Εκδήλωση στο Ίλιον, Κυριακή 9 Οκτωβρίου, 11 π.μ., Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη

Απέναντι στον καπιταλιστικό εφιάλτη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, της ΑΝΕΡΓΙΑΣ και της απειλής του ΠΟΛΕΜΟΥ

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, το πρωί (11 π.μ.), η Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά διοργανώνει ανοιχτή σύσκεψη – συζήτηση για την Ακρίβεια, την Ανεργία και την απειλή του Πολέμου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη στο Ιλιον.

Στόχος της σύσκεψης στην οποία έχουν προσκληθεί συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής, μάχιμοι συνδικαλιστές, εργαζόμενοι και άνεργοι, είναι η συζήτηση και η επεξεργασία τής μέχρι σήμερα εμπειρίας της πάλης μας, που από τα μέσα του 2021 έχει ξεκινήσει με μια καμπάνια ενάντια στην Ακρίβεια και την Ανεργία, με συγκεντρώσεις, παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις.

Το κείμενο που ακολουθεί μοιράζεται από τους συντρόφους της Εργατικής συμμαχίας στα Δυτικά σε πλατείες και εργοστάσια της Δυτικής Αθήνας, στην προετοιμασία της σύσκεψης της Κυριακής:

«Όλα τα διεθνή και ντόπια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μας “προειδοποιούν” ότι μας περιμένει ένας πολύ “δύσκολος” χειμώνας, ίσως ο χειρότερος των τελευταίων 50 χρόνων.

Προειδοποιούν ποιους; εμάς τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, την χωρίς επόμενη ημέρα νεολαία. Γιατί; μήπως μέχρι σήμερα η ζωή μας δεν ήταν ένας εφιάλτης, με τα αλλεπάλληλα Μνημόνια, την Ανεργία, την Ακρίβεια και την Ανέχεια;

Κι όμως ετοιμάζονται να την κάνουν χειρότερη, καθώς η δραματική επιδείνωση της οικονομικής κρίσης, η πολιτική και οικονομική αδυναμία τους να την “διαχειριστούν” οδηγεί αναπόφευκτα σε ένα επικίνδυνο κοινωνικό αδιέξοδο.

Αυτό το κοινωνικό αδιέξοδο μας “υποχρεώνει” να δούμε τους αγώνες μας για μία καλύτερη ζωή με ένα νέο “μάτι”.

Όχι μόνο σαν αντίσταση στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης και της αντεργατικής εργοδοσίας, αλλά και σαν το μονοπάτι μέσα από το οποίο θα αναζητήσουμε την “έξοδο” από αυτόν τον καπιταλιστικό εφιάλτη.

Η Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά μπροστά σ’ αυτό τον νέο αντιλαϊκό τσουνάμι, ανοίγει την συζήτηση για το τι και πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή των δυτικών δήμων και προαστίων, την Κυριακή το πρωί στις 9 του Οκτώβρη στις 11 π.μ. στο Πολιτιστικό Καφενείο Μελίνα Μερκούρη στο Ιλιον (Αγ. Φανουρίου 99).

Για την εφιαλτική κατάσταση που κυριαρχεί στην ζωή μας με τον ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ, την αντιλαϊκή εχθρική πολιτική της Κυβέρνησης με την ΑΚΡΙΒΕΙΑ, τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη, την αστυνομική καταστολή σε νεολαία και εργαζόμενους, αλλά και το νέο κύμα απολύσεων και ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

Για τους αγώνες που εργαζόμενοι και νεολαία, έχουμε δώσει και συνεχίζουμε να δίνουμε καθημερινά, για τα συμπεράσματα από τις εμπειρίες μας, για το πώς θα έχει αποτέλεσμα η πάλη μας απέναντι στον καπιταλιστικό εφιάλτη.

Για να συζητήσουμε νέες πρωτοβουλίες που θα συνεχίσουν και θα δώσουν ουσιαστική προοπτική στην εργατική Αλληλεγγύη και τον αγώνα για την Ζωή μας στα Δυτικά της Αθήνας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 11 το πρωί.

Πολιτιστικό Καφενείο Μελίνα Μερκούρη

Αγ. Φανουρίου 99, ΙΛΙΟΝ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στα ΔΥΤΙΚΑ