ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Στο εκλογοαπολογιστικο συνέδριο του Ε. Κ. Λιβαδειάς οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΠΑΜΕ), με πρόφαση την καθυστέρηση των εκλογών από 5 σωματεία της δύναμης του ΕΚΛ, ζητούσαν στο προεδρείο του συνεδρίου να βάλει σε ψηφοφορία πρόταση αποκλεισμού των αντιπροσώπων αυτών των σωματείων με το αιτιολογικό πως η συμμετοχή τους παραχαράσσει τη βούληση των εργαζόμενων και αλλοιώνει τον πραγματικό συσχετισμό των δυνάμεων.
Τα σωματεία που δεν είχανκάνει στην ώρα τους εκλογές τις έκαναν με καθυστερήσεις λόγω προβλημάτων οικονομικών, αλλά και γιατί βρίσκονταν και βρίσκονται σε σύγκρουση με την εργοδοσία. Γι’ αυτό, το τελευταίο που είχαν στο μυαλό τους ήταν να είναι τυπικά εντάξει στις εκλογικές αρχαιρεσίες. Για τον λόγο αυτό καθυστέρησαν να κάνουν εκλογές. Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκλογικές τους διαδικασίες εκτός από την καθυστέρηση δεν παρουσιάζουν κανένα άλλο πρόβλημα, δεν αμφισβητούνται ούτε από παράταξη, ούτε από κάποιο μέλος τους, ούτε από το ΠΑΜΕ και έχουν όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα.
Τα σωματεία αυτά είναι:
1) ΚΤΕΛ με 7 μήνες καθυστέρηση, ακόμα απλήρωτοι και σε σύγκρουση με τον εργοδότη που προσπαθεί να περάσει ατομικές συμβάσεις.
2) Οικοδόμοι Αράχοβας, 4 μήνες καθυστέρηση, μεγάλα διαστήματα ανεργίας.
3) Καθαρίστριες, 6 μήνες καθυστέρηση και απλήρωτες με μισθό 200Ε.
4) Βοήθεια στο σπίτι, 2 μήνες καθυστέρηση.
5) Χιονοδρομικό, 7 μήνες καθυστέρηση και διαρκή προβλήματα με την καταβολή των δεδουλευμένων.
Το προεδρείο του συνεδρίου με ψήφους 2 εναντίον 1, δεν έκανε δεκτό το αίτημα με το σκεπτικό πως ένας αποκλεισμός από το συνέδριο του ΕΚΛ, αντιπροσώπων σωματείων που βρίσκονται σε διαρκείς προστριβές με τους εργοδότες τους θα αποδυναμώσει τον αγώνα τους.
Μετά από αυτήν την τοποθέτηση του προεδρείου, το ΠΑΜΕ αποχώρησε και άφησε τους εργοδοτικούς να συνεχίσουν την αναστάτωση του συνεδρίου με απειλές για προσφυγή σε ασφαλιστικά μέτρα.