Μ.ΑΡΙ.Δ.Α.:ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ στους ΗΡΩΕΣ του ΚΑΣΤΡΟΥ
Τιμούμε τους 3 μαχητές του Κάστρου
 
Σε συνθήκες χρεοκοπίας του ελληνικού καπιταλιστικού κράτους, με κυβέρνηση «ιμιτασιόν και λαιτ αριστεράς», με τους τοκογλύφους εταίρους να έχουν στην μέγγενη έναν ολόκληρο λαό, και τους φασίστες της Χ.Α. να κυκλοφορούν ελεύθεροι η χώρα βρίσκεται σε μια ιστορική καμπή
Η ηρωική θυσία των 3 Επονιτών του Δημήτρη Αυγέρη, του Κώστα Φωλτόπουλου και Θάνου Κιοκμενίδη στις 28 Απρίλη του 1944 που έπεσαν υπερασπίζοντας το σπίτι με τον οπλισμό του ΕΛΑΣ στον Υμηττό είναι ένα φωτεινό και διδακτικό παράδειγμα της σύγχρονης ιστορίας για λευτεριά και αξιοπρέπεια.
Τηρουμένων των αναλογιών, είναι το ακριβώς αντίθετο από την γραμμή της πολιτικής δουλικότητας τόσο των προηγουμένων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και του υποτιθέμενου «εντίμου συμβιβασμού» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα κελεύσματα της Μέρκελ και του Διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου.
Τότε μετά από επτάωρη μάχη με 200 χιτλερικούς και τους ταγματασφαλίτες του Παπαδόγκωνα (πολιτικούς πρόγονους της Χρυσής Αυγής) στο μικρό αυτό σπίτι που ονομάστηκε “Κάστρο του Υμηττού” γράφτηκε μια από της πιο ένδοξες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας. Όχι τυχαία η λυσσαλέα άνιση επίθεση έγινε μετά την γενική απεργία της 27 Απρίλη και μια μέρα πριν την μεγάλη διαδήλωση κατά της τρομοκρατίας και της επιστράτευσης στα τάγματα εργασίας.
Για να αποδειχτεί για άλλη μια φορά πως οι εχθροί του λαού δεν καταλαβαίνουν από «συνομιλίες», ούτε εξευμενίζονται από αλλαγές στην ονοματολογία τους ( οι φασίστες και δοσίλογοι τότε έγιναν «Έλληνες εθνικιστές πατριώτες» – όπως σήμερα καλή ώρα, οι τοκογλύφοι αναγορεύονται σε «εταίρους, θεσμούς κλπ.
Αν πίσω από το Β παγκόσμιο πόλεμο βρίσκονταν το οικονομικό κραχ του 29-30, η άνοδος του Χίτλερ το 33 στην Γερμανία, το 36 του Φράνκο στην Ισπανία που μαζί με την φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι αιματοκύλισαν την Ευρώπη, σήμερα η παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε στην Αμερική το 2007 με την κατάρρευση της Λημαν Μπραδερς και που εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, έχει φέρει την χωρά μας στο μάτι του κύκλωνα της παγκοσμιοποιημένης καπιταλιστικής οικονομίας.
8 χρόνια μετά η κρίση όχι μόνο δεν έχει λυθεί αλλά έχει εκφραστεί και σε επίπεδο αστικής διακυβέρνησης καθώς «οι από πάνω αδυνατούν να κυβερνήσουν όπως παλιά και οι από κάτω αρνούνται να κυβερνηθούν όπως γινόταν ως τώρα» Η κρίση στο εσωτερικό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η μεσοβέζικη πολιτική του υβριδίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει φέρει στην επιφάνεια το κύριο ζήτημα της εξουσίας.
Το μαύρισμα στις πρόσφατες εκλογές των λεγόμενων μνημονιακών κομμάτων η κρίση πολίτικης εκπροσώπησης της άρχουσας τάξης και ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια που εκφράστηκε με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να βρουν την έκφραση στην παρούσα κυβέρνηση που προτείνει μια καλύτερη διαπραγμάτευση – διαχείριση μέσα στα καπιταλιστικά πλαίσια.

Τώρα όσο ποτέ, πρέπει:
    Να οργανώσουμε την δική μας αντίσταση εναντία στην επίθεση-τρομοκρατία του διεθνούς κεφαλαίου των «αγορών», της τρόικας και της κυβέρνησης παλεύοντας για εργατική εξουσία, απαλλοτρίωση του Μεγάλου κεφαλαίου για ένα σοσιαλιστικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.
•    Μονομερή Κατάργηση του χρέους,, την κρίση να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες
    Καμιά συναίνεση με τους ντόπιους πολιτικούς δεσμοφύλακες των μνημονίων και της καταστολής αλλά πάλη για την ανατροπή τους.
    Κέντρα αγώνα, λαϊκές συνελεύσεις, λαϊκές επιτροπές, κάστρα αντίστασης σε κάθε γειτονιά & εργασιακό χώρο

Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής
Δάφνης – Υμηττού (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α)

http://marida-dy.blogspot.gr/