Όχι στο προσοντολόγιο Γαβρόγλου

Όχι στο προσοντολόγιο Γαβρόγλου

Όχι στο προσοντολόγιο Γαβρόγλου
Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών!


Το νομοσχέδιο  Γαβρόγλου για το “Προσοντολόγιο” νομιμοποιεί και μονιμοποιεί το καθεστώς ελαστικής δουλείας και ανεργίας ενάντια στους εκπαιδευτικούς.
Εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι στην ανεργία και άλλοι έχουν μεταναστεύσει. Οι διορισμοί που έχει εξαγγείλει ο Τσίπρας «σε βάθος τριετίας» μόνο οργή προκαλούν.
Το “προσοντολόγιο” είναι ένα εργαλείο ανθρωποφαγίας των από κάτω, αξιολόγησης και απολύσεων των μόνιμων εκπαιδευτικών. Η κατοχή “προσόντων” (διδακτορικό, μεταπτυχιακό κ.α) μπαίνει βασικό «κριτήριο» στον πίνακα αδιόριστων. Ο «θεσμός» του αναπληρωτή διατηρείται σε ακόμα χειρότερη μορφή. Οι τουλάχιστον 200.000 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και η νεολαία, δεν έχουν καμιά προοπτική σταθερής εργασίας.
Το αντιδραστικό “προσοντολόγιο” φέρει την υπογραφή της Κυβέρνησης Τσίπρα που έχει αποφασίσει λιτότητα τουλάχιστον μέχρι το… 2060. Το προσοντολόγιο συνδέεται με όλο το αντεργατικό  νομοθετικό πλέγμα,  τους αντιαπεργιακούς νόμους, την ντε φάκτο  κατάργηση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων, τις ομαδικές απολύσεις.
Η βαρβαρότητα της ελαστικής δουλείας και της ανεργίας είναι σύμπτωμα της παρακμής του καπιταλισμού.  Το δρόμο της πάλης μας τον δείχνουν οι εργάτες στην Ουγγαρία που εξεγείρονται απέναντι σε ένα σύστημα που απειλεί να θάψει την κοινωνία στα ερείπιά του.
Όλοι στους δρόμους, μαζική απεργιακή πάλη διαρκείας για να μην περάσει το “προσοντολόγιο”! Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών σε μια άλλη Παιδεία, δημόσια και δωρεάν, σε σοσιαλιστικές βάσεις! Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για την ανατροπή του καπιταλισμού, την εργατική εξουσία και τον παγκόσμιο σοσιαλισμό.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ