EPΓATEΣ - AΓPOTEΣ ENΩMENOI: OXI KATEΔAΦIΣH THΣ KOINΩNIKHΣ AΣΦAΛIΣHΣ

EPΓATEΣ - AΓPOTEΣ ENΩMENOI: OXI KATEΔAΦIΣH THΣ KOINΩNIKHΣ AΣΦAΛIΣHΣ

Kατεδαφίστε την Kυβέρνηση / EE και ΔNT

Ο πανελλαδικός παλλαϊκός ξεσηκωμός της 4 Φεβρουαρίου, έδειξε για τα καλά πως ο λαός μας ούτε νικημένος είναι, ούτε έχει παραιτηθεί στη μοίρα του και στα νύχια των αρπακτικών του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Οι αγρότες, οι εργάτες, οι επαγγελματίες, οι άνεργοι, δήλωσαν ξεκάθαρα πως το ασφαλιστικό-καρμανιόλα δεν πρόκειται να περάσει. Ούτε το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου, που ξεθεμελιώνει την ύπαιθρο και διαλύει τα επιστημονικά και άλλα ελεύθερα επαγγέλματα, ούτε οι εξωφρενικές επιπλέον απαιτήσεις των δανειστών-τοκογλύφων, που ζητούν ακόμη μεγαλύτερα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, ακόμη χαμηλότερη «εθνική σύνταξη», μαχαίρι ακόμη και στις κύριες συντάξεις.

H αγροτιά, τρεις βδομάδες στα μπλόκα, έδωσε, δίνει και κλιμακώνει την μάχη της, σε κάθε μικρό και μεγάλο χωριό, σε κάθε πόλη της περιφέρειας, βουλιάζοντας την Ελλάδα με μια πρωτοφανή κινητοποίηση, που κατέδειξε το πλήρες αδιέξοδο αυτής της κυβέρνησης, την αδυναμία της να εφαρμόσει όσα εξαγγέλλει. Αυτό το αδιέξοδο της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, συμπίπτει με την απουσία άμεσης εναλλακτικής κυβερνητικής λύσης για το σύστημα. Ούτε ο Μητοστάκης με ή χωρίς το ξεροπόταμο του Θεοδωράκη και το υπόλειμμα ΠΑΣΟΚ της Φώφης και τον φαιδρό Λεβέντη είναι σε θέση, για την ώρα, να φτιάξουν ένα κυβερνητικό σχήμα που να επιβάλει τα μέτρα-σφαγείο σε φτωχούς αγρότες, επαγγελματίες κι εργάτες. Ο λαός έχει τη δύναμη στα χέρια του και πρέπει να την χρησιμοποιήσει!

Σε αυτήν τη μάχη, οι αγρότες παλεύουν για την ανατροπή του ασφαλιστικού, που περνάει μέσα από την ανατροπή της ίδιας της ψευτο-αριστερής κυβέρνησης, που συκοφαντεί και ξευτελίζει κάθε έννοια Αριστεράς. Δεν πρέπει να ξεχνούν ποιοι είναι οι εχθροί τους και ποιοι οι σύμμαχοί τους στη μάχη:

Εχθροί δεν είναι μόνο η ψευτο-αριστερή κυβέρνηση, αλλά και η Δεξιά αντιπολίτευση, της Μητσοτακικής Νέας Δημοκρατίας, που αν ήταν στα πράγματα, ήδη θα είχε υπογράψει οτιδήποτε της έβαζαν μπροστά της οι τοκογλύφοι δανειστές, οδηγώντας σε ερήμωση το ελληνικό χωριό.

Εχθροί της αγροτιάς, είναι και αυτοί που τώρα της παριστάνουν τον «φίλο», οι διπρόσωποι φασίστες της Χρυσής Αυγής, που όχι μόνο σφάζουν μετανάστες και όσους διαφωνούν μαζί τους, αλλά έχουν δείξει 3,5 χρόνια τώρα μέσα στη Βουλή, πως είναι οι μεγαλύτεροι δούλοι των αφεντικών. Αν είχαν τη δύναμη, δεν θα επισκεπτόντουσαν τα μπλόκα, αλλά θα τα διέλυαν, όπως προστάζουν οι ανάγκες του κεφαλαίου. Να μην τους δώσουμε αυτή τη δύναμη, να τους τσακίσουμε σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη και χωριό!

Εχθροί της αγροτιάς, είναι και όσοι θέλουν να την πείσουν να κάνει πίσω, να λιποψυχήσει την πιο κρίσιμη στιγμή της μάχης, να την σύρουν σε ένα «διάλογο» με προκαθορισμένα καταστροφικά αποτελέσματα.

Οι σύμμαχοι της αγροτιάς, όμως, είναι πιο πολλοί, είναι η πλειοψηφία του λαού.

Είναι πρώτα και κύρια η εργατική τάξη, η εργατιά της πόλης και του χωριού, οι μισθωτοί και οι μεροκαματιάρηδες κάθε κλάδου παραγωγής, μαζί και το 1.500.000 των ανέργων, που τα χρόνια των μνημονίων έχουν υποστεί τα χειρότερα, χωρίς να έχουν λυγίσει. Είναι αυτοί που έχουν την εμπειρία, από τους μεγαλειώδεις εργατικούς αγώνες των τελευταίων χρόνων, για να μπούνε μπροστά στη μάχη, να οδηγήσουν τα λαϊκά στρώματα στη νίκη.

Είναι τα στρώματα των μικρομεσαίων επαγγελματιών, που τώρα πλήττονται και ξεσηκώνονται ενάντια στη διάλυση της ζωής, που έχουν ν’ αντιμετωπίσουν τις ίδιες παράλογες ασφαλιστικές και φορολογικές απαιτήσεις με τους αγρότες.

Η νίκη ενάντια στην κυβέρνηση, ενάντια στους δανειστές, τα μνημόνια, την κοινωνική καταστροφή που επιβάλλει το σύστημά τους, μπορεί να έρθει μέσα από τον συνδυασμό της πάλης της υπαίθρου με την πόλη. Χαιρετίζουμε την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα. Καταγγέλουμε την φοβισμένη κυβέρνηση, που τρέμει να δει τα τρακτέρ μπροστά στη Βουλή και με επικλήσεις… του Κ.Ο.Κ. τους απαγορεύει την είσοδο στην πρωτεύουσα.

Καλούμε κάθε εργάτη, άνεργο, επαγγελματία, κάθε νεολαίο, να πάρoυν μέρος στην κινητοποίηση των αγροτών μπροστά στη Βουλή, την Παρασκευή και Σάββατο 12 και 13 Φεβρουαρίου. Να παλέψουν δίπλα στη φτωχή αγροτιά, που ο αγώνας της ενάντια στην αντι-ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι και δικός τους αγώνας.

• Nα αποσυρθεί το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Γενική πολιτική απεργία διαρκείας αν τολμήσουν να φέρουν για ψήφιση το αντι-ασφαλιστικό έκτρωμα ή οποιαδήποτε «διορθωμένη» εκδοχή του!
• H κοινωνική ασφάλιση είναι στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα.
• Όχι στη φορομπηξία για χάρη των τοκογλύφων δανειστών.
• Kατάργηση των Μνημονίων – διαγραφή του ληστρικού χρέους.
• Eθνικοποιήσεις των στρατηγικών τομέων της βιομηχανίας, των τραπεζών, μεταφορών, λιπασμάτων και φαρμάκων.
• Αναδιοργάνωση της οικονομίας σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού, σε σοσιαλιστικές βάσεις κι όχι για τα κέρδη μια φούχτας μεγαλοκαρχαριών του κεφαλαίου, με μια κυβέρνηση κι εξουσία των εργατών σε συμμαχία με την φτωχολογιά της πόλης και της υπαίθρου!
• Κάτω η ΕΕ των καπιτα-ληστών, των τοκογλύφων κι εκβιαστών! Κόκκινη Ευρώπη σοσιαλιστική!
11-2-2016

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ