Eκδήλωση Aλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

Mε προσκεκλημένη την Παλαιστίνια αγωνίστρια Lina Khattab, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό οργανώνει εκδήλωση την Πέμπτη 13 Δεκέμβρη, 7 μ.μ., στο Πολυτεχνείο (κτήριο Γκίνη).
H Λίνα Kατάμπ είναι φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Μπιρζέιτ στη Δυτική Οχθη και πρώην πολιτική κρατούμενη. Συνελήφθη στις 13 Δεκέμβρη του 2014 από τον ισραηλινό στρατό κατοχής γιατί συμμετείχε σε πορεία αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στη πόλη Μπεϊτούνια της Δυτικής Οχθης, κοντά στη φυλακή Οφέρ. Οι κατηγορίες που αντιμετώπισε στο στρατοδικείο ήταν “ρίψη πετρών” σε ισραηλινούς στρατιώτες και “συμμετοχή σε παράνομη διαδήλωση”.
Η Λίνα μεταφέρθηκε αρχικά στην φυλακή Οφέρ, όπου βασανίστηκε από τις σιωνιστικές αρχές με συνεχή ξυλοδαρμό και καθήλωση σε υγρό τοίχο σε χειμερινές καιρικές συνθήκες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο κάτεργο της φυλακής Χασαρόν. Στη δίκη, που έγινε στις 16 Φλεβάρη του 2015, καταδικάστηκε σε έξι μήνες κάθειρξη, και σε πρόστιμο 6.000 σέκελ ή ισοδύναμα 1.500 δολαρίων.
Αποφυλακίστηκε τον Ιούνη του 2015 και έκτοτε συμμετέχει δραστήρια στο φοιτητικό παλαιστινιακό κίνημα, υπερασπίζεται τους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους και αγωνίζεται ενάντια στην κατοχή.
H εκδήλωση γίνεται ένα χρόνο μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. H προκλητική ιμπεριαλιστική αναγνώριση προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και κύμα διαμαρτυριών του παλαιστινιακού λαού με μεγάλες και μαχητικές πορείες και διαδηλώσεις στη Δυτική Οχθη, την Ανατ. Ιερουσαλήμ και την πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, που αντιμετωπίστηκαν με την άγρια καταστολή των Ισραηλινών κατακτητών. Ακολούθησαν μαζικές μαχητικές διαδηλώσεις των Παλαιστινίων στις 30 Mάρτη 2018 (Hμέρα της Γης) και μετά διαδηλώσεις στις 15 Mαΐου 2018, στην 70ή επέτειο της Nάκμπα –της παλαιστινιακής Kαταστροφής με την ίδρυση του κράτους του Iσραήλ πάνω στα χωριά, συχνά και στα κόκκαλα των Παλαιστινίων. H απάντηση του Iσραήλ ήταν βίαιη στρατιωτική καταστολή, συχνά εν ψυχρώ στοχευμένες δολοφονίες διαδηλωτών από ελεύθερους σκοπευτές. Aπό τον Mάη μέχρι σήμερα, κάθε βδομάδα δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώνονται στα όρια της «νεκρής ζώνης» που εδώ και μια δεκαετία έχει επιβάλει ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα, διεκδικώντας το Δικαίωμα στην Επιστροφή για τους χιλιάδες παλαιστίνιους πρόσφυγες που ξεριζώθηκαν και ξεριζώνονται από τις πατρογονικές τους εστίες. H απάντηση του ισραηλινού στρατού είναι οι σφαίρες. Σφαίρες σε γυναίκες, παιδιά, άοπλους διαδηλωτές που έχουν το θάρρος να παλεύουν για τη λευτεριά της Παλαιστίνης.
Πάνω από διακόσιοι νεκροί και δέκα χιλιάδες τραυματίες, ανάμεσά τους βρέφη, παιδιά, ανήλικοι, τραυματιοφορείς, γιατροί και δημοσιογράφοι, είναι ο φόρος αίματος των Παλαιστινίων που συνεχίζουν να αψηφούν την τρομοκρατία του κράτους του Ισραήλ.
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό μετρά ήδη ένα χρόνο σταθερής προσπάθειας συντονισμού της διεθνιστικής πάλης συλλογικοτήτων, οργανώσεων και ανένταχτων αγωνιστών στους εξής βασικούς άξονες:
1. την διεθνιστική αλληλεγγύη στη παλαιστινιακή αντίσταση ενάντια στον κατοχικό ζυγό του Ισραήλ, χωρίς προκαταλήψεις απέναντι στις παλαιστινιακές ισλαμικές οργανώσεις που είναι σάρκα από τη σάρκα του παλαιστινιακού λαού και σήμερα στην εμπροσθοφυλακή της ένοπλης αντίστασης.
2. την πάλη ενάντια στο Ισραήλ, τον βασικό σύμμαχο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή, προνομιακό εταίρο του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
3. την πάλη ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ακολουθεί απλώς τη ρότα των προηγούμενων κυβερνήσεων για τη σύσφιξη της συνεργασίας με το Ισραήλ, αλλά σφυρηλατεί συμμαχικούς δεσμούς με το κράτος-τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής. Εχει αναβαθμίσει τη συνεργασία με το Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα: πολιτικό, πολιτιστικό, οικονομικό, στρατιωτικό. Στον ελληνικό εναέριο χώρο και με βάσεις εξόρμησης τις ελληνικές στρατιωτικές βάσεις εκπαιδεύονται τα αεροπλάνα που δολοφονούν αμάχους και καταστρέφουν συστηματικά τα σπίτια και τις υποδομές της Γάζας.