της Κατερίνας Μάτσα

Καθημερινό πλέον φαινόμενο έχει γίνει η διακοπή λειτουργίας κλινικών και τμημάτων νοσοκομείων επειδή δεν έχουν γιατρούς!

Την Τετάρτη 25/05 είχε σειρά η ΩΡΛ Κλινική για παιδιά του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Μια κλινική που είναι η μόνη με αυτό το αντικείμενο σε όλη την Βόρεια Ελλάδα. Το Υπουργείο Υγείας γνωρίζει ότι η κλινική έχει μείνει με έναν (1) ειδικό γιατρό, μετά την αποχώρηση πέντε ειδικών γιατρών -δύο έφυγαν πέρυσι και τρεις αυτή τη χρονιά- και δεν παίρνει κανένα μέτρο. Δεν αδιαφορεί απλώς, σχεδιάζει το κλείσιμο. Για να έρθει ο ιδιωτικός τομέας και να… σώσει την κατάσταση. Από τη μια αρνείται να διορίσει το αναγκαίο προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές κ.ά., και από την άλλη ψηφίζει νόμους για το «νέο ΕΣΥ», την παράδοση του ΕΣΥ στους εμπόρους της Υγείας.

Στο ίδιο πνεύμα και η επικείμενη απόλυση 40 εργαζομένων στο τομέα της καθαριότητας και της φύλαξης ασθενών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, τώρα που η διάδοση των ψυχικών διαταραχών, λόγω της πανδημίας, έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Μία-μία οι πόλεις της Ελλάδας βλέπουν το δημόσιο νοσοκομείο τους να μην μπορεί να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε, για να καλύψει τις ανάγκες περίθαλψης του λαού.

Μετά την Θεσσαλονίκη, η σειρά της Πάτρας. Το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο υποχρεώθηκε από χτες να διακόψει τα τακτικά χειρουργεία, λόγω της έλλειψης προσωπικού! Στην Koζάνη και τη Φλώρινα τα νοσοκομεία επίσης κινδυνεύουν. Όποιος έχει να πληρώσει θα πάει στο ιδιωτικό, όποιος δεν έχει… αλλοίμονο.

Πρόκειται πραγματικά για ένα έγκλημα διαρκείας που διαπράττει εν ψυχρώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε βάρος του λαού.

Γι’ αυτό το έγκλημα, όπως και για πολλά άλλα, πρόκειται να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό.