαού για το νομοσχέδιο που καταργεί εντελώς τη δημόσια δωρεάν υγεία.

Η κυβέρνηση έστειλε μέσα σε λίγα λεπτά περισσότερο από τρεις διμοιρίες ΜΑΤ  και δυνάμεις ΟΠΚΕ, απέκλεισε την είσοδο για να μην μπορούν να μπουν άλλοι αγωνιζόμενοι νοσοκομειακοί και αλληλέγγυοι διαδηλωτές. Για τους κατασταλτικούς μηχανισμούς έχουν χρήματα για να ξοδεύουν, για τα νοσοκομεία και τη δημόσια υγεία έχουν ρόπαλα και την παράδοση των της δευτεροβάθμιας περίθαλψης στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

«Το νομοσχέδιο ταφόπλακα της δημόσιας και δωρεάν υγείας δεν θα περάσει, όλοι στις 12:30 έξω από το Υπουργείο Υγείας στη μεγάλη συγκέντρωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των υγειονομικών», καλούν τους εργαζόμενους και το λαό, οι καταληψίες νοσοκομειακοί γιατροί, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου. Καταγγέλλουν επίσης τη βίαιη κινητοποίηση των ΜΑΤ απέναντι σε μια ειρηνική, συμβολικής σημασίας δράση.

Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο, η ΟΕΝΓΕ εκτιμά ότι «ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την υγεία του λαού σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας».
Με ανακοίνωσή το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (27/11/22) σημειώνει:

Να χαίρεται τους «συμμάχους» της η κυρία Γκάγκα (αναπληρώτρια υπουργός υγείας)

Κατηγορηματικά και ξεκάθαρα ενάντια στην επιχειρούμενη κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ και η ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις – μέλη της ΟΕΝΓΕ και ο ΠΙΣ και οι Ιατρικοί Σύλλογοι – μέλη του ΠΙΣ.

Απελπισμένη η κυβέρνηση επειδή δεν βρίσκει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑΤΡΩΝ υπέρ του νομοσχεδίου – ταφόπλακας της δημόσιας περίθαλψης, την Παρασκευή 25/11 ανακοίνωσε πως θα κουβαλήσει την Δευτέρα 28/11 στην επιτροπή της βουλής ως “φορείς” τον πρύτανη ΕΚΠΑ που εκφράζει πεντέξι αρχιΚαθηγητάδες Ιατρικής και τον πρύτανη ΑΠΘ που είναι… κτηνίατρος!

πηγή: http://avgi.gr

Μια χούφτα αρχιΚαθηγητών Ιατρικής ΕΚΠΑ που δεν έχουν σχέση με τους εκατοντάδες έντιμους μαχόμενους πανεπιστημιακούς γιατρούς οι οποίοι εφημερεύουν μαζί μας στα νοσοκομεία, μια χούφτα αρχιΚαθηγητών Ιατρικής ΕΚΠΑ που καίγονται για το β’ μέρος του άρθρου 10 ώστε να δίνουν “νομίμως” οι ίδιοι άδεια στους εαυτούς τους μέσω Συγκλήτου «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» χωρίς να ρωτούν ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ(!) για να την κοπανάνε όποτε γουστάρουν από το δημόσιο νοσοκομείο για κονόμα στον ιδιωτικό τομέα. Που είχαν το θράσος τον Σεπτέμβριο 2021 να κηρύξουν μονομερώς λιποταξία από την περίθαλψη ασθενών της πανδημίας. Που συμμετέχουν πρωταγωνιστικά στις προσπάθειες ιδιωτών μεγαλοκλινικαρχών να μετατρέψουν σε παραρτήματά τους κλινικές δημόσιων νοσοκομείων. Που η κυβέρνηση τώρα θέλει να τους «εξοφλήσει το γραμμάτιο» επειδή επί 2,5 χρόνια εφευρίσκουν διάφορες αντιεπιστημονικές αρλούμπες ώστε να ξεπλένουν εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για τους αδικαιολόγητους θανάτους της πανδημίας.

Ο πρύτανης των ΜΑΤ στο ΑΠΘ, ο Αρχιερέας της καταστολής και της αστυνομικής βίας, ο απολογητής του αυταρχισμού και της κυβερνητικής αυθαιρεσίας. Αυτός που αδιαφόρησε για τις άθλιες συνθήκες στις αίθουσες της Νομικής του ΑΠΘ με αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό φοιτητή. Αυτός που πρόσφατα συναίνεσε στο ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΘ(!) καθηγητές της Ιατρικής ΑΠΘ και ειδικευόμενοι που συμμετείχαν σε δωρεάν μεταπτυχιακά με την λογική πως τα ΔΗΜΟΣΙΑ κτίρια είναι μόνο για… επί πληρωμή μεταπτυχιακά.

Μόνο αυτούς βρήκε η κυβέρνηση να υπερασπιστούν την αθλιότητα.

Οπότε μόνο από αυτό καταλαβαίνει ο καθένας τι είναι αυτό το νομοσχέδιο.

Όλες / όλοι στον αγώνα !

  • Δευτέρα 28/11, Παναττική ΑΠΕΡΓΙΑ, 12.30 μ.μ. στην Βουλή
  • Τρίτη 29/11, Παναττική ΑΠΕΡΓΙΑ, 12.30 μ.μ. στο Υπ. Υγείας
  • Πέμπτη 1/12 Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ, 1 μ.μ. Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα