Με άνοδο της Ενιαίας Ενωτικής Κίνησης (ΕΑΚ) που όχι μόνο διατηρεί την πρώτη θέση, αλλά αυξάνει τα ποσοστά των ψήφων της, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, τη Δευτέρα 29 Ιουνίου. Προηγουμένως, είχε απορριφθεί, με δικαστική απόφαση, η προσφυγή μέλους του συλλόγου να αναβληθούν οι αρχαιρεσίες. Το εκλογικό αποτέλεσμα αποκαλύπτει παραστατικά τους λόγους για τους οποίους κάποιοι στο ΥΠΠΟΑ ήθελαν την αναβολή των εκλογών.

Το πρώτο σχόλιο για  το εκλογικό αποτέλεσμα, από την ΕΑΚ στο facebook, δίνει εύγλωττη απάντηση στην υπουργό, χρησιμοποιώντας μια πρόσφατη δική της φράση.

«Πρώτο μας σχόλιο στο φμπ: Όχι μαγκιές σε μας!

Στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων σήμερα υπήρξε μια σημαντική εξέλιξη. Η αθρόα συμμετοχή των μελών, αυξημένη σε σχέση με το 2017, και τα αποτελέσματα των εκλογών συνιστούν ένα σοβαρό μήνυμα συσπείρωσης των μελών στον σύλλογό τους και αποδοκιμασίας των μηχανισμών που επιχείρησαν την προηγούμενη περίοδο να υπονομεύσουν τον σύλλογο, την ενότητά του και τον δυναμικό αντικυβερνητικό του λόγο.

Σύμφωνα με τα προσωρινά  αποτελέσματά σε όλη της χώρα σε σύνολο περίπου 670 ψηφισάντων τα ποσοστά είναι:

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση    33,8 % (άνοδος από το 2017)

Συνεργασία Αρχαιολόγων       24,5 %

Ενωμένοι Αρχαιολόγοι            22,5 %

Νέα Πορεία                             10,3%

ΔΑΣ                                          8,5 %

Απόψε αποκαλύπτεται συντριπτικά πόσο εκτός πραγματικότητας ήταν το αφήγημα της Λ.Μενδώνη πως μπορεί να ελέγξει με φόβο, με απειλές και αυταρχισμό το σώμα των αρχαιολόγων του ΥΠΠΟΑ.

Η παράταξη που έστησε έλαβε μόλις των 10,3% των ψήφων!

Συνεχίζουμε δυναμικά και αγωνιστικά

 (το επίσημο αποτέλεσμα αναμένεται την Τετάρτη).»

Σημειώνεται ότι ο τελευταίος συνδυασμός στη λίστα υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, ο προτελευταίος συνδυασμός είναι οι φιλο-μενδωνικοί. Ο δεύτερος και τρίτος είναι συνεργασίες κεντροδεξιών (ο δεύτερος) και συριζο-πασόκων (ο τρίτος) – όλοι τους αντιμενδωνικοί. Αναμένεται να κάνουν τη ζωή δύσκολη στην κυρία Μενδώνη, όσο θα είναι υπουργός, αν και φημίζονται για τις παρασκηνιακές δραστηριότητές τους και κανείς δεν ξέρει τι «κομπρεμί» θα γίνουν.

Ωστόσο το στίγμα δίνεται αγωνιστικά και μαχητικά! Κάτι κινείται από τα κάτω και τ’ αριστερά!