Συναίνεση στα σχέδια της κυβέρνησης για την καταστολή των διαδηλώσεων

Και η ντροπή ντράπηκε με τις δηλώσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, το βράδυ της Κυριακής 10 Ιανουαρίου 2020, του εκπροσώπου τύπου της ΓΣΕΕ, Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, όσον αφορά τα σχέδια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τη γενίκευση της χρήσης οχημάτων εκτόξευσης νερού για τη διάλυση των διαδηλώσεων.

Ανήκουστη για το συνδικαλιστικό κίνημα συναίνεση στην καταστολή των διαδηλώσεων εμφανίστηκε να παρέχει ο οικτρός εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο τηλεοπτικού ρεπορτάζ, το οποίο ενημέρωνε για τη γενίκευση χρήσης των οχημάτων τύπου Αίαντα, όπως ονομάζονται, με τα οποία ετοιμάζεται η ελληνική αστυνομία να αντιμετωπίζει στο εξής τους όγκους των διαδηλωτών που αναμένεται αργά ή γρήγορα να αποτελούν το μόνιμο σκηνικό στο κέντρο της πρωτεύουσας, σε μία περίοδο που μυρίζει μπαρούτι, λόγω της διογκούμενης με αλματώδη ρυθμό ύφεσης και ανεργίας.

Η κυβέρνηση έχοντας πλήρη επίγνωση ότι λόγω της πολιτικής που ακολουθεί στο θέμα της πανδημίας και της οικονομίας θα βρεθεί μπροστά σε καταστάσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο την εξουσία της, προετοιμάζεται και ανακοινώνει ότι θα θέσει στη διάθεσή της αστυνομίας μηχανοκίνητο εξοπλισμό εκτόξευσης νερού στις διαδηλώσεις, ο οποίος όλοι γνωρίζουμε ότι μπορεί να καταστεί ακόμα και φονικός.

Σ’ αυτό της το σχέδιο, το Κράτος και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκουν ανήκουστο σύμμαχο την πλήρως εκφυλισμένη και ευτελισμένη ΓΣΕΕ, η οποία εμφανίζεται στα τηλεοπτικά παράθυρα δια του εκπροσώπου της, για να επιβεβαιώσει και να πιστοποιήσει τον ισχυρισμό του δημοσιογράφου ότι οι συνδικαλιστές είναι σύμφωνοι με αυτή την εξέλιξη!

Και η ντροπή ντράπηκε την ώρα που αυτά τα λόγια έβγαιναν στον αέρα από τον εκπρόσωπο της υποτιθέμενης ανώτατης επίσημης οργάνωσης της εργατικής τάξης της χώρας. Ο Καραγεωργόπουλος εμφανίστηκε στις τηλεοπτικές οθόνες μας, στο κατόπι του αστυνομικού Ν. Ρήγα, αντιπροέδρου τηςΈνωσης ΑστυνομικώνΑθηνών, για να επιβεβαιώσουν από κοινού, ότι οι αύρες θα είναι ευπρόσδεκτες για τη διάλυση των διαδηλώσεων!

Ας πάρουν λοιπόν και οι δύο από κοινού την απάντηση που τους πρέπει, από όλους όσοι τιμούν με τη στάση τους καθημερινά την ιστορία και τους σκοπούς του συνδικαλιστικού κινήματος και τους αγώνες της εργατικής τάξης. Να ξεκαθαρίσουμε τα συνδικάτα από τα παράσιτα της κεφαλαιοκρατίας και του κράτους.

ΜΚ