Να αποσυρθεί άμεσα η μήνυση ενάντια στη συνδικαλίστρια Α. Ασλανίδη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE–WIND–VICTUS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Να αποσυρθεί άμεσα η μήνυση ενάντια στη συνδικαλίστρια Α. Ασλανίδη

Την Πέμπτη 1/3/2018 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών θα εκδικαστεί η εξ’ αναβολής μήνυση που έχει υποβάλει προϊστάμενη της Vodafone σε βάρος της συναδέλφου Α. Ασλανίδη, εκλεγμένης συνδικαλίστριας στα Διοικητικά Συμβούλια του Ενιαίου Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone-Wind-Victus και του επιχειρησιακού Σωματείου ΠΑΣΕ Vodafone.

Στις 11/10/2013 πραγματοποιήθηκε στη Vodafone επιτυχημένη 24ωρη απεργία ενάντια στην ίδρυση της θυγατρικής εταιρίας Victus από τις διοικήσεις των Vodafone και Wind και την μεταφορά εκεί των τεχνικών εργαζομένων. H διοίκηση της Vodafone, θορυβημένη από τη μαζική συμμετοχή, προχώρησε σε μήνυση ενάντια στη συνάδελφο Α. Ασλανίδη, που πρωτοστάτησε στην απεργία. Την μήνυση κατέθεσε τότε μια εργαζόμενη καθ’ υπόδειξη της εργοδοσίας (για να ανταμειφθεί αργότερα με την προαγωγή της!), ισχυριζόμενη διάφορα ψευδή και ανυπόστατα, όπως ότι απωθήθηκε και χτυπήθηκε από την συνάδελφο!

Πρόκειται για σκευωρία, που προστίθεται στις επιθέσεις της εργοδοσίας της Vodafone σε κάθε προσπάθεια συλλογικής δράσης των εργαζομένων (δικαστικές προσφυγές ενάντια σε προκηρυγμένες
απεργίες, μαζικές απολύσεις, άρνηση υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τα τελευταία 4 χρόνια). Πρόσφατα έσυρε 4 μέλη του επιχειρησιακού Σωματείου ΠΑΣΕ Vodafone -μεταξύ τους και η διωκόμενη συνάδελφος Ά. Ασλανίδη- σε «πειθαρχικό» συμβούλιο, επειδή οργάνωσαν κινητοποιήσεις ενάντια σε απολύσεις.

Η άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας και αναβαθμίζοντας το έργο των παλιών μνημονιακών κυβερνήσεων, είναι υπεύθυνη για την αποθράσυνση των εργοδοτών. Με τα μέτρα για τα
Εργασιακά που ψηφίστηκαν με το Πολυνομοσχέδιο για την 3 η Αξιολόγηση θέλουν να τσακίσουν τις αντιστάσεις των εργαζομένων, στοχεύοντας στα πιο αγωνιστικά στοιχεία μέσα στο κίνημα. Στήνουν μια εργασιακή ζούγκλα χωρίς προηγούμενο, ποινικοποιώντας την απεργία και κάθε αγωνιστική συνδικαλιστική δράση, απαραίτητος όρος για την εφαρμογή των Μνημονίων και την μετατροπή των εργαζομένων σε σύγχρονους δουλοπάροικους.

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Wind-Victus προχωρά σε Στάση Εργασίας την Πέμπτη 1 η Μάρτη, ημέρα εκδίκασης της μήνυσης, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 14 :00. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, την νεολαία, φορείς και σωματεία να καταδικάσουν τις χαλκευμένες κατηγορίες της εργοδοσίας της Vodafone σε βάρος της συναδέλφου και συνδικαλίστριας Α. Ασλανίδη.

  • Να αποσυρθεί άμεση η μήνυση ενάντια στη συνάδελφο Α. Ασλανίδη
  • Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους συνδικαλιστές και τους αγωνιστές
  • Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη

To Δ.Σ.
www.eniaioswmateio.gr – info@eniaioswmateio.gr