Εξι χρόνια από την ναζιστική δολοφονία του μετανάστη Σαχτζάτ Λουκμάν

Εξι χρόνια από την ναζιστική δολοφονία του μετανάστη Σαχτζάτ Λουκμάν

Εξι χρόνια από την ναζιστική δολοφονία
του μετανάστη Σαχτζάτ Λουκμάν

Φέτος κλείνουν 6 χρόνια από την ναζιστική δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού μετανάστη Σαχτζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα.
Ηταν 3 το πρωΐ, ξημέρωμα της Πέμπτης 17 Γενάρη του 2013 όταν ο Λουκμάν πήγαινε με το ποδήλατό του στο καθημερινό δρομολόγιο για το μεροκάματο. Από το Περιστέρι όπου διέμενε πήγαινε για δουλειά στη λαϊκή. Στην γωνία Τριών Ιεραρχών και Φυλασίων στα Άνω Πετράλωνα, δύο φασιστοειδή ο Χρήστος Σεργιόπουλος και ο Διονύσης Λιακόπουλος επιβαίνοντες σε μηχανάκι σκούτερ χωρίς πινακίδες τον σταμάτησαν και του κατάφεραν 7 θανατηφόρες μαχαιριές στη πλάτη, στα χέρια και στην καρδιά. Τον άφησαν αιμόφυρτο και εξαφανίστηκαν. Μέχρι να έλθει το ασθενοφόρο που ειδοποιήθηκε από κατοίκους της απέναντι πολυκατοικίας, ο Λουκμάν είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Τους δολοφόνους συνέλαβαν αργότερα στο Σύνταγμα βρίσκοντας επάνω τους το ματωμένο πτυσσόμενο μαχαίρι.

Όπως αποδείχτηκε οι δολοφόνοι ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής και εκείνο το βράδυ είχαν βγει έξω σε αποστολή των Ταγμάτων Εφόδου. Είναι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και για τον Λουκμάν έφαγαν πρωτόδικα ισόβια κάθειρξη. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν έχει τελειώσει ακόμη.

Ομως καμιά απόφαση Αστικού Δικαστηρίου, δεν μπορεί να σταματήσει την φασιστική βία και τις δολοφονίες ενάντια σε μετανάστες, νεολαίους, κομμουνιστές κι αναρχικούς αγωνιστές. Μόνο η εργατική τάξη μπορεί να συντρίψει τον φασισμό με την εργατική αυτοοργάνωση και τη συγκρότηση των απαραίτητων οργάνων για την αυτοάμυνα του κινήματος από την κρατική-παρακρατική βία, στην πάλη για την κατάκτηση της εξουσίας.

Ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο! Με την ανεξάρτητη -από κυβέρνηση, κράτος, αφεντικά- δράση της εργατικής τάξης. Να βαδίσουμε μαζί στους αγώνες μας σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς! Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν!

Έξι χρόνια από τη ναζιστική δολοφονία του μετανάστη – εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν. Το ΕΕΚ Πετραλώνων συμμετέχει και στηρίζει το τριήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων – Θησείου – Κουκακίου και καλεί στην Συγκέντρωση Μνήμης και Πορεία που θα γίνει το Σάββατο 19 Γενάρη 2019 από την πλατεία Μερκούρη στις 12 το μεσημέρι.

Τ.Β.