Ανακοίνωση της επιτροπής Mario Pedrosa για τα πρόσφατα γεγονότα στην Κούβα

Σάο Πάολο, 12 Ιουλίου 2021

Η Επιτροπή Μάριο Πεντρόζα στη Βραζιλία που οργανώνει το διαδικτυακό Συνέδριο 2η Διεθνής Συνάντηση Λέων Τρότσκυ 2021 (2-6 Αυγούστου 2021) δημοσίευσε το παρακάτω Κάλεσμα για Λευτεριά και Αμνηστία στον Φρανκ Γκαρσία Χερνάντεζ και τους άλλους αριστερούς που συνελήφθησαν στην Κούβα στις διαδηλώσεις της 11 Ιουλίου 2021:

Τα μέλη της Επιτροπής Mário Pedrosa, που διοργανώνει τη διαδικτυακή εκδήλωση Trotsky em Permanencia 2021 [2η Διεθνής Συνάντηση Λέων Τρότσκυ 2021] και τη Δεύτερη Διεθνή Συνάντηση León Trotsky 2022, δημόσια εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους κομμουνιστές και επαναστάτες μαχητές που συνελήφθησαν από την κουβανική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στις 11 Ιουλίου 2021 στην Κούβα.

Μεταξύ των κρατουμένων είναι ο συνάδελφός μας Frank García Hernández, διοργανωτής της Πρώτης Διεθνούς Συνάντησης León Trotsky, τον Μάιο του 2019 στην Αβάνα, μέλος της επιτροπής Mario Pedrosa, ένθερμος υπερασπιστής του κομμουνισμού στο νησί, μαρξιστής λόγιος και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας.

Το κριτικό λάβαρο των αριστερών αγωνιστών, υπερασπιστών του κομμουνισμού στην Κούβα και δεσμευμένων υπερασπιστών της οικοδόμησης του σοσιαλισμού κι ενάντια στους κινδύνους της καπιταλιστικής παλινόρθωσης στο νησί, δεν πρέπει να συγχέεται με κανέναν τρόπο με τα αντιδραστικά, οπορτουνιστικά και αντεπαναστατικά συνθήματα, όπως το “πατρίδα και ζωή”.

Αυτοί οι κουβανοί σύντροφοι είναι διεθνιστές μαχητές και στόχος τους είναι να συμβάλουν στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην Κούβα. Οι φωνές τους πρέπει να ακουστούν από την κουβανική κυβέρνηση, όχι να λογοκρίνονται!

Η Επιτροπή Mário Pedrosa καλεί την κουβανική κυβέρνηση να ελευθερώσει άμεσα τους κομμουνιστές αγωνιστές που κρατούνται γι’ αυτές τις διαδηλώσεις και ν’ ανοίξει διάλογο με τις κριτικές επαναστατικές φωνές της κουβανικής αριστεράς.

Επιπλέον, η Επιτροπή Mário Pedrosa καταδικάζει σθεναρά τον οικονομικό αποκλεισμό της Κούβας και την αναθέρμανσή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναγνωρίζοντας την σημερινή σοβαρότητα για την υγεία και τις καταστροφικές συνέπειες για την κουβανική οικονομία ως αποτέλεσμα της κρίσης του Covid-19. Το οικονομικό και πολιτικό εμπάργκο των Ηνωμένων Πολιτειών επιδεινώνει μόνο τη δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζει ο κουβανικός λαός λόγω της πανδημίας.

Η Επιτροπή Mário Pedrosa βρίσκεται σε άνευ όρων αλληλεγγύη προς τον κουβανικό λαό, στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στην υπεράσπιση του κουβανικού κομμουνισμού!

Για την ελευθερία σκέψης και κριτικής!

Για την υπεράσπιση χωρίς όρους της Κούβας!

Μετάφραση Κ.Ο.