Το “Ιατρείο-Φαρμακείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου” και το δημοτικό σχήμα “ΑΡιστερή Κίνηση Ιλίου” [ΑΡ.Κ.Ι.] καταγγέλλουν τον εκβιασμό–εκφοβισμό των εργαζόμενων που επιχείρησε η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου [ΥΠΕ].

Εγγράφως η Διοίκηση της περιφέρειας με ένα… αποφασίζουμε και διατάσσουμε, προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες της ΠΦΥ, προκειμένου να μην λάβουν μέρος στην στάση εργασίας που είχε προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην ΠΦΥ την Τετάρτη 05/05/2021.

Η εντολή ”εξετελέσθη” με απαράδεκτο έγγραφο του υποδιοικητού της 2ης ΥΠΕ, το οποίο επιχείρησαν να θέσουν σε εφαρμογή οι κατά τόπους Διοικητές των τοπικών Κέντρων Υγείας [ΚΥ].

Η απόπειρα τρομοκράτησης των εργαζόμενων έχει προκαλέσει ήδη την αντίδραση των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων αρχής γενομένης από την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην ΠΦΥ, καθώς και του Συλλόγου Εργαζομένων 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Οι συνδικαλιστικοί φορείς καταγγέλλουν την στάση, το ύφος και το ήθος του εγγράφου και διαμαρτύρονται γιατί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία δεν μπορεί να καταργείται με το απαράδεκτο και παράνομο “εντέλλεσθε” του υποδιοικητή και όλων όσων ανέλαβαν εργολαβικά να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, νοσηλεύτριες και νοσηλευτές της ΠΦΥ.

Προφανώς οι επιτελείς της Διοίκησης ζήλεψαν την δόξαν του Χατζηδάκη και ήθελαν να εφαρμόσουν το «ύφος» του αντεργατικού νόμου που έχει καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή πριν καν αυτός ψηφιστεί…

Το Ιατρείο–Φαρμακείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου και η ΑΡιστερή Κίνηση Ιλίου [ΑΡ.Κ.Ι.] υπενθυμίζουν στους αντιδραστικούς γραφειοκράτες–υπηρέτες ενός συστήματος που έχει χρεοκοπήσει και πνέει τα λοίσθια, ότι η εποχή του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Και αν δεν το θυμούνται τους το θυμίζουμε εμείς και οι εργαζόμενοι, το ”αποφασίζομεν και διατάσσομεν” του χουντικού Στρατογιαννάκου έχει ανατραπεί από το 1974 από τους εργαζόμενους και τον λαό αυτής της χώρας.

Και την ίδια τύχη θα έχουν τα πολιτικά ζόμπι που επιχειρούν να καταργήσουν τα υπολείμματα των εργατικών δικαιωμάτων με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη.