Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Για 10ο κατά σειρά Σάββατο, το Σάββατο 2 Μαρτίου, μια σειρά εργατικών σωματείων και συλλογικοτήτων, πραγματοποίησαν εκδήλωση καταγγελίας της γενοκτονίας που πραγματοποιεί το Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα και τη σφαγή στη Δυτική Όχθη. Ταυτόχρονα καταγγέλλουν τη συνενοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η αλληλεγγύη των εργαζομένων στον Παλαιστινιακό λαό είναι καθήκον όλου του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος και βρίσκει ανταπόκριση στα μαχόμενα στρώματα της εργατικής τάξης. Διόλου τυχαία, στην πρόσφατη μεγάλη γενική απεργία της 28/2 -χωρίς την γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ- μαζί με τις καταγγελίες για το έγκλημα στα Τέμπη και τις διεκδικήσεις για αυξήσεις μισθών και τα άλλα εργατικά αιτήματα, τα συνθήματα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, εκφράζονταν μαζικά. Το κίνημα εργατικής αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο, και μαχόμενο λαό της Παλαιστίνης πρέπει να διευρυνθεί.

Παρακάτω παραθέτουμε το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ που μετέχει στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων:

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Είμαστε με τον παλαιστινιακό λαό κατά της γενοκτονίας και της εθνοκάθαρσης, όπως ήμαστε με τους Εβραίους, κατά του Ολοκαυτώματος από τους Ναζί, στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζόμενων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την επιτελούμενη γενοκτονία, εθνοκάθαρση και τον εκτοπισμό του παλαιστινιακού λαού από τη γη του από το ισραηλινό κράτος – απαρτχάιντ. Ο διωγμός δεν ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου 2023. Συντελείται εδώ και εβδομήντα χρόνια και καταγράφει τα πιο μεγάλα εγκλήματα κατά του ανθρώπου. Ζητάμε τη διεθνή καταδίκη του ισραηλινού κράτους για το σχέδιο εξόντωσης εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ζητάμε την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, που έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από τριάντα χιλιάδες ανθρώπους, με πάνω από δέκα χιλιάδες παιδιά. Ζητάμε να σταματήσει ο αποκλεισμός από τροφή και άλλα είδη πρώτης ανάγκης του παλαιστινιακού λαού, ο οποίος μετά τον πόλεμο των βομβών, δέχεται τον ανηλεή πόλεμο της πείνας.

Ζητάμε να σταματήσει ο βομβαρδισμός της Ράφα, όπου έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι, για να σωθούν από τον πόλεμο.

Ζητάμε να μην έχει καμία ανάμειξη το ελληνικό κράτος στους πολέμους που ξεσπούν στη Μέση Ανατολή (Ερυθρά Θάλασσα), όπως και στην Ευρώπη (Ουκρανία). Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας. Πιστεύουμε στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών, αποτινάζοντας από τις χώρες μας, τα γεράκια που κερδίζουν από τον πόλεμο και το θάνατο με τη συνεργασία των κυβερνήσεών μας. Κανένας διωγμός, κανένας ξεριζωμός για κανένα λαό – Η καταπίεση της αποικιοκρατίας να περάσει χωρίς επιστροφή στις μαύρες σελίδες της Ιστορίας.

16/2/2024