O Στρατός των Φτωχών ΠΑΡΟΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ των πλουσίων και των ιμπεριαλιστών!

Νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ένοπλες Δυνάμεις
O Στρατός των Φτωχών ΠΑΡΟΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ των πλουσίων και των ιμπεριαλιστών!
 
Με φαντάρους και μισθοφόρους στρατιώτες που προέρχονται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα αναλώσιμους στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, κυρίως συμμέτοχους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Όσο εντείνεται η απειλή διακρατικής σύγκρουσης, όσο αποδεικνύεται ο ταξικός ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων ως φρουρού των αστικών συμφερόντων και εξουσίας, τόσο οι κυβερνήσεις σε Ελλάδα-Τουρκία δίνουν τη δυνατότητα Εξαγοράς σε γόνους μεσαίων και ανώτερων στρωμάτων να απαλασσονται της στρατιωτικής θητείας. Στην Κύπρο απαλλάσσουν τους εφοπλιστές.
Προβάλλοντας το φόβο της αυξημένης Στρατιωτικής θητείας φτωχών ανδρών-γυναικών στα 18 τους χρόνια που καλλιέργησαν το ΕΛΙΑΜΕΠ και το στρατιωτικό κατεστημένο, έρχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να σκορπίσει ψίχουλα σε όλους προκειμένου να εξασφαλίσει «εθνική ενότητα» για τον Στρατό των ΑΟΖ και των ενεργειακών κοιτασμάτων, που με πρόσχημα την «εθνική άμυνα» υπερασπίζει τα πιο επιθετικά-επεκτατικά σχέδια του αστικού κόσμου σε Βαλκάνια και Μεσόγειο, διεκδικώντας ρόλο χωροφύλακα, συμμέτοχος-συνένοχος στον πόλεμο τρομοκράτησης των λαών και των προσφύγων.
Και φυσικά εντείνει την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων –που σβήνουν φωτιές και φυλάνε δάση, καθαρίζουν ακτές για να κερδοσκοπούν οι ξενοδόχοι, με έφεδρους γιατρούς που απομακρύνονται από τις μονάδες για να καλύψουν τα κενά του κατεστραμμένου συστήματος υγείας  από τα μνημόνια, για να διαφημίσει ο στρατός τον κοινωνικό του ρόλο, καλύπτοντας τα κενά του ”λιγότερου κράτους” στον ολοκληρωτικο καπιταλισμό.
ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ, ΠΙΟ ΤΑΞΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει κάνει αρκετά -όλοι οι νεοσύλλεκτοι στα σύνορα, 9μηνο στην παραμεθόριο για σοβαρό ποσοστό των στρατιωτών, επιστροφή των ναυτών στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και συμμετοχή σε αποστολές εκτός συνόρων, ένταση της εργασιακής και οικονομικής εκμετάλλευσης μας, στρατιωτικοποίηση του λαού (Φασιστικές Λέσχες Εφέδρων, ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ κλπ). Στόχος του νομοσχεδίου των Ρήγα-Αποστολάκη είναι να ενσωματώσει περισσότερο μόνιμο προσωπικό-φαντάρους στις ιμπεριαλιστικές της βλέψεις. Να επιτεθεί ξανά στην στρατευμένη νεολαία, να απειλήσει με συντριβή τους ολικούς αρνητές στράτευσης, και να υποχρεώσει με στράτευση τους νέους μετανάστες των μνημονίων. Η κυβέρνηση καλεί τους μετανάστες-εργάτες να επιστρέψουν για να υπηρετήσουν στον στρατό, δουλεύοντας μετά στην εργασιακή ζούγκλα των 300 ευρώ με το χαμόγελο στα χείλη…
ΑΛΛΑΓΕΣ
Μιλούν για 5μηνο υπηρεσίας των φαντάρων-σμηνιτών-ναυτών σε παραμεθόριο, ενώ πρόσφατα κρατώντας το 60% της σειράς του Σεπτεμβρίου αμετάθετο απέδειξαν ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια του Υπουργείου Άμυνας να μας κρατά 9 μήνες στα σύνορα, ενώ η βυσματοκρατία επί ΣΥΡΙΖΑ θεριεύει.Τα τυχοδιωκτικά τους σχέδια βασίζονται περισσότερο σε Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία για αυτό στέλνουν τους στρατεύσιμους σε πλοία-ναυστάθμους, πτέρυγες μάχης και φυλάκια.
Είναι ολοφάνερο ότι χρειάζονται τους μισθοφόρους στρατιώτες για να φυλάνε τις εξέδρες και τους αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου της Ανατολικής Μεσογείου. Τους θέλουν όμως νέους και φθηνούς (σύμφωνα με το νόμο 4472/2017, οι ΟΒΑ αμείβονται με 1080 ευρώ μεικτά σε σύγκριση με τα 1500 ευρώ που απαιτούνται για τους ΕΠ.ΟΠ). Τους παίρνουν έτοιμους αμέσως μόλις εκτελέσουν την υποχρεωτική θητεία και δεν χρειάζεται να τους εκπαιδεύσουν. Μέχρι πρόσφατα τους έδινε τη δυνατότητα συμβολαίου από ένα 1 μέχρι τρία 3 έτη.Τώρα το επεκτείνουν σε 6 χρόνια.
Παρατήρηση 1η: Το νομοσχέδιο δεν μιλά για τριετές ή εξαετές συμβόλαιο. Μιλά για δυνατότητα. Δηλαδή, για οποιοδήποτε λόγο κρίνουν ότι δεν τους κάνεις (π.χ. αν υπάρξει τραυματισμός) σε πετούν ξανά στην ανεργία. Η ανεργία εξάλλου είναι η κατάληξη και όσων ΟΒΑ καταφέρουν να ολοκληρώσουν έξι 6 έτη μισθοφορικής παρουσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις αφού απαγορεύουν τη μονιμοποίηση. Στόχος τους είναι η ανακυκλωσιμότητα των ΟΒΑ, ο μεγαλύτερος έλεγχος και η υποταγή τους (ποιος και σε τι θα τους πάει κόντρα όταν γνωρίζει ότι μπορεί πολύ εύκολα να αντικατασταθεί άμεσα) και φυσικά καλλιεργούν όρους οικοδόμησης ενός σύγχρονου πελατειακού κράτους, που ποτέ δεν έλειψε στις Ένοπλες Δυνάμεις. 
Παρατήρηση 2η: Η προωθούμενη διάταξη επιτρέπει επιπλέον την μετάταξη των ΟΒΑ στις Ειδικές Δυνάμεις. Αυτή είναι η στόχευσή τους: να εξασφαλίσουν ”ραμπο” για τις εξέδρες πετρελαίου.
Παρατήρηση 3η: οι φαντάροι είναι πλέον η δεξαμενή της μισθοφορικής στράτευσης: από αυτούς θα στρατολογηθούν και οι μισθοφόροι της ΕΛΔΥΚ, των πλοίων του Π.Ν.
Το νομοσχέδιο Ρήγα-Αποστολάκη επαναλαμβάνει την ίδια μεθόδευση με τον νόμο Ήσυχου-Καμμένου του 2016. Σβήνονται τα πρόστιμα είτε αν πας φαντάρος μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020, είτε αν δουλέψεις δωρεάν κάνοντας εναλλακτική θητεία.Εδώ όμως βρίσκεται μια από τις πιο βασικές παραμέτρους της ταξικής επίθεσης στην νεολαία. Δίνεται η δυνατότητα Εξαγοράς της Στρατιωτικής και της Εναλλακτικής Θητείας στα 33, μέτρο που δεν αναστέλλεται σε περίπτωση πολέμου! [πρώτη φορά ψηφίζεται παρόμοιο μέτρο]. Γνωρίζουν την απέχθεια της νεολαίας για τον στρατό. Επιδιώκουν να εξαφανίσουν τα αντανακλαστικά στο μιλιταρισμό και την πολεμοκαπηλεία ωθώντας στην εναλλακτική Θητεία ώστε να μας εκμεταλλευτούν εργασιακά-οικονομικά και να δώσουν τη δυνατότητα στα πιο εύπορα τμήματα, μέσω της παράτασης των σπουδών και της εργασίας στο εξωτερικό, να φτάσουν στα 33 ή 35 χρόνια της εξαγοράς!
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
Καθώς ο ρόλος του Στρατού αλλάζει, με την εμπειρία της παραβατικότητας των στρατών ιμπεριαλιστικών χωρών και ενώ ήδη τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού έχουν καταντήσει γαλέρες για το κατώτερο προσωπικό, αλλά και για να ακυρώσει τις συνδικαλιστικές αναζητήσεις, το νομοσχέδιο προέβλεπε αρχικά τη θεσμοθέτηση του κρατικού πατερναλισμού των Συντονιστικών Γραφείων Ελέγχου Στρατιωτικής Υπηρεσίας. Αντέδρασε όμως το στρατιωτικό κατεστημένο γιατί «έθιγαν» την ιεραρχία και οδηγηθήκαμε στα αφυδατωμένα Γραφεία Νομικής Προστασίας Στελεχών (ΓΝΟΠΣ). Σημαντικότερη αλλαγή αποτελεί η ποινική αντιμετώπιση του στρατιωτικού εγκλήματος δηλαδή η βιαιοπραγία κατά ανωτέρου ή κατωτέρου.
Τέλος, θα δημιουργηθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας Συμβούλιο Αμυντικής Έρευνας, Τεχνολογίας και Βιομηχανίας, το οποίο θα γνωμοδοτεί και θα εισηγείται προτάσεις για τον τομέα της αμυντικής έρευνας – τεχνολογίας και στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Το συμβούλιο θα εισηγείται στον υπουργό Εθνικής Άμυνας για την τυχούσα τροποποίηση της εθνικής αμυντικής και βιομηχανικής στρατηγικής, ενώ θα παρακολουθεί πώς αυτή εφαρμόζεται και υλοποιείται με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη της αμυντικής έρευνας, τεχνολογίας και βιομηχανίας της χώρας. Δεν πρόκειται για μία ακόμη αλλαγή, αλλά για ένα νομοσχέδιο σοβαρό κρίκο του στρατού παρόχου ασφάλειας. Ουσιαστικά συγκροτείται ο στρατιωτικός βραχίονας του επιχειρηματικού κράτους Άμυνας-Ασφάλειας, ο στρατός που θα στηρίξει τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του ελληνικού κεφαλαίου. Οι αλλαγές στον στρατό είναι άμεσα συνδεδεμένες με την καπιταλιστική ανασυγκρότηση -π.χ αφορούν το φοιτητή ως μελλοντικό φαντάρο αλλά και ως ερευνητή που κάνει έρευνα για την Πολεμική Βιομηχανία και τον Στρατό σπουδάζοντας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ