ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το Σάββατο 16 Μαρτίου η δημοτική παράταξη της Χρυσής Αυγής, προσπαθώντας να δώσει συνέχεια στη φασιστική προεκλογική της καμπάνια βρέθηκε στον Πειραιά.

Στόχος τους για ακόμα μια φορά ήταν η παρουσίαση των υποψηφίων τους για τις δημοτικές εκλογές, με παρόντα όλα τα στελέχη του ναζιστικού μορφώματος, από τον Μιχαλολιάκο και τον Κασιδιάρη έως τον Παναγιώταρο και τον Δεμέστιχα – ο τελευταίος αποτελεί και τον υποψήφιο δήμαρχό τους στον Πειραιά.

Η ναζιστική οργάνωση προσπαθεί να εντείνει την επιρροή της στη δημόσια σφαίρα, όχι μόνο συσπειρώνοντας τον κόσμο της, αλλά και προσπαθώντας να ψαρέψει ψηφοφόρους με αφορμή το “Μακεδονικό”. Προσπαθούν ακόμα να αναβαθμίσουν τη δολοφονική τους δράση με ένα πιο “κοινωνικό” προφίλ, σε ένα πλαίσιο επικοινωνιακής εξωστρέφειας, ανταγωνιζόμενοι τη Νέα Δημοκρατία.

Το φασιστικό παραμάγαζο αυτή την φορά στήθηκε στο ξενοδοχείο Cavo d’oro που βρίσκεται στο Μικρολίμανο, σχεδόν μισό χιλιόμετρο από το στέκι Φαβέλα. Μια επιλογή όχι και πολύ τυχαία, εάν σκεφτεί κανείς ότι ένα χρόνο πιο πριν είχαν επιτεθεί στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο με ρόπαλα και πυρσούς και χτύπησαν όποιον και όποια βρέθηκε μπροστά τους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άτομα ανάμεσά τους και η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η αντίδραση από πλευράς των συντρόφων και των συντροφισσών ήταν αποτελεσματικότατη, αφού συγκεντρωθήκαμε αμέσως στον Πειραιά, ώστε να περιφρουρήσουμε την Φαβέλα, αλλά και για να στήσουμε αντιφασιστικό ανάχωμα ενάντια στο ρατσιστικό και εθνικιστικό φαρμάκι που προσπαθούν να σκορπίσουν στις γειτονιές μας. Ένα μεγάλο πανό κρεμάστηκε και στην ταράτσα του κτιρίου με το μήνυμα: Έξω οι φασίστες από τον Πειραιά.

Η συγκέντρωση με όλους τους μπράβους και “λεβέντες” του κόσμου των αστών και του υποκόσμου τους έγινε με την προστασία της αστυνομίας και τριών διμοιριών ΜΑΤ. Oι τελευταίοι, μάλιστα, επιτέθηκαν βίαια στην περιφρούρηση της Φαβέλας, πνίγοντας τη γειτονιά στα δακρυγόνα και ρίχνοντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με όποιο επακόλουθο θα μπορούσε να έχει αυτό για όσους και όσες είχαμε μείνει στο εσωτερικό του κτιρίου.

Μετά από λίγες ώρες ο αστικός τύπος και η Ε.Λ.Α.Σ. μιλούσαν απροκάλυπτα για επεισόδια, αλλά και για προσπάθεια της αστυνομίας “να καταστήσει τη γειτονιά και πάλι ασφαλή”. Άραγε πού ήταν αυτή η αστυνομία όταν δολοφονούσαν τον Παύλο Φύσσα, αλλά και γιατί δεν προστάτεψε τόσους και τόσους μετανάστες όταν τους έκαναν επιθέσεις με φασιστικά πογκρόμ και τους έσφαζαν; Πού ήταν στις καταδρομικές των στεκιών και των κοινωνικών χώρων; Πουθενά! Και δεν ήταν πουθενά γιατί ο φασισμός και οι φασίστες δρουν πάντα και πάντοτε με την προστασία και την κάλυψη όλων των θεσμικών μέσων και ιδίως της αστυνομίας, αφού ουσιαστικά έρχονται για να ενδυναμώσουν τον κατασταλτικό ρόλο του ίδιου του κράτους.

Εμείς όλοι οι από τα κάτω έχουμε συνείδηση ότι η θέση μας είναι στους δρόμους ώστε να γινόμαστε κάθε φορά αντιφασιστικά τείχη και εμπόδια όταν εκείνοι θα επιχειρούν να πλησιάσουν τα σπίτια μας και τους χώρους μας. Στις γειτονιές μας χωράνε όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος ή θρησκείας. Ο μόνος χώρος που δεν υπάρχει είναι για τους νεοναζιστές δολοφόνους και θα είμαστε πάντα εκεί για να διαλύουμε και να αποδυναμώνουμε κάθε εθνικιστική τους συγκέντρωση.

Δε θα δείξουμε καμιά ανοχή στη θεσμική παράταξη του σύγχρονου ναζισμού και απαντάμε με ταξικό αγώνα για τη σοσιαλιστική επανάσταση ενάντια στον καπιταλισμό, στους φασίστες και στο κράτος τους. Γιατί σε αντίθεση με τις ανακοινώσεις της Ε.Λ.Α.Σ. εμείς μόνο τότε θα νιώσουμε τις γειτονιές μας πραγματικά ασφαλείς.
Β.Κ.