Αλληλεγγύη στους Γάλλους εργάτες

Εργατικά σωματεία οργανώνουν παράσταση έξω από τη Γαλλική πρεσβεία της Αθήνας την Τετάρτη 17 Μαίου, στις 6 μ.μ., εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της Γαλλίας και την απαίτηση να αποσύρει η γαλλική κυβέρνηση τον αντεργατικό αντι-ασφαλιστικό νόμο και να ελευθερώσει τους συλληφθέντες. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
Tα εργατικά σωματεία σε μια άλλη διεθνιστική τους παρέμβαση, έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, τη Δευτέρα 15 Μάη, σε αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό. φωτογραφία: Θ.Κ.

Ο εμβληματικός αγώνας των Γάλλων εργατών που ξεκίνησε εδώ και μήνες με στόχο την απόσυρση του νομοσχεδίου που επιβάλλει την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης συνεχίζεται. Ο  αγώνας αυτός αφορά τους εργαζόμενους της Ελλάδας γιατί:

  • Οι εργάτες και εργαζόμενοι της Γαλλίας με τον αγώνα τους αρνούνται να συμμορφωθούν με την οικονομική κρίση και να δεχθούν την παραχώρηση των δικαιωμάτων τους, θυσία για την κερδοφορία του Κεφαλαίου.
  • Οι εργάτες και εργαζόμενοι της Γαλλίας με τον αγώνα τους δεν αποδέχονται ως κοινωνικό πρόβλημα την πρόοδο της επιστήμης με την οποία αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής. Αρνούνται να παραχωρήσουν αυτό τον χρόνο ζωής στην αδηφαγία ενός ακόρεστου κοινωνικού και οικονομικού συστήματος.
  • Οι εργάτες και εργαζόμενοι της Γαλλίας με τον αγώνα τους αρνούνται να αφαιρούν θέσεις εργασίας από τους νέους εργαζόμενους σε αναλογία με το χρόνο που τους κλέβει το Κεφάλαιο από τη συνταξιοδότηση αυξάνοντας έτσι την ανεργία.
  • Οι εργάτες και εργαζόμενοι της Γαλλίας δεν αποδέχονται την παραχώρηση του κατακτημένου ελεύθερου χρόνου ζωής στο Κεφάλαιο προς όφελος του χρόνου της μισθωτής σκλαβιάς
  • Οι εργάτες και εργαζόμενοι της Γαλλίας απέδειξαν ότι τα θεμέλια μιας ισχυρής ιμπεριαλιστικής χώρας τρίζουν από τον αγώνα που δίνει ο «εχθρός» λαός και οι εργαζόμενοί της για δικαιώματα και ελευθερίες.

Συναδέλφισσες–οι τα σωματεία και οι εργατικές συλλογικότητες που υπογράφουμε το ψήφισμα  καλούμε κάθε εργαζόμενο/η και άνεργο/η κάθε σωματείο και εργατική συλλογικότητα την Τετάρτη 17 Μαΐου και ώρα 6 μ.μ., έξω από την Γαλλική Πρεσβεία για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους  εργάτες και εργαζόμενους της Γαλλίας και να απαιτήσουμε από τη Γαλλική κυβέρνηση να σεβαστεί τη βούληση των εργαζομένων, να αποσύρει το αντεργατικό νομοσχέδιο και να απελευθερώσει όλους τους συλληφθέντες. 

Οι διοικήσεις των σωματείων:

    Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Ν.Ε.Ν.),

    Πανελλήνια Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων Ε.Ν (ΠΕΑΘΕΝ),

    Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΣΣ – ΝΑΤ),

    Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης ΕΦΚΑ,

    Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης ΤΑΝΠΥ

    Σωματείο Εργαζόμενων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας (Σ.Ε.Λ.Μ.Α)

    Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)

    Σύλλογος Εργαζομένων ΤΕΕ (Σ.Ε.ΤΕΕ)

    Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΓΟ – “ΔΗΜΗΤΡΑ” (ΣΥΛ.Ε.ΕΓΟ)

    Σωματείο Εργαζομένων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Σ.Ε. Ε.Μ.Σ.Τ.)

    Σύλλογος ΠΕ «K.ΣΩΤΗΡΙΟΥ»