ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Αθήνα συγκέντρωση στα Προπύλαια, ώρα 13:00

Όλοι στους δρόμους. Μαζί με τους αγωνιζόμενους φοιτητές, μαζί με τους μαχόμενους γιατρούς, τις ομοσπονδίες εκπαιδευτικών, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΔΠΤΕ, την ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ. Όλη η εργατική τάξη πρέπει να βγει στους δρόμους. Οι χουντικής έμπνευσης αστυνομικές απαγορεύσεις δεν θα περάσουν. Η αυταρχία και το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που προωθεί ο εσμός δεξιών, ακροδεξιών και φασιστοειδών που συγκροτούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρέπει να περάσει.

Ο αρχηγός της ΓΑΔΑ, κατ’ εντολήν των πολιτικών του προϊσταμένων, της κυβέρνησης των δεξιών, ακροδεξιών και φασιστοειδών υπό τον Χρυσοχοΐδη και τον Μητσοτάκη, προχώρησε σε μια ακόμα έκδοση διαταγής απαγόρευσης των “δημόσιων συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων”, τη νύχτα της 25ης προς 26η Ιανουαρίου, με ισχύ έως την 1η Φεβρουαρίου και με ενδεχόμενο επ’ αόριστον παράτασης. 

Το ΕΕΚ-Τροτσκιστές καταγγέλλει την χουντικής έμπνευσης απαγόρευση των «συναθροίσεων» από την ανίκανη να διαχειριστεί την πανδημία, αντιδραστική κυβέρνηση Μητσοτάκη που το μόνο «έργο» της είναι η ενίσχυση των δυνάμεων της καταστολής και όχι η ενδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Η κυβέρνηση του «Κούλη» της Δεξιάς εργαλειοποιεί την πανδημία και τη χρησιμοποιεί για να καταστείλει το μαχόμενο κίνημα της νεολαίας και των εργαζομένων. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτές τις μέρες επιχειρεί να ψηφίσει το άθλιο νομοσχέδιο για την παιδεία. Με την απαγόρευση στοχεύει σαφώς τους φοιτητές που κινητοποιούνται ενάντια στο νόμο-έκτρωμα Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, αλλά προληπτικά και τους μαθητές των οποίων φοβάται το ξεσήκωμα. Στοχεύει επίσης τους γιατρούς που έχουν ήδη εξαγγείλει ένα πρόγραμμα κινητοποιήσεων στα νοσοκομεία, όπως και τις διεθνιστικές αντιπολεμικές-αντιφασιστικές δράσεις. Ενεργώντας προληπτικά επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να ελέγξει το υπόκωφο κύμα διαμαρτυρίας, εξέγερσης και επανάστασης που ωριμάζει μέσα στην κοινωνία.

Τα ταξικά σωματεία, οι συλλογικότητες και οι αγωνιστές της εργατικής τάξης και της νεολαίας, είναι η ώρα να προχωρήσουμε με τόλμη μπροστά, ανοίγοντας το δρόμο για την ενότητα στη δράση των φοιτητών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και ολόκληρης της εργατικής τάξης, στην οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή της κυβέρνησης και μια σοσιαλιστική διέξοδο στην καπιταλιστική κρίση. Με συνελεύσεις και διαδηλώσεις στις συνοικίες και τους χώρους εργασίας, σπάζοντας το σάπιο τείχος της γραφειοκρατίας και παλεύοντας για την εργατική εξουσία, τη μόνη δύναμη που μπορεί να δώσει διέξοδο από την σημερινή κρίση.   

Όλοι στους δρόμους και τις διαδηλώσεις, για να σπάσει το καθεστώς του τρόμου που επιχειρούν να στήσουν οι εκμεταλλευτές και καταπιεστές, με την ανατροπή της Κυβέρνησης, για να ανοίξει ο δρόμος για την εξουσία των αυτο-οργανωμένων εργατών και λαϊκών μαζών. Όλοι τους δρόμους για την δημόσια Υγεία, την Παιδεία και την Ελευθερία για όλο το λαό, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία όλων των φυλών και των εθνικοτήτων. Για μια επαναστατική διεθνιστική σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση.  

Αθήνα 27/1/2021