Επιτροπή Αλληλεγγύης στους διωκόμενους και διωκόμενες για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις, είναι μία ενιαιομετωπική πρωτοβουλία οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, εργατικών συλλογικοτήτων και ανένταχτων αγωνιστών, την οποία στηρίζει το ΕΕΚ και η οποία παλεύει για την κατάργηση των προστίμων που επιβλήθηκαν και την παύση όλων των διώξεων που ασκήθηκαν στις πορείες του Πολυτεχνείου, της Απεργίας 26 Νοέμβρη και της διαδήλωσης της 6 Δεκέμβρη. 

Με την δραστηριοποίηση επιτροπών σε πολλές περιοχές της χώρας (Αθήνα, Θεσ/κη, Κρήτη και αλλού) ο στόχος της Επιτροπής είναι η αλληλέγγυα υποστήριξη όλων όσοι έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης και του κράτους της καταστολής, με εξοντωτικά πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ και δικαστικές διώξεις. Συγχρόνως με την αλληλεγγύη στους διωκόμενους, η Επιτροπή παλεύει για την αντιμετώπιση του κράτους της καταστολής, μέσα από την κινητοποίηση του λαού και της εργατικής τάξης. 

Την Τρίτη στις 12 Ιανουαρίου στις 12 μ.μ., η Επιτροπή καλεί σε Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΔΟΕ (Φιλελλήνων και Ξενοφώντος, Σύνταγμα), ενώ το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 12 μ.μ., θα γίνει διαδήλωση από την πλατεία Συντάγματος. Παρακάτω δημοσιεύουμε την επιστολή της Επιτροπής, μαζί με Ψήφισμα που έχει εκδοθεί και ήδη έχει αρχίσει να υπογράφεται από ομοσπονδίες, σωματεία και εργατικές κινήσεις. 

Επιστολή σε σωματεία και φορείς

Συνάδελφοι-ισσες, Συναγωνιστές-στριες,

Σας είναι γνωστό ότι στις μέρες των κινητοποιήσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, για την απεργία στις 25/11, για τις 6 Δεκέμβρη και στη συνέχεια αντιμετωπίζουμε μια έξαρση της αστυνομικής καταστολής, του μπαράζ των διώξεων και των προστίμων σε όλη την χώρα σε  βάρος όσων συμμετέχουν ή η αστυνομία πιθανολογεί ότι θα συμμετάσχουν σε αγωνιστικές δράσεις. Πρόσχημα της κυβέρνησης αποτελεί η προστασία της δημόσιας υγείας, αφού την ίδια ώρα μειώνει τις δαπάνες για την υγεία, δεν δείχνει σπουδή για τα μέτρα προστασίας στους μαζικούς χώρους εργασίας, στα ΜΜΜ, ενώ στη διάρκεια της καταστολής στοιβάζει όσους διαδήλωναν και τηρούσαν τα μέτρα προστασίας.

Η κυβερνητική επιδρομή με τις απαγορεύσεις, την οικονομική τρομοκρατία με επιβολή εξοντωτικών προστίμων παραβιάζει στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και, όπως μαρτυρούν και οι δηλώσεις του Υπουργού ΠΡΟΠΟ Χρυσοχοΐδη, στοχεύουν να διατηρήσουν και μετά την πανδημία. Είναι φανερό ότι αυτά τα μέτρα αποτελούν το απαραίτητο συμπλήρωμα στην κυβερνητική πολιτική για να αντιμετωπίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τις εγκληματικές ευθύνες της για τη δημόσια υγεία και για την αντεργατική πολιτική της που εντείνει τη φτώχεια και την ανεργία, οδηγώντας το λαό στην εξαθλίωση, ώστε να καταστείλει «εν τη γενέσει» τους τις λαϊκές αντιδράσεις το επόμενο διάστημα. 

Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην πολιτική και κινηματική δράση και για τις λαϊκές ελευθερίες και η έμπρακτη αλληλεγγύη από την πλευρά του κινήματος σε όσους διώκονται για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις είναι αναγκαία για να ορθώσουμε τείχος υπεράσπισης όσων αγωνίζονται, για την προστασία όσων έρχονται αντιμέτωποι με τον κυβερνητική και κρατική τρομοκρατία, την αστυνομική βία και καταστολή και για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά την επίθεση στο λαό, να προασπίσουμε τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Για αυτό το λόγο συγκροτήσαμε την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους διωκόμενους-ες για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις, που είναι ανοικτή σε εργατικά σωματεία, φοιτητικούς, συλλόγους, συλλογικότητες αγώνα και αλληλεγγύης, αγωνιστές του εργατικού, νεολαιίστικου και λαϊκού κινήματος και συντονίζεται με τις Επιτροπές Αλληλεγγύης και αντίστοιχες πρωτοβουλίες που έχουν συγκροτηθεί ή συγκροτούνται σε όλη τη χώρα. 

Η Επιτροπή ξεκινά καμπάνια για τη στήριξη όσων διώκονται και όσων έχουν υποστεί πρόστιμα από την αστυνομία για τη συμμετοχή τους σε κινηματικές δράσεις που καλούσαν οργανώσεις και φορείς του κινήματος. φροντίζει για την πολιτική, δικαστική, οικονομική στήριξη των διωκόμενων και όσων τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα για συμμετοχή σε κινηματικές, πολιτικές δράσεις και κινητοποιήσεις. Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων & στην ποινικοποίηση της πολιτικής, κινηματικής δράσης. Καταδικάζουμε την εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα για την επίθεση στα εργατικά & δημοκρατικά δικαιώματα. Υποστηρίζουμε το δικαίωμα στους αγώνες. Απαιτούμε να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες. 

Για αυτό το σκοπό :

Ξεκινήσαμε καμπάνια συγκέντρωσης υπογραφών για να ακυρωθούν τα πρόστιμα και να παύσουν οι διώξεις. Μπορείτε να υπογράψετε εδώ και 

Συγκεντρώνουμε χρήματα για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά δικαστικά έξοδα και πρόστιμα.  

Ζητάμε από το σωματείο/φορέα σας :

Α. Να δηλώσει με ψήφισμά του τη συμπαράστασή του στους διωκόμενους και να ενημερώσει σχετικά τα μέλη του και για την καμπάνια υπογραφών. Συν/να σας στέλνουμε σχετικό ψήφισμα. 

Β. Να στηρίξει με τη συμμετοχή του την Επιτροπή Αλληλεγγύης.

Γ. Να συνδράμει οικονομικά στα δικαστικά έξοδα για τις 9 δίκες που έχουμε σε 7 πόλεις της χώρας και για τα πρόστιμα που αφορούν 115 αγωνιστές που συμμετείχαν σε δράσεις για το Πολυτεχνείο, την απεργία και τις 6/12 και ανέρχονται στο ποσό των 51.600 ευρώ. Ο λογαριασμός για την κατάθεση της οικονομικής ενίσχυσης από το φορέα σας είναι κοινός έχει ανοιχτεί για αυτό το σκοπό και είναι σε 3 ονόματα με πρώτο όνομα Καττής Δημήτριος. Είναι στην Εθνική Τράπεζα με  ΙΒΑΝ : GR5601101510000015100478807

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους διωκόμενους-ες

για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις

https://mazistonagona.blogspot.com fb: Μαζί στον Αγώνα 

Ψήφισμα 

Παύση κάθε δίωξης και άρση κάθε προστίμου για τις κινητοποιήσεις 

Στις μέρες των κινητοποιήσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, για την απεργία στις 25/11, για τις 6 Δεκέμβρη και στη συνέχεια αντιμετωπίζουμε μια έξαρση της αστυνομικής καταστολής, του μπαράζ των διώξεων και των προστίμων σε όλη την χώρα σε βάρος όσων συμμετέχουν ή η αστυνομία πιθανολογεί ότι θα συμμετάσχουν σε αγωνιστικές δράσεις. Πρόσχημα της κυβέρνησης αποτελεί η προστασία της δημόσιας υγείας, αφού την ίδια ώρα μειώνει τις δαπάνες για την υγεία, δεν δείχνει σπουδή για τα μέτρα προστασίας στους μαζικούς χώρους εργασίας, στα ΜΜΜ, ενώ στη διάρκεια της καταστολής στοιβάζει όσους διαδήλωναν και τηρούσαν τα μέτρα προστασίας.

Η κυβερνητική επιδρομή εξελίσσεται με πρωθυπουργικές και υπουργικές εξαγγελίες, ΦΕΚ απαγορεύσεων κυκλοφορίας και συγκεντρώσεων, επίκληση του Ποινικού Κώδικα, αποφάσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας, και το νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Η κρατική τρομοκρατία, οι απαγορεύσεις, η επιβολή των εξοντωτικών προστίμων παραβιάζουν στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και όπως μαρτυρούν και οι δηλώσεις του Υπουργού ΠΡΟΠΟ Χρυσοχοΐδη, στοχεύουν να διατηρηθούν και μετά την πανδημία.

Η εντεινόμενη αστυνομοκρατία, η αμφισβήτηση του δικαιώματος στην ελεύθερη κυκλοφορία στους ανοικτούς χώρους, που σύμφωνα με τις δηλώσεις τους δεν ευθύνονται για τη μετάδοση του ιού και η αστυνομική διαχείριση της πανδημίας εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό του συστήματος για επιβολή μέτρων επιτήρησης, ελέγχου, παρακολουθήσεων, περιστολής ελευθεριών. Είναι φανερό ότι αυτά τα μέτρα αποτελούν το απαραίτητο συμπλήρωμα στην κυβερνητική πολιτική για να αντιμετωπίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τις εγκληματικές ευθύνες της για τη δημόσια υγεία και για την αντεργατική πολιτική της που εντείνει τη φτώχεια και την ανεργία, οδηγώντας το λαό στην εξαθλίωση, ώστε να καταστείλει «εν τη γενέσει» τους τις λαϊκές αντιδράσεις το επόμενο διάστημα. Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην πολιτική και κινηματική δράση και για τις λαϊκές ελευθερίες και η έμπρακτη αλληλεγγύη από την πλευρά του κινήματος σε όσους διώκονται για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις είναι αναγκαία για να ορθώσουμε τείχος υπεράσπισης όσων αγωνίζονται, αλλά και για την προστασία στο καθένα και την καθεμιά που έρχεται αντιμέτωπος με την κυβερνητική και κρατική τρομοκρατία, την αστυνομική βία και καταστολή και για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά την επίθεση στο λαό.

– Απαιτούμε να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες.

– Καταδικάζουμε την εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα για την επίθεση στα εργατικά & δημοκρατικά δικαιώματα. Υποστηρίζουμε το δικαίωμα στους αγώνες. 

– Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων & στην ποινικοποίηση της πολιτικής, κινηματικής δράσης. 

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους διωκόμενους για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις  

  https://mazistonagona.blogspot.com fb: Μαζί στον Αγώνα