ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΕΞΟΡΙΑΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΕΞΟΡΙΑΣ

 

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει τη φασιστικού τύπου επίθεση που πραγματοποιήθηκε κατά εργάτη Αλβανικής καταγωγής στο νησί Τρίκερι τη Τετάρτη 22 Απριλίου 2015.

Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση κατά του ίδιου εργάτη μέσα σε δυο χρόνια. Η πρώτη μήνυση κατά των δραστών αποσύρθηκε κατόπιν πιέσεων.

Η δεύτερη επίθεση οργανώθηκε από ομοεθνείς ώστε να παρουσιαστεί ως ξεκαθάρισμα οικονομικών διαφορών που όμως δεν υπάρχουν.

Η καταγγελία δημοτικής συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Νοτίου Πηλίου βρήκε τη συνηθισμένη «οργισμένη» άρνηση των φασιστών μέσω της ναζιστικής Ελληνικής Αυγής που δηλώνουν αμέτοχοι στην επίθεση και απειλούν ως συνήθως με μηνύσεις που εφόσον υποβληθούν θα εκδικαστούν στα δικαστήρια του Βόλου.

Το συγκεκριμένο περιστατικό ξυλοδαρμού του Αλβανού εργάτη ήταν το δεύτερο εναντίον του ίδιου. Πραγματοποιήθηκε δυο μέρες μετά την έναρξη της δίκης της ΧΑ (20/4 στον Κορυδαλλό) και τις επιθέσεις από χρυσαυγίτες κατά μαρτύρων κατηγορίας και φίλων του Παύλου Φύσσα στην Αθήνα. Η επίθεση του 2013 προηγείται λίγων μηνών από την δολοφονική επίθεση των ναζιστών στις 18 Σεπτέμβρη κατά του Παύλου Φύσσα που οδήγησε το αντιφασιστικό κίνημα σε άμεση δράση και υποχρέωσε τη κυβέρνηση των Σαμαροβανιζέλων σε άτακτη υποχώρηση και τη φυλάκιση των ναζιστών

 Οι επιθέσεις είναι ολοφάνερα συντονισμένες και στοχοποιούν συγκεκριμένους ανθρώπους. Το συγκεκριμένο περιστατικό καθώς και άλλα που συμβαίνουν καθημερινά σε όλη τη χώρα αποδεικνύουν πως οι ναζιστές δεν νικιούνται με ψήφους. Καμία κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν μπορεί να τιμωρήσει όπως αξίζει νοσταλγούς ταγμάτων εφόδου, ταγματασφαλιτών και δοσιλόγων. Η τιμωρία παραμένει καθήκον της εργατικής τάξης και του αγωνιζόμενου λαού για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος που ξερνάει νέους δεσμοφύλακες στο νησί της εξορίας.

Η επίθεση των ναζιστών, όπως και στο παρελθόν με το blog e-volos στρέφεται εναντίον δημοσιογράφων και ειδησεογραφικών blog. Το vforvolos που δημοσίευσε την καταγγελία στοχοποιήθηκε αμέσως. Στεκόμαστε στο πλευρό των μέσων που αγωνίζονται κατά του φασισμού.

Καλούμε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς και το ταξικό εργατικό κίνημα να υπερασπιστούν τους μετανάστες από τις παρακρατικές συμμορίες και να απαιτήσουμε τη παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών των φασιστικών επιθέσεων.

 

29 Απρίλη 2015

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΕΕΚ-ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

http://eekmag.blogspot.gr/2015/04/blog-post_29.html