ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Ήταν στην προεκλογική περίοδο του Γενάρη του 2015, όταν ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγγυόταν τη συνέχεια του κράτους απέναντι στους ξένους τοκογλύφους δανειστές και τους ντόπιους υποστηρικτές τους. Ήταν η εγγύηση για την τήρηση όλων των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει το ελληνικό αστικό κράτος για το δημόσιο και ευρύτερο τομέα. Αύξηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, απολύσεις, κινητικότητα και φυσικά μειώσεις μισθών. Ταυτόχρονα σήμαινε το ξεπούλημα όποιας δημόσιας περιουσίας δεν είχε προλάβει να βγάλει στο σφυρί η Ν.Δ., η οποία και τώρα εμφανίζεται ξανά ως σωτήρας.

8 χρόνια τώρα βρισκόμαστε μέσα στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης. Απανωτά μνημόνια και επιθέσεις στο εισόδημα, τη στέγη, την παιδεία και την υγεία. Χτύπημα στο τελευταίο δικαίωμα που μπορεί να προσφέρει αυτό το σαπισμένο σύστημα, χτύπημα στο δικαίωμα στη δουλειά.

Μια κρίση που βγάζει στην επιφάνεια κάθε κίνδυνο που μπορεί να προσφέρει αυτό το σύστημα, και οι κυβερνήσεις του και μέσα στη χώρα. Καταστολή όποιου αγωνίζεται, πολεμικές προετοιμασίες και θερμά επεισόδια σε όλη την περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, με την ελληνική κυβέρνηση να βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των σφαγέων της ανθρωπότητας αμερικανών, των σφαγέων της Μέσης Ανατολής ισραηλινών.

Αυτή η κατάσταση μεταφράζεται σε διαλυμένα νοσοκομεία και σχολεία με προσωπικό που δεν επαρκεί, ακόμα περισσότερους άνεργους, ξεπούλημα της ΔΕΗ και ακριβή ενέργεια για τα νοικοκυριά, εξαθλίωση των συνταξιούχων, εργασιακή ανασφάλεια.

Ως εδώ! Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Στέγη, τροφή, παιδεία, υγεία! Φτηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά!

Αλλά για να γίνουν αυτά ζητάμε διαγραφή του χρέους τώρα! Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους άλλο!

Καμιά εμπλοκή της χώρας σε πολέμους. Οι λαοί των γειτονικών χωρών δεν είναι εχθρός μας! Εχθρός μας είναι αυτός που μας στερεί τη δουλειά, που απειλεί να μας πάρει το σπίτι, να μας πετάξει στο δρόμο, είναι οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις μέσα στη χώρα!

Να οργανώσουμε τους αγώνες μας μακριά και ανεξάρτητα από τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες, τα αφεντικά, το κράτος. Απεργιακές επιτροπές παντού για ένα ανεξάρτητο κέντρο αγώνα εργατών! Για μια πανελλαδική συνέλευση όλων των μαχόμενων δυνάμεων του εργατικού κινήματος! Για να οργανώσουμε την κοινωνία και την παραγωγή με τη δικιά μας εξουσία!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ