Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου οργανώνει εκδήλωση για την καπιταλιστική κρίση, τις δραματικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ανθρώπινη ύπαρξη, τρεις μήνες μετά την μεγάλη πορεία στην ΑΓΕΤ και τη βίαιη καταστολή της από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες περιφρούρησαν το εργοστάσιο της πολυεθνικής εταιρείας ως ιδιωτική εταιρεία φύλαξης.

Η καπιταλιστική κρίση έχει οδηγήσει σε κρίση περιβαλλοντική καθώς η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική αναζητά πεδία που μέχρι χθες βρίσκονταν στον έλεγχο κρατικών εταιρειών και με τον μανδύα αυτό προασπιζόταν τα “κοινωνικά και δημόσια αγαθά” που παρέμεναν ως τέτοια όσο καιρό επέβαλε η ταξική πάλη.

Στη σύγκρουση αυτή, είτε αφορά τη διαχείριση των σκουπιδιών και την καύση τους από τις τσιμεντοβιομηχανίες, το νερό των Σταγιατών ή τις ανεμογεννήτριες σε παρθένα δάση κι απάτητα βουνά, το αστικό κράτος αποδεικνύεται ο φύλακας άγγελος των επιχειρηματικών συμφερόντων του κεφαλαίου.

Στη εκδήλωση συμμετέχει και δικηγόρος της Ομάδας Νομικής Βοήθειας καθώς μετά τη βίαιη καταστολή της ΑΓΕΤ, ένα μήνα μετά έφυγε από τη ζωή ο σ. Βασίλης Μάγγος που είχε χτυπηθεί και βασανιστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις.