ΕΦΤΑΣΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ… ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΚΑΙ H ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Μετά τα «αναπτυξιακά» βήματα που οδήγησαν το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας και  της Αγροτικής ασφαλιστικής, πρώτα στην Τράπεζα Πειραιώς και μετά στην γερμανική ERGO, με ό,τι αυτό σήμαινε για τους υπαλλήλους της αγροτικής Τράπεζας (υποχρεωτική μείωση μισθών, αλλιώς απόλυση) τώρα έρχεται η σειρά της Εθνικής Ασφαλιστικής. Mια υγιής και με ιστορία 125 χρόνων εταιρεία βγαίνει στο σφυρί.

Το φιλέτο το έχουν οι κυβερνώντες έτοιμο στο πιάτο έτοιμο για να μοσχοπουληθεί στα τραπεζικά μονοπώλια που «θα μας σώσουν» και όπως πάντα αντί πινακίου φακής, και βέβαια αφού απολυθούν εκατοντάδες υπάλληλοι και των υπολοίπων, που θα παραμείνουν, οι μισθοί τους θα πέσουν στο επίπεδο μισθών και όρων εργασίας γαλέρας.

Βρισκόμενοι πλέον οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής μπρος σε μια τέτοια εξέλιξη αποφάσισαν να ξεκινήσουν διαρκείς κινητοποιήσεις υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους στη δουλειά.

Έτσι, με παραστασεις, πορείες στο κέντρο της Αθήνας όπως η πορεία στις 22 /3/ 2017 και άλλες δραστηριότητες προσπαθούν να κρατήσουν τις δουλειές τους και να χαλάσουν τα σχέδια όσων απεργάζονται την καταστροφή της ζωής τους.

Γ. Θ