ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ

Το πρωί  του Σαββάτου 10/1 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και οι τελευταίοι 24 συλληφθέντες από το αντιφασιστικό στέκι Δίστομο μέχρι να οριστεί ημερομηνία της δίκης. Από την προηγούμενη μέρα είχαν αφεθεί ελεύθεροι οι 11 συλληφθέντες. 
Μέχρι και τη δίκη όλοι οι αντιφασίστες σύντροφοι είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζονται στο ΑΤ της περιοχής τους μια φορά το μήνα ενώ απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα. Οι κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος δεν ανακλήθηκαν από τον τον Εισαγγελέα. Ωστόσο το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι η ΧΑ απέσυρε τη μήνυση “κατά αγνώστων” την οποία είχε υποβάλλει στην προσπάθειά της να στοχοποιήσει τους συντρόφους.
Όλη η στοχοποίηση των συντρόφων, η στάση της ΕΛ.ΑΣ., του Εισαγγελέα και η απόσυρση της δίκης της ΧΑ είναι μια μικρή “φωτογραφία” της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα. Μπροστά στην οξυμένη πολιτική κρίση και το φόβο της νέας ριζοσπαστικοποίησης των μαζών το κράτος  δρα “προληπτικά”, προσπαθεί να τσακίσει τους αγωνιστές με τη συνέργεια της ΧΑ. Η ΕΛ.ΑΣ. δείχνει το βάρβαρο και χρυσαυγίτικο πρόσωπό της φωτογραφίζοντας και προσπαθώντας να γελοιοποιήσει τους συντρόφους. Ο Εισαγγελέας “μαγειρεύει” κακούργημα σε 37 συλληφθέντες λόγω μιας κουκούλας καταπατώντας τη νομιμότητα που ο ίδιος υπερασπίζεται, με το σκεπτικό, όπως ο ίδιος δήλωσε, να “ηρεμήσει η κατάσταση εν μέσω εκλογών”.  Όμως εν τέλει η ΧΑ αποσύρει τη μήνυση της φοβούμενη ένα κύκλο σύγκρουσης με το κίνημα!

Εμείς από τη μεριά μας δηλώνουμε πως θα σταθούμε στο πλάι των συντρόφων και κάθε μάχιμου αντιφασίστα μέχρι την δικαίωσή τους αλλά και το τσάκισμα της ΧΑ και του κράτους έκτακτης ανάγκης. 
Επειδή όμως μέρες εκλογών έχουμε ακούσει πολλά για τη “συνέχεια του κράτους” και άλλα τέτοια πρέπει να επισημάνουμε ότι με όλο αυτό το συρφετό κράτους, ΕΛ.ΑΣ, δικαστών και ΧΑ δεν γίνεται να… ”διαπραγματευτούμε”. Αυτός ο συρφετός πρέπει να τσακιστεί από το κίνημα. Και το ότι φοβούνται το αντιφασιστικό κίνημα, για αυτό άλλωστε και απέσυρε τη μήνυση η ΧΑ, μας δείχνει ότι μπορεί να να τσακιστεί. Καλή δύναμη λοιπόν στους συντρόφους του αντιφασιστικού στεκιού Δίστομο και καλούς αγώνες.

Φ.