Άμεση χορήγηση αδειών στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους

 

O Δημήτρης Kουφοντίνας, καταδικασμένος σε πολλαπλά ισόβια πληροί όλους τους όρους για την χορήγηση της προβλεπόμενης από το νόμο ολιγοήμερης άδειας από τις φυλακές. Έξι φορές του έχει χορηγηθεί η προβλεπόμενη άδεια και ο ίδιος τήρησε τους όρους αυτής.

Στη νέα του αίτηση που υποβλήθηκε (19/2/19) στις Αγροτικές Φυλακές Βόλου (Κασσαβέτειας) όπου κρατείται, όπως και πριν από την λήψη της πρώτης του άδειας, ο εισαγγελέας του Πειθαρχικού Συμβουλίου της φυλακής διαφώνησε κι έτσι το αίτημά συζητήθηκε την 21/2/19 από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου το οποίο με το βούλευμα 37/2019 απέρριψε το αίτημα για τη χορήγηση αδείας.

Η καινοφανής απόφαση στηρίζεται στην έλλειψη “ μεταμέλειας” αν και αυτό δεν προβλέπεται από το νόμο. Η ομολογία της μεταμέλειας είναι η ανάλογη Δήλωση Μετάνοιας που ζήταγε από όλους τους κομμουνιστές το μετεμφυλιακό αστικό κράτος. Το σκεπτικό της απόφασης δημιουργεί και μια νέα ερμηνεία του Σωφρονιστικού Κώδικα (άρθρο 55), ότι δεν πληρούνται οι τυπικές προϋποθέσεις του νόμου γιατί αυτός δεν αναφέρεται ρητά σε πολυ-ισοβίτες!

Η συγκεκριμένη ερμηνεία κλείνει την πόρτα των αδειών που προβλέπει ο νόμος για όλους τους κρατούμενους κι αποτελεί επικίνδυνο προηγούμενο για όλους όσους επικαλούνται ότι οφείλουμε να αγωνιστούμε και να πιάσουμε ξανά το κόκκινο κι επαναστατικό νήμα των αγώνων αν θέλουμε να γλυτώσουμε από τα βάσανα των μνημονίων, του πολέμου, του εθνικισμού και του ρατσισμού.

Η συγκεκριμένη απόφαση τελεί υπό τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που με τις οδηγίες της αμερικάνικης πρεσβείας στα πλαίσια της “ευτυχούς” συνεργασίας τους στον αμυντικό τομέα και στην εξόρυξη πετρελαίου, επιθυμεί να μην ταράξει τα νερά του δεξιού ακροατηρίου, ειδικά ενόψει των τριπλών ή τετραπλών εκλογών του Μαΐου. Η πρόσφατη πολυπληθής μετεγκατάσταση αμερικάνικων στρατευμάτων στην περιοχή του Βόλου (Στεφανοβίκειο, στρατόπεδο Γεωργούλας) δημιουργεί νέες υποχρεώσεις στην κυβέρνηση των yesmen ακόμα κι αν ο Καμμένος δεν είναι στην κυβέρνηση.

Παρά την παρέλευση τόσων ετών από την δίκη και καταδίκη της 17 Νοέμβρη και παρά τα ποικίλα σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια που έχουν υποστεί τα μέλη της (λευκά κελιά, απομόνωση, κτλ.) το αστικό κράτος μέσω του δικαστικού συστήματος διατηρεί άσβεστο το μένος ενάντιά τους. Η 17Ν, όπως αντίστοιχα οι Ερυθρές Ταξιαρχίες στην Ιταλία, διέπραξε το ύψιστο αμάρτημα εναντίον του αστικού κράτους: αμφισβήτησε το αποκλειστικό δικαίωμά του στην ταξική βία – και ως εκ τούτου αυτό στοχεύει στην πλήρη εκμηδένιση της ανθρώπινης υπόστασης των μελών της.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα στηρίζει τον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα και όλων των πολιτικών κρατουμένων και καλεί το εργατικό και κοινωνικό κίνημα, σωματεία, συλλογικότητες και εργατικές πολιτικές οργανώσεις να συνταχθούν στον αγώνα αυτόν, τόσο για τα άμεσα νόμιμα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων, όσο και στη γενικότερη πάλη για την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων. Όταν παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα ενός φυλακισμένου παραβιάζονται τα δικαιώματα των εργατών, των απεργών, του αγωνιζόμενου λαού.

3 Μαρτίου 2019.

EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA  (ΕΕΚ)

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΟΛΟΥ