ΕΕΚ: Όχι στην εθνικιστική τύφλωση!

ΕΕΚ: Όχι στην εθνικιστική τύφλωση!

Όχι στην εθνικιστική τύφλωση!
Σε Ελλάδα, Μακεδονία και Τουρκία ο εχθρός είναι στις Τράπεζες και τα υπουργεία!
Τα Βαλκάνια στους λαούς τους – Εμπρός για μια Βαλκανική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία ενάντια σε ΝΑΤΟ, ΕΕ, κεφάλαιο και φασίστες!

Πόλεμο στο πόλεμο των ιμπεριαλιστών και των αφεντικών!

Οι ιαχές από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα κι οι πεντάρικοι λόγοι του στρατηγού Φραγκούλη, του πρώην αριστερού Θεοδωράκη, των δεσποτάδων και των φασιστών μπορεί να σκεπάζονται τώρα, προσωρινά, από τον κουρνιαχτό του σκάνδαλου Νοβάρτις και τα ακόμα πιο επικίνδυνα σύννεφα πολέμου που συγκεντρώνονται σε Αιγαίου και Κύπρο. Ο κίνδυνος, όμως, της εθνικιστικής τύφλωσης καθόλου δεν έφυγε. Αντίθετα δυναμώνει με την όξυνση της κρίσης του αστικού πολιτικού συστήματος που βουλιάζει στα βρωμερά σκάνδαλά του και με την επικίνδυνη κλιμάκωση της αντιδραστικής διένεξης ανάμεσα στους δύο ΝΑΤΟϊκούς εταίρους σε Ελλάδα και Τουρκία.
Το λεγόμενο “Μακεδονικό” είναι αναπόσπατο κομμάτι όλων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και σχεδιασμών, μαζί κι όλων των εθνικιστικών διενέξεων των κυρίαρχων τάξεων που προκαλούν την αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια και σε όλη την περιοχή, καθώς, στην πόρτα μας, οι φλόγες του πολέμου σε Συρία και Μέση Ανατολή απειλούν να εξαπλωθούν και σε μας.
Οι ίδιοι ταξικοί εχθροί κι οι διεφθαρμένοι πολιτικάντηδές τους που μας καταδίκασαν σε λιμοκτονία με τα μνημόνια ρίχνουν λάδι στη φωτιά και στην πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων. Δεν θα πάμε σαν αρνιά στο σφαγείο για τα κέρδη των πετρελαιάδων και τα γαλόνια των καραβανάδων! Πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών και των αφεντικών!
Δεν είναι αυτή η κυβέρνηση Τσίπρα- Κοτζιά- Καμένου, ούτε η Δεξιά αντιπολίτευση του Άδωνη, του θλιβερού Κούλη και παραδίπλα της Φώφης, του Βενιζέλου και του Λοβέρδου, που θα μας “σώσουν” από το σφαγείο.
Σ’ αυτήν την δραματική κατάσταση η Αριστερά, τα κόμματα κι οι οργανώσεις της τί κάνουν; Η “κυβερνώσα Αριστερά” του ΣΥΡΙΖΑ μόνο ξευτελίζει το όνομα της Αριστεράς και στέλνει λαϊκό κόσμο προς την Δεξιά και την ακροδεξιά – με την οποία συντονίστηκαν και ο τάχα “αριστερός” Μίκης, η ΚΟΕ και άλλοι. Το ΚΚΕ ενώ καταδίκασε την ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, όχι μόνο αντιτάχτηκε σε οποιαδήποτε κινητοποίηση ενάντια στις εθνικιστικές “λαομαζώξεις” αλλά και συντονίστηκε με τον αστικό εθνικισμό στην καταγγελία του “αλυτρωτισμού των Σκοπίων” και στον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και μακεδονική μειονότητα. Τα ίδια έκανε κι η πρώην αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, η ΛΑΕ, βάζοντας σαν “άμεση προτεραιότητα τον κίνδυνο από τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων”. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάλι (κι όχι όλες οι συνιστώσες της, με κραυγαλέο παράδειγμα το ΣΕΚ) περιορίστηκε στη διακίνηση μιας κοινής δήλωσης, στην αναγκαία περιφρούρηση γραφείων και στεκιών στις 4 Φεβρουαρίου, ενώ πεισματικά αρνήθηκε συμμετοχή σε αντιεθνικιστικές κινητοποιήσεις την ημέρα των αντιδραστικών συλλαλητηρίων, αναβάλλοντας κάτι τέτοιο για τις… 17 Μαρτίου, την διεθνή ημέρα κατά του ρατσισμού…
Το ΕΕΚ μαζί με άλλες διεθνιστικές δυνάμεις έστω και μειοψηφικές δόσαμε το παρόν και στην Καμάρα, στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου και στα Προπύλαια, στην Αθήνα, στις 4 Φεβρουαρίου, σπάζοντας έμπρακτα την σιωπή ή την συναίνεση απέναντι στην επιχείρηση υποδαύλισης εθνικιστικής υστερίας, υποστηρίζοντας διεθνιστικά το δικαίωμα εθνικής αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού του λαού της Δημοκρατίας της Μακεδονίας όπως και τα δικαιώματα της μακεδονικής μειονότητας στην χώρα μας. Συνεχίζουμε κάτω από την σημαία του διεθνισμού με την διαδήλωση της 24 Φεβρουαρίου στα Προπύλαια στις 1 μ.μ. και την εκδήλωση – συζήτηση στην ΑΣΟΕΕ στις 2 Μαρτίου στις 6.30 μ.μ.
Επαναλαμβάνουμε το κάλεσμα της Ανακοίνωσης του ΕΕΚ, στις 30/1/18 :
Καλούμε κάθε έντιμο αγωνιστή κι αγωνίστρια να διαχωρίσει την θέση του/της δημόσια και να έρθει σε ρήξη με τους “αριστερούς ψάλτες” του Φραγκούλη…
Καλούμε όλα τα αριστερά κόμματα, τις οργανώσεις, τις συλλογικότητες του εργατικού, του λαϊκού και του νεολαιΐστικου κινήματος, να αντιταχτούν! Κανένας συμβιβασμός, καμιά ταλάντευση! Η διέξοδος ή θα είναι διεθνιστική κι επαναστατική ή δεν θα υπάρξει.
Το ζήτημα είναι ταξικό: ή το κεφάλαιο με τον εθνικισμό θα πνίξει τον λαό σήμερα στην εθνικιστική χολή κι αύριο στο αίμα ενός πολέμου, ή η εργατική τάξη επικεφαλής των φτωχών λαϊκών μαζών θα σηκώσει την σημαία της αδερφοσύνης των καταπιεσμένων λαών και θα τσακίσει το κεφάλαιο. Κανένας λαός δεν μπορεί να είναι ελεύθερος εάν θέλει να υποδουλώσει ή να “ονοματοδοτήσει” άλλο λαό, μαζί και τους κατοίκους της γειτονικής Μακεδονίας.
Αρκετές καταστροφές φέρανε στην περιοχή μας οι ιμπεριαλιστές με τους ντόπιους υποτακτικούς τους, τους αστούς πολιτικάντηδες, τους στρατοκράτες τους, τους ταγματασφαλίτες και τους φασίστες τους. Έξω οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ από τα Βαλκάνια, εμπρός στον δρόμο του Ρήγα, για την Βαλκανική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία!
Θάνατος στον φασισμό, λευτεριά στον λαό!

21 Φεβρουαρίου 2018

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ