EKΔHΛΩΣEIΣ ΣTO ΙΑΤΡΕΙΟ AΛΛHΛEΓΓYHΣ ΣTO IΛION

Το Σάββατο 9 Ιανουαρίου στον Ανοιχτό Κοινωνικό Χώρο Ιλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη από κοινωνικά ιατρεία της Αττικής πάνω στην εμπειρία και τη δράση τους στις περιοχές τους.

Η σύσκεψη αυτή έγινε με πρωτοβουλία του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου και παρευρέθηκαν σύντροφοι από τα ιατρεία των Πατησίων, της  Νέας Σμύρνης, ΠΙΚΠΑ κ.α

Κοινό χαρακτηριστικό των ιατρείων αυτών είναι η ανεξαρτησία από το κράτος και το κεφάλαιο και η πάλη ενάντια στην καταστροφή της υγείας με προοπτική μια άλλη ιατρική σε μια ελευθεριακή αταξική κοινωνία.

Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική, λαχειοφόρο αγορά για την ενίσχυση του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου καθώς και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στο γλέντι παρευρέθησαν πάνω από 120 άτομα. Ασθενείς του ιατρείου, νεολαία από λύκειο της περιοχής (όπου το κοινωνικό ιατρείο είχε πραγματοποιήσει λίγο πριν τα Χριστούγεννα εκδήλωση με θέμα την ψυχική υγεία και τις  ουσίες), γιατροί αλλά και αλληλέγγυοι της περιοχής που στηρίζουν έμπρακτα το εγχείρημα του ιατρείου, υποδέχτηκαν το 2016 συλλογικά, διασκεδάζοντας με ρεμπέτικη μουσική κόντρα και ενάντια στη μιζέρια που μας επιβάλλουν. Κανείς μόνος του στην κρίση και όλοι μαζί να τσακίσουμε το σύστημα που γεννά φτώχεια, πόλεμο, εξαθλίωση.