ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ: Το ΕΕΚ στηρίζει και συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της "Λάντζας"

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ: Το ΕΕΚ στηρίζει και συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της "Λάντζας"

Το ΕΕΚ υποστηρίζει και καλεί στις επερχόμενες εκλογές του «Συνδικάτου Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Νομού Αττικής» να ψηφιστεί το εργατικό σχήμα «Λάντζα» που συμμετέχει μαχητικά στον κλάδο τα τελευταία 4 χρόνια.

Η «Λάντζα» αποτελεί μια εργατική συσπείρωση δεκάδων αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, που παρεμβαίνουν δυναμικά και δίνουν καθημερινούς αγώνες σε έναν κλάδο όπου κυριαρχεί η ανασφάλιστη, ελαστική και απλήρωτη εργασία. Σε έναν κλάδο όπου η υπερεκμετάλλευση κάθε είδους ενώνεται εκρηκτικά με την πραγματικότητα των επικείμενων χρεοκοπιών λόγω κόκκινων δανείων. Πρόκειται για μικρά ή μεγάλα λουκέτα που απειλούν με ανεργία τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που βρίσκονται στον κλάδο αυτό.

Τώρα παρά ποτέ, το εργατικό κίνημα έχει ανάγκη έναν διαφορετικό εργατικό συνδικαλισμό, μαχητικό αλλά και με πολιτικά χαρακτηριστικά που θα ανοίγουν τον δρόμο της σύγκρουσης με το κεφάλαιο και το αστικό κράτος. Η ολική χρεοκοπία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που καταλήγει να συναγελάζεται ανοιχτά με τον ΣΕΒ, μας θυμίζει πως κάθε γραφειοκρατική ’λύση’ είναι όχι μόνο αναποτελεσματική αλλά καταστροφική. Ταυτόχρονα είναι άτοπος και ο συνδικαλισμός τύπου ΠΑΜΕ, που όχι μόνο αποκόπτει αγώνες, μη έχοντας καμιά εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη αλλά μένει σε μια στεγνή υπεράσπιση των σημερινών εργατικών κατακτήσεων, αποσυνδέοντας το ζήτημα εξουσίας. Στο σημερινό έδαφος της κρίσης, οι συμβολικές διαμαρτυρίες είναι απλά ανεπαρκείς! Πρέπει εδώ και τώρα να παλέψουμε για πλήρη και μονομερή διαγραφή του χρέους, για έξοδο από την ΕΕ, για εθνικοποίηση των τραπεζών και ενοποίηση της Ευρώπης από τα κάτω χωρίς τους βρικόλακες του κεφαλαίου αλλά σε σοσιαλιστικές βάσεις.

Γι αυτό χρειαζόμαστε σωματεία που να θέτουν ανοιχτά στην εργατική τάξη όλα τα πολιτικά ζητήματα της εποχής: Για το αναγκαίο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, ενάντια στον πόλεμο και τις πολεμικές προετοιμασίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Για το αναγκαίο χτίσιμο ενός ενιαίου μετώπου πρωτοβάθμιων σωματείων και άνεργων που θα έχει σημαία την ανεξαρτησία της τάξης από τα αφεντικά, το κράτος, την κυβέρνηση, τους γραφειοκράτες. Για να ανατραπεί ο αντισυνδικαλιστικός νόμος ενάντια στις απεργίες. Για να συνδεθεί η οργανωμένη στα σωματεία εργατική τάξη με κάθε λαϊκό πρόβλημα. Για δουλειά, στέγη, υγεία και τροφή για όλους: μετανάστες και ντόπιους.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν από 1 ως 10 Μάη 2018 στα γραφεία του Συνδικάτου, Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, Ομόνοια, στον 7ο όροφο.

Την 1ηΜάη, ψηφίζουμε αμέσως μετά την πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, από 14.00 ως 17.00 και στις 2 έως 10 Μάη από 11.00 ως 19.00.

Γραφόμαστε στο συνδικάτο μας. Συμμετέχουμε στις εκλογές. Ψηφίζουμε «Λάντζα».