ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ Σ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΥ, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΚΤΙΡΙΟ 2

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ Σ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΥ, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΚΤΙΡΙΟ 2

Στις 9 Ιούνη, ο παρ’ ολίγο φονιάς της συντρόφισσας Αγγελικής Κουτσουμπού, που πρωτόδικα, το Νοέμβρη του 2014, καταδικάστηκε σε δωδεκάμηνη φυλάκιση με αναστολή, για τροχαίο ατύχημα (!), επιχειρεί να πετάξει από πάνω του ακόμα και αυτή την ποινή, βγαίνοντας λάδι ο ίδιος, και επιχειρώντας να ξεπλύνει την κυβέρνηση που του ανέθεσε να ενεργήσει δολοφονικά στο πλαίσιο του αντιεξεγερτικού σχεδιασμού του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρυσοχοΐδη.

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2009, στην πρώτη διαδήλωση μνήμης και αγώνα για τη δολοφονία του Aλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το μπλοκ του ΕΕΚ χτυπιέται άγρια και αναίτια από τις δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Για πρώτη φορά, οι μηχανές χρησιμοποιούνται ως όπλο διάλυσης μαζικής διαδήλωσης. Διεμβολίζουν το μπλοκ, πέφτουν πάνω στους διαδηλωτές, τους τινάζουν στον αέρα, ενώ τα γκλοπς συμπληρώνουν τα απάνθρωπα χτυπήματα. Ανθρώπινες ζωές τίθενται σε κίνδυνο. Mία από τις μοτοσυκλέτες, αυτή του Ποιμενίδη, ρίχνει κάτω τη συντρόφισσα Αγγελική Κουτσουμπού, διασχίζει το κορμί της με αποτέλεσμα να σπάσουν οκτώ από τα πλευρά της, να προκληθεί υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο κεφάλι, ρήξη ωτολίθων στο αριστερό αυτί, και συντριπτικό κάταγμα στην αριστερή κλείδα.

Συγχρόνως, αρκετοί άλλοι σύντροφοι που βρίσκονταν στο μπλοκ του ΕΕΚ τραυματίζονται. Όσοι σπεύδουν να την συνδράμουν κακοποιούνται άγρια όπως ο σ. Δημήτρης Γεωργίου, ο γιατρός που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στην Aγγελική και δέχθηκε τα χτυπήματα από το γκλοπ του συνεπιβάτη της μοτοσικλέτας, με αποτέλεσμα να έχει μείνει μισοπαράλυτο το χέρι του. Συλλήψεις στο σωρό συμπληρώνουν το σκηνικό της κατασταλτικής αυθαιρεσίας ενώ σύρονται στα κελιά κακοποιημένοι αγωνιστές για να ακολουθήσει μετά ένα γαϊτανάκι εξοντωτικών δικαστικών διώξεων. Έτσι, στις 17 Ιουνίου έχει προσδιοριστεί η δίκη του σ. Κυριάκου Μουτίδη, στελέχους του ΕΕΚ και συνδικαλιστή στο σωματείο βάσης ταχυμεταφορών, κατηγορούμενου, με βαριές κατηγορίες για «αντίσταση κατά της αρχής» κ.ά.

Το πραιτωριανό σώμα της ομάδας ΔΕΛΤΑ, αυτής που η τωρινή κυβέρνηση υποτίθεται πως έχει καταργήσει, μετά την πρωτόδικη δικαστική ενθαρρύνεται για νέα εγκλήματα και αισθάνεται τα χέρια του λυμένα. Η αθώωση Ποιμενίδη στο εφετείο θα είναι η ολοκλήρωση του εγκλήματος με την ίδια την αστική δικαιοσύνη συνεργό. Ενώ καμιά αυτεπάγγελτη δίωξη ή έστω έρευνα δεν ασκήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές για το γεγονός, η μήνυση της Αγγελικής Κουτσουμπού εναντίον του αστυνομικού απορρίφθηκε από τις εισαγγελικές αρχές. Ούτε βέβαια, η εκδίκαση της αγωγής, ύστερα από 7 σχεδόν χρόνια, δεν έχει προσδιοριστεί και κανείς δεν γνωρίζει σε πιο συρτάρι βρίσκεται. Όπως, δεν έχει προσδιοριστεί δικάσιμος για τον τραυματισμό του σ. Δημήτρη Γεωργίου, γιατρού, που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στην Aγγελική.

Χαμένη μάχη είναι μόνο η μάχη που δεν δόθηκε

Σύντροφοι, από την δικαστική διαδικασία αφαιρέθηκε το πολιτικό περιεχόμενο για να προστατευθεί ο πολιτικός υπεύθυνος της επίθεσης που ήταν ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Xρυσοχοΐδης που την εποχή εκείνη έπαιζε πολιτικά παιχνίδια ευελπιστώντας ότι θα γίνει αρχηγός του ΠAΣOK.

Η προκλητική όμως αφαίρεση του πολιτικού επίδικου από την αστική δικαιοσύνη κάθε άλλο παρά την κάνει αδιάφορη για το κίνημα. Αντίθετα, το έγκλημα των κατασταλτικών μηχανισμών που συμπληρώνεται και συγκαλύπτεται με έναν επαίσχυντο τρόπο από την αστική δικαιοσύνη θέτει υπό αμφισβήτηση τα στοιχειώδη πολιτικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

Πρέπει να καταγγείλουμε το έγκλημα της συγκάλυψης των δολοφονικών μηχανισμών από την αστική δικαιοσύνη και να απαιτήσουμε την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών αλλά και της ίδιας της αστικής εξουσίας που το μίσος και ο πανικός της για την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 δεν έχει σβήσει. Πρέπει να αφοπλίσουμε το χέρι των κατασταλτικών μηχανισμών οι οποίοι σε συνθήκες της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης γίνονται επικίνδυνοι  έχοντας “φόβο του άγνωστου κι άδεια οπλοφορίας”.

Tο εργατικό και λαϊκό κίνημα τώρα, επτά χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση στο μπλοκ του ΕΕΚ και την Αγγελική Κουτσουμπού, όχι μόνο πρέπει να απαιτήσει την τιμωρία, και όχι για τροχαίο του Ποιμενίδη, αλλά και να απαιτήσει τη διάλυση των ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ και όλων των ομάδων των δυνάμεων καταστολής.

5/6/2016

ΕΕΚ